HelleniC Volleyball League.Νικηφόρα ανατροπή της Κηφισιάς στη Βέροια, 3-2 τον Φίλιππο

HelleniC Volleyball League.Νικηφόρα ανατροπή της Κηφισιάς στη Βέροια, 3-2 τον Φίλιππο

Ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς έκανε τη μεγάλη ανατροπή στη Βέροια επί του τοπικού Α.Π.Σ.Φιλίππου και πήρε την 7η νίκη σε 14 αγώνες πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ.

 

Κορυφαία εμφάνιση έκαναν οι Κασαμπαλής, Ζουπάνης, ενώ από τον Φίλιππο που δεν είχε και πάλι Προύσαλη και Μπίσετ ξεχώρισαν οι  Τζιουμάκας, Φερέλ και Γάτσης. Η Κηφισιά έπιασε τους 18 βαθμούς και πήρε την 5η θέση στην κανονική περίοδο. Ο Φίλιππος έπιασε τους 11 βαθμούς και πλασαρίστηκε στην 7η θέση. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι στη β΄φάση των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8.

 

Στο πρώτο σετ του αγώνα ο Φίλιππος μπήκε «φουριόζος» και στηριζόμενος στο καλό σέρβις και το ισχυρό μπλοκ προηγήθηκε 7-3 με άσσο του Μαυροβουνιώτη. Τσάμπρελεϊν και Ζουπάνης έφεραν την Κηφισιά στο -2 (7-5) όμως στην εξέλιξη του σετ ο Φέρελ με μπλοκ και ο Τζιουμάκας με επίθεση διαμόρφωσαν το 12-6. Οι γηπεδούχοι έμειναν μπροστά στο σκορ, αύξησαν τη διαφορά στους οκτώ πόντους 21-13 και τελικά κατέκτησαν το σετ εύκολα με 25-17.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σετ με τους «κόκκινους» να ξεκινούν καλύτερα και με μπλοκ του Γάτση προηγήθηκαν 6-2. Ο Σπυριούνης πέρασε στο σερβίς για την ομάδα των βορείων προαστίων και οι «μπλέ» μετέτρεψαν το εις βάρος τους 10-7 σε 11-10 τρέχοντας σερί 4-0. Ο Φίλιππος μπήκε ξανά σε «θέση οδηγού» με τον Τζιουμάκα να δίνει «αέρα» δύο πόντων 15-13. Μάλιστα στη συνέχεια άουτ επίθεση του Σπυριούνη έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα της Ημαθίας 18-14. Η Κηφισιά προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ όμως ο Φίλιππος είχε τις «απαντήσεις» και το κατέκτησε 25-19 με μπλοκ του Εντουάρντο.

Στο τρίτο σετ η Κηφισιά μπήκε «μεταμορφωμένη» και με μεγαλύτερη διάθεση σε επίθεση και άμυνα. Οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με +2 (8-6) με επίθεση του Κωτσάκη μετά από φάση διαρκείας. Οι γηπεδούχοι έφεραν το σετ στα ίσα όμως ο Σπυριούνης έβαλε ξανά την Κηφισιά μπροστά με 15-13. Ζουπάνης και Μπάσης έδωσαν πολύτιμους πόντους και η Κηφισιά έφτασε στο 20-17. Ο Μελλές έδωσε τριπλό σετ μπολ στους φιλοξενούμενους 24-21. Ο Γάτσης «έσβησε» το πρώτο, όμως ο Ζουπάνης με επίθεση έκλεισε το σετ 25-22.

Η Κηφισιά με την ψυχολογία στα ύψη ήταν εντυπωσιακή στο τέταρτο σετ και με «όπλο» το μπλοκ και την κόντρα μπάλα προηγήθηκε 8-3 και 11-6. Γάτσης με μπλοκ και Τζιουμάκας με άσσο έφεραν τον Φίλιππο σε απόσταση «αναπνοής» 12-11. Η Κηφισιά όμως «πάτησε γκάζι», ο Κοντοστάθης έδωσε ενέργεια στην άμυνα και με τον Ζουπάνη προηγήθηκε 19-13. Ο Φίλιππος με μπλοκ του Γάτση μείωσε 20-18 όμως  Κωτσάκης και Μελλές έφεραν την Αθηναϊκή ομάδα στο +5 (23-18), με την Κηφισιά να κατακτά το σετ 25-20.

Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 5-5. Μπάσης και Κωτσάκης έφεραν την Κηφισιά στο 8-6 στην αλλαγή πλευράς. Ο Μπίσετ με μπλοκ μείωσε 10-9, με τον Ζουπάνη στη συνέχεια να κάνει το 12-10. Ο διαγώνιος της Κηφισιάς με επίθεση έδωσε διπλό ματς μπολ 14-12 και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μπλοκ του Μπάση 15-12.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Θεμελής. Επόπτες: Σαρακινίδης, Χάνος. Γραμμτεία: Ψάρρα Μ.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-10, 21-13, 25-17

2ο σετ: 8-5, 16-13, 21-18, 25-19

3ο σετ: 6-8, 14-16, 17-21, 22-25

4ο σετ: 3-8, 13-16, 18-21, 20-25

5ο σετ: 5-4, 7-10, 10-12, 12-15

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 5 άσσους, 60 επιθέσεις, 18 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 3 άσσους, 64 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (25-17, 25-19, 22-25, 20-25, 12-15) σε 117'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μαυροβουνιώτης 12π. (9/24 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ. - 41% άριστες), Γραμμενούδης, Γάτσης 15 (7/14 επ., 1 άσσος, 7 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 25 (20/43 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Στουντζίνσκι 13 (11/30 επ., 2 μπλοκ, 58% υπ. - 39% άριστες), Φερέλ 8 (6/9 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 67% υπ. - 40% άριστες), Μιχελάκης (λ), Μπότσης, Μπίσετ 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Τζιουμάκας Στ. 4 (3/7 επ., 1 άσσος, 62% υπ. - 62% άριστες), Αρτακιανός, Βαρβεσιώτης.

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Ζουπάνι 33 (31/65 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κωτσάκης 9 (9/28 επ., 33% υπ. - 27% άριστες), Μπάσης 12 (4/10 επ., 1 άσσος, 7 μπλοκ), Τσάμπερλεϊν 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Σπυριούνης 10 (9/26 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 22% άριστες), Κασαμπαλής 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ) / Κοντοστάθης (λ, 50% υπ. - 43% άριστες), Σωνάκης, Παπαδόπουλος, Μελλές 8 (6/10 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ).


Δηλώσεις μετά τον αγώνα 

Σωκράτης Τζιουμάκας (προπονητής ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας):

«Στα δύο πρώτα σετ είμασταν πάρα πολλοί καλοί σε όλους τους τομείς και έτσι και τα κερδίσαμε σχετικά εύκολα, κάναμε το 2-0. Από εκεί και πέρα η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της, έβγαλε φανταστικές άμυνες, που δεν βγαίνουν εύκολα σε ένα παιχνίδι βόλεϊ! Λες και είχαν… μαγνήτη και πήγαινε η μπάλα πάνω τους, ό,τι έκαναν τους έβγαιναν. Από κάποια στιγμή και μετά μας βγήκε και εμάς η κούραση μας, αφού λόγω κορονοϊού δεν είμαστε προετοιμασμένοι στο 100% και έχουμε μείνει πίσω».

Γιώργος Τζιουμάκας (διαγώνιος ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας):

«Δυστυχώς η ομάδα στο 3ο σετ έμεινε από δυνάμεις, κουραστήκαμε όλοι, η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της ,κυνήγησε σε άμυνα και επίθεση, οι αντίπαλοί μας έπαιξαν καλύτερα από τα δύο πρώτα σετ, πιέσανε και δίκαια το αποτέλεσμα αντιστράφηκε».

Πιτούλιας Δημητρης (Πρόεδρος ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας):

«Ήταν ένα ντέρμπι για γερά νευρά… Τόσο ο Φίλιππος Βέροιας, όσο και η Κηφισιά πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και είναι κρίμα που δεν μπορεί να έρθει κόσμος στο γήπεδο να το απολαύσει. Για δύο σετ , στην αρχή παίξαμε όμορφο, ποιοτικό βόλεϊ και τα κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια ήταν επακόλουθο η Κηφισιά να ανεβάσει την απόδοσή της, μας πίεσε πάρα πολύ στο σερβίς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαρίσει και να πάμε στη «ρουλέτα» του ταί μπρέικ. Εκεί θεωρώ κέρδισε ο πιο τυχερός και συγχαρητήρια στην ομάδα της Κηφισιάς για τη νίκη της.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. και των Τ.Α.Α. με ποσοστό των εσόδων από το Στοίχημα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην σχετική Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε, .ο κ. Πιτούλιας δήλωσε: «Ήταν πολύ μεγάλη ανάσα για όλα τα σωματεία της Volley League. Μια ολόκληρη χρονιά παλεύουμε με τα κύματα, σε μια δύσκολη χρονιά με ελάχιστες χορηγίες και χωρίς έσοδα από διαρκείας και εισιτήρια. Το γεγονός ότι θα δοθούν αυτά τα χρήματα που υποσχέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης είναι πολύ σημαντικό και μόνο καλό θα κάνει για το βόλεϊ αφήνοντας μία παρακαταθήκη για το μέλλον,. Για αυτό και θα’  θελα να τους ευχαριστήσω δημοσίως και τους δύο».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...