ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦAΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦAΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

            Η κυβέρνηση, 5 μήνες από τότε που ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων και ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμό τους λόγω πανδημίας,  πήρε την απόφαση για την επαναλειτουργία των Λυκείων και μόνο. Ωστόσο, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αυτό, τη στιγμή που η κατάσταση σχετικά με την πανδημία στη χώρα μας, είναι πολύ χειρότερη σήμερα απ’ ό,τι τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας, κυρίως, της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης. Μιας διαχείρισης που, με δυο λόγια, περιγράφεται αφενός από πλειοδοσία σε απαγορεύσεις, περιορισμούς και καταστολή και αφετέρου από εγκληματική απροθυμία ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μια εμμονή να μείνουν τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στο απυρόβλητο και μια πεισματική άρνηση να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα σε εργασιακούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Το σκηνικό συμπληρώνεται (με την αμέριστη αρωγή πάντα των φίλιων ΜΜΕ...) με την συστηματική, ατεκμηρίωτη και βολική στοχοποίηση για την επιδείνωση της επιδημίας, των απλών πολιτών και των κοινωνικών αγωνιστών που τολμούν να διαμαρτύρονται.

            Έτσι, αντιμετωπίζουμε το παράδοξο τα σχολεία να έχουν κλείσει  με περίπου 500 κρούσματα ημερησίως και να ανοίγουν με πάνω από 4000! Και αυτή η επικείμενη απόφαση δικαιολογείται, κατά τα λεγόμενα των ιθυνόντων και των τηλεοπτικών φερέφωνών τους, παρουσιάζοντας τα self test ως το... «νέο υπερόπλο» απέναντι  στον κορονοϊο, τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, υπουργείο παιδείας και κυβέρνηση, συνεχίζουν να απορρίπτουν ασυζητητί, το σύνολο των αιτημάτων, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, διατυπώνει η εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων.

            Η χρήση των self test, θα μπορούσε, ως ένα βαθμό, να συνεισφέρει στην έγκαιρη διάγνωση κρουσμάτων. Όμως, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο μόνο του είναι απολύτως ανεπαρκές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, η διάγνωση που παρέχουν είναι επισφαλής, περισσότερο και από τα rapid test. Το ότι αυτά τα test προγραμματίζεται να διενεργούνται από μη εξειδικευμένα άτομα (γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ) καθιστά τα αποτελέσματά τους ακόμα πιο αναξιόπιστα. Και, φυσικά, ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι και το κατά πόσο θα δηλώνεται με ειλικρίνεια το αποτέλεσμα του αυτοελέγχου στο σχολείο και στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

            Ως ΕΛΜΕ, έχουμε από καιρό και επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη και ότι η αναστολή της επί μακρόν και η αντικατάστασή της από την τηλεκπαίδευση, έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στους μαθητές. Γι΄ αυτό, ήδη από την αρχή της πανδημίας, την προηγούμενη άνοιξη, με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν από   την πολιτεία, όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία των σχολείων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Μέτρα που δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ακούραστα  , όσο κι αν το υπουργείο και η κυβέρνηση μας αγνοούν επιδεικτικά.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

  Λειτουργία σχολείων με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα.

 Αύξηση κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση, ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και να βρεθούν αίθουσες και χώροι για στέγαση των τμημάτων.

 Διενέργεια δωρεάν, μαζικών, επαναλαμβανόμενων αξιόπιστων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού. Να διεξάγονται με ευθύνη της πολιτείας, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε με υγειονομικούς στα σχολεία.

  Τα τεστ να καλύπτουν όλους τους μαθητές μας όλων των ηλικιών και όλο το προσωπικό των σχολείων (εκπαιδευτικούς,  καθαρίστριες, διοικητικούς κλπ).

   Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

  Δωρεάν διανομή μασκών υψηλών προδιαγραφών για προστασία από τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού που είναι πολύ πιο μεταδοτικά, και μάλιστα μεταξύ των παιδιών και εφήβων.

 Πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για επαρκή καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών χώρων.

  Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με τα πάγια και σημαντικά αιτήματα όλων των υγειονομικών.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

 

  Η τηλεκπαίδευση να μην μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη.

  Να μην πραγματοποιηθούν αυτή τη χρονιά προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

  Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων.

  Αναδιάταξη της διδακτέας ύλης και αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων όλων των τάξεων.

  Όχι στην περικοπή των εισακτέων στα ΑΕΙ. Όχι στη βάση εισαγωγής.

  Ανατροπή του συνόλου των αντιεκπαιδευτικών νόμων της κυβέρνησης.

 

Όχι στον αυταρχισμό, την καταστολή και την αστυνομοκρατία

 στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνία!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 18 Μαρτίου2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...