Ο

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάται... τι ί γράφτηκε πριν από 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

  Την παύση της ισχύος της σύμβασης που υπέγραψαν με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και η οποία αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι των Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Ημαθίας και Αστικών Βέροιας-Νάουσας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από τις παραπάνω διοικήσεις, ύστερα από τη μη καταβολή των οφειλομένων για την περίοδο 2002-2003 όπως και για την περίοδο 2003-2004 που ήδη διανύουμε.

  Γέμισαν οι δύο πλατείες και ο εξώστης του Χώρου Τεχνών από τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία τους, την πρώτη συναυλία της νεοϊδρυθείσης Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας.

  Δύο από τα 51 θέματα κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ειδικότερα αφορούσαν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του δάσους Καστανιάς, στην Παναγία Σουμελά και στους «Τρεις Πύργους» της περιοχής Ξηρολιβάδου.

  Έτοιμη θα είναι η Σχολή Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, στο πρώην στρατόπεδο της Αγ. Βαρβάρας Βέροιας, εφόσον ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες. Για το λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ενέκρινε ομόφωνα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου, του Ηφαίστου, της ΔΕΥΑΒ, της ΤΕΔΚ και του ΑΠΘ για την αποκατάσταση των κτιρίων που θα στεγάσουν την Πανεπιστημιακή Σχολή.

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Η υπομονή της Ελλάδας έχει όρια και τα όρια αυτά εξαντλούνται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Βενιζέλους, δίνοντας το στίγμα της σκλήρυνσης της στάσης της Ελληνικής κυβέρνησης έναντι των Σκοπίων.

 Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας αποφάσισε να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή αρδευτικού έργου Βεργίνας-Κυψέλης. Στην μελέτη δεν θα περιλαμβάνεται η περιοχή του Αιγινίου, αφού αυτό δεν ενδιαφέρει την περιοχή της Πιερίας. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου υπολογίζεται στα 19 δις και η έκταση που θα αρδευτεί στα 125.000 στρέμματα.

 Η κυβέρνηση προσανατολίζεται  σε αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας δήλωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φοίβος Ιωαννίδης.

 Έργα ύψους 127 δις δραχμών πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσα στο 1994. Με τα έργα αυτά όπως είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η αναμόρφωση του οδικού δικτύου Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα συνεχίζονται έργα, κυρίως οδικά, ύψους 22 δις στα οποία περιλαμβάνονται ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, η νότια περιφερειακή οδός Βέροιας, η ανακαίνιση της οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου.

 Σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις απασχολείται το 40% του ενεργού πληθυσμού της Ημαθίας, ενώ το ποσοστό αυτό σε πανελλήνια κλίμακα είναι 30%. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην παράσταση «Νόστος ρίζα μ΄ και κλαδί μ΄»,  η Μάγδα Πένσου

Στην παράσταση «Νόστος ρίζα μ΄ και κλαδί μ΄», η Μάγδα...

Στη θεατρική παράσταση «Νόστος ρίζα μ΄ και κλαδί μ΄»...

Διαμαρτυρόμενοι ξεναγοί αλλά και εκδότες  του Φεστιβάλ βιβλίου   για ελέγχους του ΣΔΟΕ  στα περίπτερα

Διαμαρτυρόμενοι ξεναγοί αλλά και εκδότες του...

Δύο ασυνήθιστες μέχρι σήμερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας,...

Πατημένα λουλούδια και σκουπίδια στα παρτέρια που φτιάχτηκαν πριν 1 εβδομάδα!

Πατημένα λουλούδια και σκουπίδια στα παρτέρια που...

Δεν πέρασε μια εβδομάδα που το συνεργείο του δήμου...

Σμήνος από ροζ φλαμίνγκο στον υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα! Δείτε το βίντεο

Σμήνος από ροζ φλαμίνγκο στον υγροβιότοπο του Αγίου...

Στη συγκεκριμένη λιμνοθάλασσα μπορεί κάποιος να...

Στην παράταση,  το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020»

Στην παράταση, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020»

Παράταση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020»...

Ανακοίνωση της Κοινότητας Μακροχωρίου για το νερό

Ανακοίνωση της Κοινότητας Μακροχωρίου για το νερό

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια...

Διατηρητέα, τρία κτίρια  στα Αλώνια της Νάουσας  από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Διατηρητέα, τρία κτίρια στα Αλώνια της Νάουσας από το...

Η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου...

Με το κιλό θα πληρώνουμε για τα σκουπίδια...

Με το κιλό θα πληρώνουμε για τα σκουπίδια...

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Δεν πέρασε μια εβδομάδα που το συνεργείο του δήμου Βέροιας καθάρισε και ευπρέπισε τα παρτέρια επί της οδού Βενιζέλου, φυτεύοντας λουλούδια και διορθώνοντας το αυτόματο σύστημα ποτίσματος και η εικόνα σε...

Η εξοικονόμηση νερού, είναι η αιτία των μεταμεσονύκτιων διακοπών στο Μακροχώρι (12.00 μεσάνυχτα με 6.00 το πρωί) σήμερα και αύριο, πράγμα που σημαίνει ότι ξοδεύεται πολύ νερό για πότισμα στους κήπους ή στους...

 Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) γίνεται γνωστό ότι: Σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου, αύριο Τετάρτη 01 Ιουλίου και την Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020 θα γίνει διακοπή νερού από την ώρα 24:00 έως 06:00...

Περπατώντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το βλέμμα σηκωμένο ψηλά, αντικρίζει κανείς εικόνες από γκράφιτι σε τοίχους κτιρίων με λογής λογής σχέδια και μηνύματα.Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που περπατούν...