Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για στήριξη του κλάδου τους

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για στήριξη του κλάδου τους

-Στο Μαξίμου χθες ο πρόεδρος της Βέροιας Φ. Καραβασίλης ενώ τα αιτήματά τους μετέφερε και ο Λ. Τσαβδαρίδης στους συναρμόδιους Υπουργούς

Μια διαφορετική μορφή κινητοποίησης και διαμαρτυρίας επέλεξαν οι δικηγόροι για την έλλειψη οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο τους. Χθες πρωί Δευτέρας, οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ολομέλειας και του συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, συναντήθηκαν στην Βουλή και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν και να επιδώσουν στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις έγινε δεκτή στις 12.45 το μεσημέρι επταμελής επιτροπή από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και συνομίλησαν για πάνω από μία ώρα.

Για το θέμα μίλησε τηλεφωνικά, την στιγμή της συνάντησης, ο κ. Καραβασίλης με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99,6.

Ο κ. Καραβασίλης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για τους δικηγόρους που απαξιώνονται και αφήνονται στο έλεός τους. «Οι 4-5 τηλεαστέρες δικηγόροι δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δικηγόρων που παλεύουν για την επιβίωσή τους», είπε με ιδιαίτερη ένταση ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας.


Εκτός των θεμάτων που αφορούν την οικονομική στήριξη των δικηγόρων, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το άνοιγμα των δικαστηρίων, αφού στην ουσία δεν λειτουργούν και οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι δικαστικές αίθουσες τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τον κ Καραβασίλη, για περίπου ένα τέταρτο εισήλθε στο γραφείο του κ. Γεραπετρίτη κατά την διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετριάζοντας την δυσαρέσκεια που υπήρχε στους δικηγόρους για την αποτυχία να συναντηθούν εξαρχής με τον πρωθυπουργό.

Τη στήριξη του δικηγορικού κλάδου  ζήτησε από τους υπουργούς και ο Λ. Τσαβδαρίδης

 

Τη στήριξη του πληττόμενου δικηγορικού κλάδου ζήτησε και ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα καθώς και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να αναδείξει τα αιτήματα του κλάδου των δικηγόρων που πλήττεται σημαντικά από την πανδημία.

Σε συνέχεια της διεξοδικής συζήτησης που είχε πριν λίγες ημέρες με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας στο πολιτικό του γραφείο, ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε και ο ίδιος, άμεσα στους συναρμόδιους Υπουργούς την αγωνία των συναδέλφων του για τις επιπτώσεις της υγειονομικής και της συνεπαγόμενης οικονομικής κρίσης που κλονίζει την επαγγελματική τους βιωσιμότητα, όπως τόνισε και ζήτησε να ενημερωθεί για τις δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης και ασφαλιστικής ελάφρυνσης που προτίθεται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. 


Κοινή συνισταμένη των απαντήσεων των συναρμόδιων Υπουργών ήταν ότι τα προβλήματα του κλάδου των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας, όπως και όλων των άλλων επαγγελματικών κατηγοριών απαιτούν την ουσιαστική στήριξη από την Κυβέρνηση με στοχευμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

«Με αυτά τα δεδομένα, ήδη μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών 1 έως και 4 πιστώθηκε στους λογαριασμούς 8.029 δικηγόρων σε όλη την Επικράτεια το συνολικό ποσό των 22.244.062, 26 ευρώ, ήτοι 2.770 ευρώ περίπου Μ.Ο. για κάθε δικηγόρο. Ενώ μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 πιστώθηκε στους λογαριασμούς 10.875 δικηγόρων το συνολικό ποσό των 19.966.500 ευρώ, δηλαδή 1836 ευρώ Μ.Ο. για κάθε δικηγόρο.

Πέραν αυτών, ήδη η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ξεκινάει άμεσα ενώ η 7η θα πάρει σειρά αμέσως μετά. Με τον τρόπο αυτό, διευρύνθηκε η οικονομική ενίσχυση του κλάδου, παράλληλα τόσο με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ για 6910 δικηγόρους που υπογράφτηκε τον προηγούμενο μήνα με σχετική ΚΥΑ όσο και με την ενίσχυση των 600 ευρώ στην αρχή της πανδημίας».

Τόνισαν δε ότι ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης η Κυβέρνηση προτίθεται να εμπλουτίσει και να επεκτείνει τα μέτρα έτσι ώστε να καλύψει τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό πληττόμενων δικηγόρων. Ενώ επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν ενδελεχώς τα υπόλοιπα αιτήματα, (οικονομική ενίσχυση και στους ασκούμενους για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί λειτουργίας των Δικαστηρίων, αναστολή ή διαγραφή για μερικούς μήνες των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων καθώς και στην παράλληλη ρύθμισή τους σε 120 δόσεις με ταυτόχρονη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας) εξαντλώντας τις δυνατότητες υλοποίησής τους πάντα μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γενική Συνέλευση στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας - Τα θέμα που θα συζητήσουν

Γενική Συνέλευση στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας - Τα...

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. καλούνται τα μέλη του...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 23/4 έως 2/5

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 23/4 έως 2/5

Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΒεροίας, Ναούσης και...

Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού για την στήριξη της εταιρείας  Βαραβαρέσος Α.Ε. και των πληγέντων αγροτών

Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα με...

Συνάντηση με στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου στο...

Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (22/4) στην Ημαθία

Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (22/4) στην Ημαθία

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου...

Βέροια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κυριωτίσσης

Βέροια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κυριωτίσσης

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Πως θα τελεστούν ιερές Ακολουθίες και Ανάσταση

Πως θα τελεστούν ιερές Ακολουθίες και Ανάσταση

Ο κύβος ερρίφθη και για την λειτουργία των ιερών ναών...

Γιάννης Καμπούρης: «Άδοντες και ψάλλοντες», ενώ η πόλη μας «βυθίζεται»...

Γιάννης Καμπούρης: «Άδοντες και ψάλλοντες», ενώ η πόλη...

Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι ο πολιτισμός...

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για την αντικατάσταση της άδειας οδήγησης

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για την...

Τρεις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τα παιδιά κουράστηκαν και πρέπει να ξεδώσουν μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, μηρυκάζουν στα TV κανάλια οι φουκαράδες της ενημέρωσης και οι χαριτωμένοι των social media. Κι έτσι δικαιολογούν-και ταυτόχρονα...

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...