Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για στήριξη του κλάδου τους

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για στήριξη του κλάδου τους

-Στο Μαξίμου χθες ο πρόεδρος της Βέροιας Φ. Καραβασίλης ενώ τα αιτήματά τους μετέφερε και ο Λ. Τσαβδαρίδης στους συναρμόδιους Υπουργούς

Μια διαφορετική μορφή κινητοποίησης και διαμαρτυρίας επέλεξαν οι δικηγόροι για την έλλειψη οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο τους. Χθες πρωί Δευτέρας, οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ολομέλειας και του συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, συναντήθηκαν στην Βουλή και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν και να επιδώσουν στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις έγινε δεκτή στις 12.45 το μεσημέρι επταμελής επιτροπή από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και συνομίλησαν για πάνω από μία ώρα.

Για το θέμα μίλησε τηλεφωνικά, την στιγμή της συνάντησης, ο κ. Καραβασίλης με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99,6.

Ο κ. Καραβασίλης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για τους δικηγόρους που απαξιώνονται και αφήνονται στο έλεός τους. «Οι 4-5 τηλεαστέρες δικηγόροι δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δικηγόρων που παλεύουν για την επιβίωσή τους», είπε με ιδιαίτερη ένταση ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας.


Εκτός των θεμάτων που αφορούν την οικονομική στήριξη των δικηγόρων, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το άνοιγμα των δικαστηρίων, αφού στην ουσία δεν λειτουργούν και οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι δικαστικές αίθουσες τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τον κ Καραβασίλη, για περίπου ένα τέταρτο εισήλθε στο γραφείο του κ. Γεραπετρίτη κατά την διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετριάζοντας την δυσαρέσκεια που υπήρχε στους δικηγόρους για την αποτυχία να συναντηθούν εξαρχής με τον πρωθυπουργό.

Τη στήριξη του δικηγορικού κλάδου  ζήτησε από τους υπουργούς και ο Λ. Τσαβδαρίδης

 

Τη στήριξη του πληττόμενου δικηγορικού κλάδου ζήτησε και ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα καθώς και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να αναδείξει τα αιτήματα του κλάδου των δικηγόρων που πλήττεται σημαντικά από την πανδημία.

Σε συνέχεια της διεξοδικής συζήτησης που είχε πριν λίγες ημέρες με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας στο πολιτικό του γραφείο, ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε και ο ίδιος, άμεσα στους συναρμόδιους Υπουργούς την αγωνία των συναδέλφων του για τις επιπτώσεις της υγειονομικής και της συνεπαγόμενης οικονομικής κρίσης που κλονίζει την επαγγελματική τους βιωσιμότητα, όπως τόνισε και ζήτησε να ενημερωθεί για τις δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης και ασφαλιστικής ελάφρυνσης που προτίθεται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. 


Κοινή συνισταμένη των απαντήσεων των συναρμόδιων Υπουργών ήταν ότι τα προβλήματα του κλάδου των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας, όπως και όλων των άλλων επαγγελματικών κατηγοριών απαιτούν την ουσιαστική στήριξη από την Κυβέρνηση με στοχευμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

«Με αυτά τα δεδομένα, ήδη μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών 1 έως και 4 πιστώθηκε στους λογαριασμούς 8.029 δικηγόρων σε όλη την Επικράτεια το συνολικό ποσό των 22.244.062, 26 ευρώ, ήτοι 2.770 ευρώ περίπου Μ.Ο. για κάθε δικηγόρο. Ενώ μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 πιστώθηκε στους λογαριασμούς 10.875 δικηγόρων το συνολικό ποσό των 19.966.500 ευρώ, δηλαδή 1836 ευρώ Μ.Ο. για κάθε δικηγόρο.

Πέραν αυτών, ήδη η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ξεκινάει άμεσα ενώ η 7η θα πάρει σειρά αμέσως μετά. Με τον τρόπο αυτό, διευρύνθηκε η οικονομική ενίσχυση του κλάδου, παράλληλα τόσο με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ για 6910 δικηγόρους που υπογράφτηκε τον προηγούμενο μήνα με σχετική ΚΥΑ όσο και με την ενίσχυση των 600 ευρώ στην αρχή της πανδημίας».

Τόνισαν δε ότι ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης η Κυβέρνηση προτίθεται να εμπλουτίσει και να επεκτείνει τα μέτρα έτσι ώστε να καλύψει τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό πληττόμενων δικηγόρων. Ενώ επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν ενδελεχώς τα υπόλοιπα αιτήματα, (οικονομική ενίσχυση και στους ασκούμενους για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί λειτουργίας των Δικαστηρίων, αναστολή ή διαγραφή για μερικούς μήνες των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων καθώς και στην παράλληλη ρύθμισή τους σε 120 δόσεις με ταυτόχρονη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας) εξαντλώντας τις δυνατότητες υλοποίησής τους πάντα μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ *του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ...

 Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Κυριακής (1/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Κυριακής (1/8/2021) στην...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα Κυριακή 1/8/2021...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα - Από την Δευτέρα (02.08.2021) έως και την Παρασκευή (06.08.2021)

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα - Από την Δευτέρα (02.08.2021) έως...

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιούνται καθημερινά και...

Πανηγύρισε ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο Νέος

Πανηγύρισε ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο...

Το Σάββατο 31 Ιουλίου το απόγευμα στα προπύλαια του...

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...