Επιστολή ΠΣΑΧ για άνοιγμα και των υπόλοιπων κατηγοριών

Επιστολή ΠΣΑΧ για άνοιγμα και των υπόλοιπων κατηγοριών

Επιστολή προς κάθε αρμόδιο φορέα για την επανεκκίνηση των προπονήσεων για αρχή και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Α2 Ανδρών, Β Ανδρών και Α2 Γυναικών), καθώς και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έστειλε ο ΠΣΑΧ. «Είναι καιρός και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες να επιστρέψουν στα γήπεδα, στους φυσικούς τους χώρους εκτόνωσης, διότι χωρίς τις χαμηλότερες κατηγορίες είναι αδύνατη και η επιβίωση των πρώτων κατηγοριών, αφού οι τελευταίες διαμορφώνονται από τις πρώτες τόσο στην έναρξη όσο και στην λήξη τους» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως: «ολόκληρες γενιές αθλητών βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού, γεγονός που διαφαίνεται να έχει ολέθριες συνέπειες στον αθλητισμό της χώρας».

 

Επιστολή για Άνοιγμα και των Υπόλοιπων Κατηγοριών 

Ενημερώνουμε τα μέλη μας, καθώς και κάθε άνθρωπο του αθλήματος ότι στείλαμε επιστολή προς κάθε αρμόδιο φορέα για την επανεκκίνηση των προπονήσεων για αρχή και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Α2 Ανδρών, Β Ανδρών και Α2 Γυναικών), καθώς και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Η επιστολή έχει ως εξής: 

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, 

Μετά από έξι ολόκληρους μήνες εγκλεισμού, απραξίας, αποχής και στέρησης των οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων με όλες τις επακόλουθες σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης έφτασε ο καιρός να τεθεί επί τάπητος και να εφαρμοστεί άμεσα η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων και για τις υπόλοιπες κατηγορίες (Α2 Ανδρών, Β Ανδρών και Α2 Γυναικών), καθώς και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.  

Τα self-test ίσως αποτελέσουν ένα σοβαρό έρεισμα προς την κατεύθυνση αυτή καθώς αποτελούν αξιόπιστο παράγοντα ανίχνευσης θετικότητας στον ιό και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως τα σχολεία. Δεδομένης και της τετράμηνης εμπειρίας από την επανέναρξη των πρώτων κατηγοριών του αθλήματος, φαίνεται πως το άθλημά μας δεν αποτελεί σοβαρή πηγή κρουσμάτων και επομένως θεωρούμε ότι δεν έχει συμβάλλει και στη διασπορά του κορωναϊού, καθώς σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την επανέναρξη (01/01/2021) εντοπίστηκαν ελάχιστα κρούσματα, αφού τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται κατά γράμμα από τις ομάδες. Είναι καιρός και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες να επιστρέψουν στα γήπεδα, διότι χωρίς τις χαμηλότερες κατηγορίες είναι αδύνατη και η επιβίωση των πρώτων κατηγοριών, αφού οι τελευταίες διαμορφώνονται από τις πρώτες τόσο στην έναρξη όσο και στην λήξη τους.  

Επίσης ήρθε οι ώρα και οι μικροί αθλητές και αθλήτριες να επιστρέψουν στους φυσικούς τους χώρους εκτόνωσης, καθώς σε αυτούς τους 6 μήνες καμία “τηλεπροπόνηση” δεν αποδείχτηκε ικανή να αντικαταστήσει τις δια ζώσης προπονήσεις, δηλαδή τις πραγματικά υφιστάμενες προπονήσεις. Αντιθέτως μάλιστα και σε μεγαλύτερο βαθμό από την τηλεκπαίδευση στα σχολεία η αποστασιοποίηση έφθειρε τα παιδιά, κυρίως ψυχολογικά που κύριο μέλημά τους τώρα και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αποτελεί η επιστροφή σε κάποιο γήπεδο με τους φίλους και τις φίλες τους. Άλλωστε είναι αναγκαία και η ολοκλήρωση των ηλικιακών πρωταθλημάτων, που αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας για τους συλλόγους και αποτελούν παράλληλα το μέλλον ως προς τη στελέχωση του αθλήματος.  

Ολόκληρες γενιές αθλητών βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού, γεγονός που διαφαίνεται να έχει ολέθριες συνέπειες στον αθλητισμό της χώρας. Ο αθλητισμός χαρίζει υγεία και ζωή. Επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα απέναντι στην υγειονομική αυτή κρίση και να αποτελέσει εφαλτήριο στη βελτίωση των ψυχικών και σωματικών αναγκών μικρών και μεγάλων. 

Με εκτίμηση, 

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Χ. 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Για 4η φορά στην ιστορία του μετά το 2012, το 2015 και το 2017,...

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ ο Φέρωνας Βέροιας

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι...

ημαντική επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ του Φέρωνα...

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του Φιλίππου!

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του...

Τη συμμετοχή στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...