Πρόγραμμα δράσεων και μήνυμα του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού

Πρόγραμμα δράσεων και μήνυμα του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.Ο σκοπός αυτής της ημέρας είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων ,συμβάλλοντας στην αποδοχή και στην ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία .Η παγκόσμια ημέρα αυτισμού πρέπει να είναι μια ημέρα αφύπνισης ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμό.

Ο σύλλογός μας αγκαλιάζει τα άτομα του φάσματος και θα συνεχίζει να παλεύει γι αυτά, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο. Αφιερώνουμε αυτή την ημέρα σε όλες τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά στο φάσμα και έχουν αναγκαστεί μαζί με τα παιδιά , να προσαρμοστούν για ακόμη μια φορά σε νέα δεδομένα λόγω κορονοϊού, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής και υπευθυνότητα!

Ο αυτισμός αφορά όλους μας! Ότι δε φαίνεται δε σημαίνει πως δεν υπάρχει. Είναι χρέος της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας να γίνει η ΑΟΡΑΤΗ αυτή αναπηρία …ΟΡΑΤΗ! Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ,να καλλιεργήσει τον αλληλοσεβασμό αλλά και να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις για την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο ως ΙΣΟΤΙΜΑ μέλη με ΙΣΕΣ ευκαιρίες, στην εκπαίδευση ,στην εργασία ,στην περίθαλψη. Τα άτομα με αυτισμό είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας ,βρίσκονται ανάμεσά μας και δεν ζητούν οίκτο αλλά ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ,ΑΠΟΔΟΧΗ ,ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ!

Για την ημέρα αυτή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΜΑμΑ έχει προγραμματίσει δράσεις ευαισθητοποίησης προσαρμοσμένες στα δεδομένα του covid .

• Ρίχνουμε φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα στο φάσμα, φωταγωγώντας το σπίτι της ΜΑμΑ, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην παγκόσμια καμπάνια του AUTISM SPEAKS-LIGHT IT UP BLUE-ΑΝΑΒΩ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.

• Στις 2 Απριλίου τα παιδιά μας από το κδαπ μεα ΜΑμΑ, θα αφήσουν μπλε μπαλόνια στον ουρανό με μηνύματα αγάπης και αποδοχής. Ταυτόχρονα στις 18:30 , από το μπαλκόνι του σπιτιού της ΜΑμΑ (Μητροπόλεως 32) οι μαμάδες του συλλόγου μας θα αφήσουν και αυτές μπαλόνια με τα δικά τους μηνύματα(τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid)

• Διαδικτυακή δράση ‘ΦΟΡΕΣΕ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ’

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Βγάλτε μια φωτογραφία φορώντας ένα ρούχο σε μπλε χρώμα ή κρατώντας ένα μπλε μπαλόνι.

2.Γράψτε ένα μήνυμα αγάπης και αποδοχής για τον αυτισμό(το μήνυμα μπορείτε να το γράψετε και πάνω στο μπαλόνι)

3.Στείλτε τη φώτο με μήνυμα στη σελίδα της ΜΑμΑ στο facebook ή στο grammateiamama@gmail.com

4.Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να γράψετε το όνομά σας και τη περιοχή που μένετε.

Οι φωτογραφίες μαζί με τα μηνύματα θα ανέβουν στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.mamaver.gr .Η δράση αυτή θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου αλλά και όλο τον Απρίλιο.

• Δράση raceforautism.gr

Στις 8 Απριλίου το απόγευμα, τα παιδιά του συλλόγου μας θα περπατήσουν στην πόλη και θα αθληθούν συμμετέχοντας στη δράση του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού για τον αυτισμό.H δράση αυτή θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου και θα διαρκέσει για όλο τον Απρίλιο.

Ας ελπίσουμε ότι η κρίση που βιώνουμε λόγω covid θα τελειώσει και να βρεθούμε όλοι μαζί πάλι χωρίς φόβο .Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που είστε δίπλα στη ΜΑμΑ και στηρίζετε τις δράσεις μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινή επιστολή των Περιφερειαρχών Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας στον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον πρόσφατο παγετό

Κοινή επιστολή των Περιφερειαρχών Κ. Μακεδονίας, Δ....

Κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Τετάρτης (14/4) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Τετάρτης (14/4) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Τιμητική πλακέτα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας στον Ιωάννη Κοζάρτση για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα στην γραμμή των οχυρών Ρούπελ

Τιμητική πλακέτα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας...

Τιμητική πλακέτα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην...

Διημερίδα 17 & 18 Απριλίου 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821

Διημερίδα 17 & 18 Απριλίου 2021 για τον εορτασμό των 200...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ1821 – 200 χρόνια μετά…Διημερίδα 17 & 18...

Στη διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας

Στη διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ....

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (14.04.2021) στην...

ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦAΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...

            Η κυβέρνηση, 5 μήνες από τότε που ανεστάλη η...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός για...

Στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης...

Έκλεψαν τσάντα με τραπεζική κάρτα μέσα από αυτοκίνητο και έκαναν ανάληψη  450€ από ΑΤΜ

Έκλεψαν τσάντα με τραπεζική κάρτα μέσα από αυτοκίνητο...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ1821 – 200 χρόνια μετά…Διημερίδα 17 & 18 Απριλίου 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ημαθίας, για τον εορτασμό των 200...

Τιμητική πλακέτα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα στον πόλεμο ενάντια στην Γερμανική επίθεση στα οχυρά Ρούπελ απένειμαν χθες Τρίτη 13 Απριλίου 2021, το απόγευμα, στον κ. Ιωάννη Κοζάρτση ο πρόεδρος...

και ειδικά την Ημαθία, πριν από 18 χρόνια, σαν χθες 13 Απριλίου του 2003, όταν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου , κατά την επιστροφή τους από εκδρομή στην Αθήνα, το λεωφορείο στο οποίο...

Κυριακή 13 Απριλίου 2003. Η μέρα που πάγωσε η Ημαθία και κόπηκε το νήμα της ζωής για 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου...Επέστρεφαν από εκδρομή και μέσα στην "φονική" κοιλάδα των Τεμπών μία νταλίκα τους...