Άδικη ήττα του Φιλίππου από την Κηφισιά με 2-3 σετ. Διαμαρτυρία του Φιλίππου για την διαιτησία

Άδικη ήττα του Φιλίππου από την Κηφισιά με 2-3 σετ. Διαμαρτυρία του Φιλίππου για την διαιτησία

Ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς παρότι έχανε με 2-1 σετ νίκησε με 3-2 σετ τον τυπικά γηπεδούχο Φίλιππο Βέροιας στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής και πρώτης της β φάσης του β΄γύρου για τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος Volley League. Ο αγώνας έγινε στο γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης της Νέας Σμύρνης και μετά τη νίκη αυτή η Κηφισιά εξασφάλισε την 5η θέση στην τελική κατάταξη της Volley League.

Στο πρώτο σετ ο Φίλιππος με τα αδέρφια Τζιουμάκα να τελειώνουν επιθέσεις προηγήθηκε 13-10, ενώ στην εξέλιξη του σετ η διαφορά έφτασε μέχρι και το +5 (21-16). Οι «κόκκινοι» έφτασαν σε τετραπλό σετ μπολ 24-20, όμως η Κηφισιά με δύο μπλοκ από τους Τσάμπερλειν και Κωτσάκη και στη συνέχεια άουτ επίθεση του Τζιουμάκα έφτασε σε απόσταση «αναπνοής» 24-23. Τελικά την «καυτή μπάλα» τελείωσε ο Τζιουμάκας ο οποίος έκλεισε το σετ 25-23.

Αμφίρροπο ήταν και το δεύτερο σετ του αγώνα με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να πηγαίνουν μαζί στο 12-12. Μετά από φάση διαρκείας ο Γάτσης έβαλε ξανά τον Φίλιππο μπροστά 19-18, όμως ο εντυπωσιακός Σπυριούνης με επίθεση-μπλοκ και στη συνέχεια ο Κωτσάκης με άσσο έδωσαν διπλό σετ μπολ στην Κηφισιά 24-22. Ο Φίλιππος έμεινε
«ζωντανός» ισοφαρίζοντας 24-24 με μπλοκ του Τζιουμάκα, όμως η Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε την 3η της ευκαιρία και πήρε το σετ 26-24 με κόντρα επίθεση του Ζουπάνη.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» στο τρίτο σετ και με «όπλο» το καλό σέρβις έφτασαν σε νταμπλ σκορ 10-5 αλλά η Κηφισιά με τον Κασαμπαλή στο σέρβις και ισχυρό μπλοκ έφερε το σετ στα ίσα (12-12). Ο Φίλιππος «ανέβασε στροφές» χάλασε την υποδοχή της Κηφισιάς και με τους Φέρελ , Τζιουμάκα και Εντουάρντο να τελειώνουν επιθέσεις πήρε σαφές προβάδισμα 19-13. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του σετ με τον Φίλιππο να το κατακτά 25-18 με επίθεση του Εντουάρντο.

Οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά δεν πτοήθηκαν από την απώλεια του 3ου σετ και στο 4ο με πιεστικό σέρβις και αποτελεσματικότητα στην κόντρα μπάλα προηγήθηκε 7-4 με τον Ζουπάνη. Η Κηφισιά έφτασε μέχρι το +6 (18-12) με τους Μελλέ και Κωτσάκη, όμως ο Φίλιππος με συνεχόμενους πόντους έφτασε σε «απόσταση βολής» 22-21 με μπλοκ του Φέρελ. Η Κηφισιά πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στο φινάλε κατέκτησε το σετ 25-22 με μπλοκ του Μπάση στον Εντουάρντο, οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί, οι άσσοι του Μελλέ και του Ζουπάνη έδωσαν στην Κηφισιά προβάδισμα 5-2. Ο Φίλιππος «απάντησε» με δικά του καλά σέρβις και δημιουργώντας προβλήματα στην Κηφισιώτικη υποδοχή προσπέρασε 7-6 μετά από άουτ επίθεση του Κωτσάκη. Η αλλαγή πλευράς βρήκε τον Φίλιππο να έχει ελαφρύ προβάδισμα 8-7 με επίθεση του Φέρελ. Η Κηφισιά πήρε προβάδισμα δύο πόντων 10-8 με επίθεση του Μελλέ και άσσο του Κασαμπαλή. Ο Φίλιππος πίεσε να ανατρέψει την κατάσταση, ο Κοντοστάθης κράτησε στην υποδοχή και η Κηφισιά έφτασε σε διπλό ματς μπολ 14-12 μετά από άουτ σέρβις του Τζιουμάκα. Η ομάδα της Ημαθίας «έσβησε» το πρώτο όμως ο Τσάμπερλειν τελείωσε το σετ 15-13.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Βελώνης. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Τόλιος, Αρβανίτης, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Tα σετ: 2-3 (25-23, 24-26, 25-18, 22-25, 13-15)

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-13, 21-16, 25-23

2ο σετ: 8-6, 16-13, 21-19, 24-26

3ο σετ: 8-5, 16-13, 21-15, 25-18

4ο σετ: 5-8, 11-16, 15-21, 22-25

5ο σετ: 2-5, 8-10, 10-12, 13-15

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 6 άσσους, 55 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 8 άσσους, 56 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (25-23, 24-26, 25-18, 22-25, 13-15) σε 134'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Προύσαλης 2 (2/2 επ.), Τζιουμάκας Στ. 13 (9/22 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 50% υπ. - 23% άριστες), Γάτσης 10 (7/11 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 20 (14/26 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Στουντζίνσκι 19 (17/32 επ., 2 μπλοκ, 66% υπ. - 40% άριστες), Φερέλ 10 (5/9 επ., 5 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 60% υπ. - 40% άριστες), Γραμμενούδης, Μιχελάκης, Αρτακιανός, Βαρβεσιώτης 1 (1/1 επ.).

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Ζουπάνι 20 (15/43 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Κωτσάκης 17 (14/30 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 14% άριστες), Μπάσης 8 (4/5 επ., 4 μπλοκ), Τσάμπερλεϊν 7 (7/21 επ.), Σπυριούνης 18 (14/32 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 9% άριστες), Κασαμπαλής 2 (2 άσσοι) / Κοντοστάθης (λ, 57% υπ. - 17% άριστες), Σωνάκης, Παπαδόπουλος Γ., Μελλές 3 (2/3 επ., 1 άσσος).

O κεντρικός της Κηφισιάς Μαξ Τσάμπερλεϊν είπε: «Ο Φίλιππος έχει πολύ καλή ομάδα. Έγινε σκληρός αγώνας. Δε μας βγήκε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε αλλά έστω και δύσκολα πήραμε τη νίκη».

Ο πασαδόρος του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Σταύρος Κασαμπαλής είπε: «Προσωπικά από χθες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη και δεν μπορώ να είμαι στην κατάσταση που επιθυμώ. Σε συνεργασία με την φυσιοθεραπεύτρια Φωτεινή Ψωμά και τον γυμναστή Μάκη Δήμου, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας, κάναμε ότι ήταν απαραίτητο. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στην οργάνωση του παιχνιδιού, χωρίς όμως να τα καταφέρνω στον βαθμό που θα ήθελα. Ευτυχώς μέσα από την ομαδική προσπάθεια φτάσαμε στη νίκη».

Ο διαγώνιος του Φιλίππου Γιώργος Τζιουμάκας είπε: «Δεν συνηθίζω να μιλάω αλλά όταν σου παίρνουν μετρημένους 5 πόντους και τους δίνουν στην άλλη ομάδα καταλαβαίνουμε όλοι πως το σετ έχει χαθεί από άλλους παράγοντες. Είναι κρίμα. Δεν έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά της Κηφισιάς. Εχω θέμα με τη διαιτησία. Είναι στενάχωρο να βλέπουμε τέτοια πράγματα ενώ έχουμε τόσους καλούς διαιτητές και στην Ευρώπη και στον Κόσμο. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Συνεχίζουμε να δώσουμε τα δύο τελευταία ματς που μας απομένουν».

Διαμαρτυρία του Φιλίππου για την διαιτησία του αγώνα.

" Για μια ακόμη φορά στο σημερινό ματς της 4ης αγωνιστικής των Play Out της Volley League για τις θέσεις 5-8 με τον ΑΟΠ Κηφισιάς, γίναμε μάρτυρες μιας επιεικώς απαράδεκτης και «εχθρικής» διαιτησίας για την ομάδα μας.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το σύνολο της συμπεριφοράς και των αποφάσεων της διαιτητού κας Κυριοπούλου με τις κόκκινες κάρτες που στο 4ο σετ μοίρασε και πάλι αφειδώς στους αθλητές μας, Κώστα Προύσαλη και Αναστάση Γάτση, προκαλώντας τον εκνευρισμό της ομάδας μας, ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το «ποτήρι της υπομονής» του ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας.

Δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε και να σχολιάζουμε διαιτητικές αποφάσεις, σεβόμενοι πάντα το θεσμικό ρόλο της ελληνικής διαιτησίας και των «αρχόντων» του αγώνα. Κατανοούμε μάλιστα απόλυτα τυχόν λάθη που μπορούν να γίνουν στη διάρκεια του αγώνα από τους διαιτητές, αφού κι αυτοί είναι άνθρωποι.

Σύμπτωση όμως επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ρόλος του καλού διαιτητή είναι να ηρεμεί τους πρωταγωνιστές μέσα στην ένταση του αγώνα, τους αθλητές και όχι να έχει πρόθεση να γίνει εκείνος πρωταγωνιστής του αγώνα.

Η διοίκηση του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια και τον ιδρώτα αθλητών, τεχνικού επιτελείου και παραγόντων, σε τόσο δύσκολες εποχές για το άθλημα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή διαιτησία και για αυτό και από εδώ και στο εξής ζητούμε την εξαίρεση της κας Κυριοπούλου από τους αγώνες του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας και περιμένουμε την αξιολόγηση του παρατηρητή του αγώνα και την παραδειγματική της τιμωρία.

Τέλος εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον ΑΟΠ Κηφισιάς για την δίκαιη νίκη του σε έναν ακόμη συναρπαστικό αγώνα των δύο ομάδων." 



Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...