Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» από την  Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» από την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», διοργανώνει το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση», από την Παρασκευή 26 Μαρτίου έως την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, μέσω του Zoom meetings (με προεγγραφή: https://bit.ly/register_elpn) και του Facebook live (μέσω της σελίδας: www.facebook.com/elpnaousas).

Σκοποί του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, η παραγωγή συμπερασμάτων και η έκφραση απόψεων στα θέματα που αφορούν διαχρονικά τον Ποντιακό Ελληνισμό, μέσω της ευρείας θεματολογίας που το χαρακτηρίζει. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημοσίας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021) αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Οικουμενικό Ελληνισμό να αναστοχαστεί την ιστορία του, το παρελθόν του και το μέλλον του. Η συγκυρία της διοργάνωσης του μεγάλου αυτού διαδικτυακού συνεδρίου στο οποίο τίθενται σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν την ταυτότητα της ράτσας μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για τη συνέχιση της ιστορικής μας διαδρομής συνδυάζοντας το βίωμα του παρελθόντος με τη γνώση για την πορεία προς το μέλλον. Τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση και τα εκατό το επόμενο έτος από τη Μικρασιατική Καταστροφή οφείλουν να λειτουργήσουν αφυπνιστικά και αναστοχαστικά. Το παρόν συνέδριο επιχειρεί αυτό ακριβώς.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος συνολικά 17 πρόεδροι και 71 εισηγητές από 10 χώρες. Οι θεματικές ενότητες από τις οποίες απαρτίζεται είναι: Ιστορία, Θρησκεία, Γενοκτονία, Διάλεκτος, Λαογραφία, Θέατρο και ποίηση, Μουσικά όργανα, Μουσική και τραγούδι, Χορός, Λογοτεχνία, Ενδυμασία, Ελληνισμός της διασποράς, Πολιτική και ακτιβισμός, Εκδόσεις - ποντιακός τύπος και Νεολαία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://bit.ly/programma_elpn. Οι εγγραφές για την παρακολούθηση μέσω του Zoom meetings πραγματοποιούνται μέσω του εξής συνδέσμου: https://bit.ly/register_elpn. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.elpn.gr και στο www.facebook.com/elpnaousas.

 *Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες παρακολούθησαν τουλάχιστον τα 2/3 του συνεδρίου.


Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Β’ κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Β’ κύκλος...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο  μάθημα του...

Επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ στο Δημαρχείο Βέροιας

Επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ στο Δημαρχείο Βέροιας

Στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει ομάδα μαθητών του...

Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη

Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος...

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του  Δήμου Βέροιας  και η Αντιδημαρχία...

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος Διαδικτυακής Δράσης...

 Σε συνεργασία με τους Δήμους Αγρινίου, Βέροιας,...

«Αυλαία» με  Αντώνη Στεφανόπουλο, στις ιστορίες  των τεχνικών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

«Αυλαία» με Αντώνη Στεφανόπουλο, στις ιστορίες των...

Μέσα από το κανάλι του Θεάτρου στο youtube και στο ...

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ - 5η Συνάντηση παιδικών & νεανικών χορωδιών Νάουσα – διαδικτυακή διοργάνωση

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ - 5η Συνάντηση παιδικών & νεανικών...

Το διήμερο 24 & 25 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 5η...

Διαδικτυακό σεμινάριο για την κατάθλιψη από τον Δήμο Βέροιας

Διαδικτυακό σεμινάριο για την κατάθλιψη από τον Δήμο...

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του  Δήμου Βέροιας  και η Αντιδημαρχία...

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο Διαγωνισμό μαθηματικών «Πυθαγόρας»

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο Διαγωνισμό...

Το παράρτημα της ΕΜΕ Ημαθίας πρόκειται να αποτελέσει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...