Μέτρα τάξης για τον αγώνα Βέροιας-Ολυμπιακού από την Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας

Μέτρα τάξης για τον αγώνα Βέροιας-Ολυμπιακού από την Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Έχοντας υπ’ όψη:

α. τα άρθρα 41 Β, 41 Γ, 41Δ & 41Ε του Ν.2725/1999 (Α-121) «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και

άλλες διατάξεις» όπως προστέθηκαν - συμπληρώθηκαν - τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα

β. την  υπ’ αρίθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.υ.α.  «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας   Αθλητικών Εκδηλώσεων» (ΦΕΚ Β’-Ι780)

γ. την υπ’αρίθμ. 24560 από 24.7.2003 κ.υ.α. «Εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων» όπως τροπ. με 17223 από 14.6.2006 κ.υ.α.

δ. την υπ’ αρίθμ. 37914 από 17-8-2006 κ.υ.α. (ΦΕΚ Β’-Ι 120) «Όροι και προϋποθέσεις της παρουσίας, εμφάνισης και δραστηριότητας στα γήπεδα ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας των Π.Α.Ε. Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας και των Κ.Α.Ε. ΑΙ Εθνικής Κατηγορίας.

ε. το υπ’αρίθμ. 43448/14/135546 από 24-01-2014 έγγραφο μας (πρόσκληση για σύσκεψη), οποίο τροποποιήθηκε με το υπ’αρίθμ. 43448/14/141568 από 25-01-2014 όμοιο

στ.  τις απόψεις των  εκπροσώπων:  (Π.Α.Ε.  ΒΕΡΟΙΑ  κ.  ΤΟΥΤΖΑΡΗΣ  Γεώργιος.  Π.Α.Ε.  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος,  SUPERLEAGUE κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ Γεώργιος,  Δ.Ε.Α.Β. κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος) και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, ως αυτές εκφράστηκαν στην πραγματοποιηθείσα υπό την αιγίδα της Α.Δ. Ημαθίας σύσκεψη την 31-01-2014 και ώρα 12.30’ στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας και το αποτέλεσμα αυτής

ζ. το από 31-01-2014 Πρακτικό Σύσκεψης εκπροσώπων αρμοδίων υπηρεσιών, φορέων και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με το οποίο:

•  εκπρόσωπος Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δήλωσε ότι αιτείται τη διάθεση μίας κερκίδας 05 (φιλοξενουμένων) από τη γηπεδούχο Π.Α.Ε. για φιλάθλους της.

•  εκπρόσωπος Π.Α.Ε. Βέροια αποδέχθηκε ανωτέρω αίτημα. Επιπλέον, δήλωσε ότι προτίθεται να διαθέσει δύο (02) μπούθ και 50 προσκλήσεις για τους επισήμους και τα μέλη της στη 03.

• ότι η SUPERLEAGUE, δια του εκπροσώπου της, συμφώνησε με τα ανωτέρω.

•  Η αστυνομική αρχή δια του εκπρόσωπου της, λαμβάνοντας υπόψη:

-την επικινδυνότητα του αγώνα

-τις εκτιμήσεις κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας

-την κρατούσα κατάσταση του γηπέδου αναφορικά με τη δυνατότητα ασφαλούς διαχωρισμού των φιλάθλων,

-το ιστορικό των ομάδων

δεν συγκατατέθηκε για τη διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.

η. την υπ’αρίθμ. 4009 από 05-02-2014 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας κατά την εν θέματι αθλητική αναμέτρηση και επιπλέον απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων στους οργανωμένους οπαδούς της

Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την ίδια αναμέτρηση,για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

και αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, τήρησης της τάξης και προστασίας αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων των δύο ομάδων,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.  Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ (γηπεδούχος) να εκδώσει μέχρι 5476 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των διαρκείας -ανταλλαγής που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα και να κατανεμηθούν ως ακολούθως:

•  ΘΥΡΑ 1: 1500 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

•  ΘΥΡΑ 2: 900 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

•  ΘΥΡΑ 3: 300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

•  ΘΥΡΑ 4: 700 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

•  ΘΥΡΑ 5: 776 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

•  ΘΥΡΑ 6: 1300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2. Οι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρο’τν 1, 2, 3, 4, 6. Η είσοδος φιλάθλων για τις κερκίδες Θ6 θα γίνει από τη Θ1. Η είσοδος Θ6 θα παραμείνει κλειστή.

3.  Τυχόν προσερχόμενοι μεμονωμένα φίλαθλοι φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες Θ5 του γηπέδου, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο. Θα λειτουργήσει το αντίστοιχο εκδοτήριο Θ5.

Τυχόν εισιτήρια που δοθούν από προηγούμενες του αγώνα ημέρες στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διατεθούν από αυτή αποκλειστικά και μόνο σε φιλάθλους της οι οποίοι θα προσέλθουν μεμονωμένα.

4.  Με μέριμνα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στην Θύρα 3VIP.

5.  Οι θύρες του Σταδίου Βέροιας να ανοίξουν δυόμιση ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

6. Η προσέλευση των φιλάθλων της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να γίνει μεμονωμένα.

8. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν σφραγισμένο από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

9.  Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

10.  Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας, φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή/και υβριστικό / ρατσιστικό περιεχόμενο.

11. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό. κατά τρόπο τέτοιο που να δυσχεραίνουν το έργο του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ή περιέχει υβριστικό / ρατσιστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

12. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ πριν την ανάπτυξη των Αστυνομικών Δυνάμεων.

Η Διεύθυνση Ημαθίας (fax:2106991762) τα ακόλουθα στοιχεία: α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δυο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ’ αυτά, καθώς και τους υπεύθυνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο - κινητό τηλέφωνο) την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασης του στην Αθλητική εγκατάσταση.

Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων - υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα ‘διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία - συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

Η  ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να προσλάβει -σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αρίθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη «ΕΝΤΟΝΩΝ» αστυνομικών μέτρων από 15.00’ ώρα της 08-02-2014, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για 1:80 θεατές, ήτοι 69 τουλάχιστον άτομα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί - συμπληρωθεί - τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος για το σκοπό αυτό προσωπικού στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ.-Τ.Α. Βέροιας), στην Δ.Ε.Α.Β. και στην διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

13.  Αμφότερες ΠΑΕ, με κάθε πρόσφορο μέσο, να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.

14.  Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 Ε§7, του άρθρου 41 Δ§3&9 και του άρθρου 41Ζ του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

15.  Η ισχύς της απόφασης αυτής, αρχίζει από την δημοσίευση της.-

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...