Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης:

Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης: "Η Βέροια πρωταγωνίστρια και στο βόλεϊ

Λίγες ώρες πριν το ιστορικό σερβίς των ημιτελικών του φάιναλ φορ βόλεϊ ανδρών του Λιγκ Καπ Ν. Σαμαράς» στη Βέροια, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώνσταντίνος Βοργιαζίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ηλία Παπαϊωάννου  μίλησε για τη σημαντική διοργάνωση του βόλεϊ ανδρών που φιλοξενεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου η πόλη του.

 

 

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο Πρώτος Πολίτης της Βέροιας μιλώντας για την απόφαση να πει το «ναι» στους ανθρώπους του ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας για τη διοργάνωση του φάιναλ 4 Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» εν μέσω πανδημίας και χωρίς κόσμο στις κερκίδες, υποστήριξε πως «ήταν μια ηθική ανταμοιβή, για την ομάδα του Φιλίππου και την πόλη της Βέροιας», επεσήμανε πως δεν έχει καθόλου άγχος για την επιτυχία της διοργάνωσης, αφού ο Δήμος Βέροιας έχει «την απαιτούμενη εμπειρία από μεγαλύτερες διοργανώσεις που φιλοξένησε στο παρελθόν η Βέροια και θα συνεχίσει να διοργανώνει και στο μέλλον.»

Παράλληλα ο κ. Βοργαιζίδης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, που μετά τις ιστορικές επιτυχίες του χάντμπολ του Φιλίππου, ένα ακόμη τμήμα του συλλόγου διεκδικεί μετά την επιτυχημένη πορεία του στο πρωτάθλημα μία ακόμη διάκριση. Κάτι που πέρα από την διαφήμιση της πόλης του, μπορεί να προκαλέσει μία «έκρηξη», ένα έναυσμα για τα νέα παιδιά στη Βέροια να ασχοληθούν με το βόλεϊ,, κάτι αντίστοιχο, αν και σαφώς σε μικρότερη κλίμακα, με ότι έγινε στο Eurοbasket το 1987 με την Εθνική ομάδα.

Τέλος ο Δήμαρχος Βέροιας δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει όχι μόνο στον τελικό τον ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας, αλλά και τροπαιούχο, ενώ δεσμεύτηκε πως αν οι ερυθρόλευκοι της Βέροιας σηκώσουν την κούπα, θα… φωταγωγήσει την πόλη της Βέροιας!

Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης:

Για το πως προέκυψε η ανάληψη της διοργάνωσης στη Βέροια: ««Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας για τη διοργάνωση και τη μεταφορά του αιτήματός, ο Δήμος Βέροιας αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει το φαίναλ φορ.»

Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Α.Π.Σ Φίλιππου Βέροιας Volleyball , Δημήτρη Πιτούλια και τα άλλα μέλη της διοίκησης της ομάδας: «Έχουμε να κάνουμε με νέους ανθρώπους και πραγματικά τους αναγνωρίζω ότι έχουν πολλή όρεξη και όσο μπορούμε τους βοηθάμε».

Για το ρίσκο της ανάληψης μιας διοργάνωσης εν μέσω πανδημίας και χωρίς κόσμο στις κερκίδες: «Θα θέλαμε να υπάρχει κόσμος στις κερκίδες, να έρθει να δει από κοντά κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Παρόλα αυτά θεωρήσαμε πως θα έπρεπε να είναι μία και παρότι οι προϋποθέσεις δεν είναι οι καλύτερες αποφασίσαμε ότι πρέπει να το κάνουμε».

Για το πώς αισθάνεται, που μετά τις ιστορικές επιτυχίες του χάντμπολ του Φίλιππου Βέροιας ένα ακόμη τμήμα του συλλόγου, βρίσκεται στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και διεκδικεί και μία διάκριση. «Πέρα από το χάντμπολ, έχουμε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βέροιας, τη «Βασίλισσα του Βορρά», αλλά και κάποια λιγότερα γνωστά στον περισσότερο κόσμο, όπως η ρυθμική και το καράτε, στα οποία η Βέροια έχει πολύ καλή παρουσία. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η παρουσία του Φιλίππου και θέλουμε πολύ να δούμε το βόλεϊ σε μία αντίστοιχη θέση, να γίνει ένα δεύτερο χάντμπολ και εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Για το αν υπάρχει άγχος για τη διοργάνωση του φάιναλ-4 Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» στη Βέροια και αν βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει στο μέλλον η πόλη του και αγώνες των Εθνικών ομάδων βόλεϊ: «Δεν υπάρχει άγχος , έχουμε εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, καθώς πριν από δύο χρόνια είχαμε διοργανώσει τον προκριματικό όμιλο της Εθνικής γυναικών για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του χάντμπολ και το ίδιο θα κάνουμε και στο πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου, για την αντίστοιχη διοργάνωση. Άρα υπάρχει εμπειρία, δεν αγχωνόμαστε και γιατί όχι στο μέλλον να μην διοργανώσουμε και κάποιους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων στο βόλεϊ.»

Για το ποια ομάδα θα ήθελε ή προβλέπει να κατακτήσει το 10ο τρόπαιο του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς»: «Προφανώς θέλω η ομάδα της πόλης μου να είναι νικήτρια, κατανοούμε ότι έχουμε αντιπάλους τις τρεις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ, αλλά είναι δύο αγώνες, που όλα μπορούν να συμβούν. Άρα εμείς έχουμε το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι και να ελπίζουμε σε πρώτη φάση ότι θα’ είμαστε στον τελικό και γιατί όχι, να είμαστε και οι τροπαιούχοι»!

Για το ποιο θα είναι το κέρδος της Βέροιας και του αθλητισμού της πόλης από τη φιλοξενία του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» 2020-2021: «Παρότι ο κόσμος δεν θα μπορέσει να δει ζωντανά, νομίζω ότι θα είναι μία διαφήμιση και ένα έναυσμα. Θυμηθείτε τ ήταν το μπάσκετ πριν το 1987 και μετά την έκρηξη του Eurobasket, αν και θα μυ πείτε είναι σαφώς υποδεέστερο… Ασφαλώς θεωρούμε ότι σε μικρότερη κλίμακα, θα είναι μία πρώτης τάξεως διαφήμιση για τον κόσμο για τα παιδιά, τα οποία μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γενικότερα και με το βόλεϊ ιδιαίτερα, αποφεύγοντας όλους τους πειρασμούς που υπάρχουν σήμερα

Για το τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος Βέροιας σε περίπτωση που ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας κατακτήσει την Κυριακή το τρόπαιο: «Θα φωταγωγήσουμε την πόλη, γιατί όχι…»

 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...