Λίγκ Κάπ Ν. Σαμαράς . Ιστορική νίκη πρόκριση στον τελικό ο Φίλιππος 3-1 τον ΠΑΟΚ

Λίγκ Κάπ Ν. Σαμαράς . Ιστορική νίκη πρόκριση στον τελικό ο Φίλιππος 3-1 τον ΠΑΟΚ

Ένας παθιασμένος Φίλιππος Βέροιας επικράτησε 3-1 σετ του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα που κέρδισε με 3-0 τον ολυμπιακό , έχοντας σε μεγάλη μέρα την τριάδα των Προύσαλη, Τζιουμάκα και Μαυροβουνιώτη.

Οι Βεριώτες παρουσιάστηκαν παθιασμένοι και έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Με καλή υποδοχή ο Προύσαλης μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι και οι Τζιουμάκας, Μαυροβουνιώτης έκαναν σπουδαία δουλειά όποτε χρειάστηκε. Εξαιρετικός και ο Γάτσης πάνω στο φιλέ.

Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο μία ούτως ή άλλως κακή χρονιά για εκείνον. Ο Βαν Ντε Ντρις παρότι ήταν σε μέτρια βραδιά ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, ενώ ουδείς άλλος ήταν διψήφιος. 

Ο οικοδεσπότης του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας έγραψε ιστορία.

Στον Α΄ ημιτελικό που έγινε στο γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας η ομάδα της Βέροιας νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και έγινε η τέταρτη ομάδα της περιφέρειας μετά τον Φοίνικα ΟΝΕΧ, τον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης η οποία εφέτος συμπληρώνει την 10η έκδοση της.

Ο Φίλιππος έκανε την εμφάνιση της χρονιάς, εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ με το σερβίς και όλοι οι παίκτες του Σωκράτη Τζιουμάκα έκαναν την εμφάνισης της χρονιάς 


Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Δεληκωστίδης. Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Χάνος, Πλιάχα. Γραμματεία: Πασπάλα. Aναπληρωματικός - Video Check: Βασιλειάδης.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-14, 21-19, 25-19

2ο σετ: 8-5, 16-13, 21-20, 25-23

3ο σετ: 5-8, 15-16, 19-21, 23-25

4ο σετ: 7-8, 16-15, 21-18, 25-23

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 3 άσσους, 58 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 6 άσσους, 53 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-19, 25-23, 23-25, 25-23) σε 117'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μαυροβουνιώτης 12 (10/25 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 76% υπ. - 47% άριστες), Προύσαλης 3 (3/3 επ.), Γάτσης 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 24 (19/34 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Στουντζίνσκι 15 (15/24 επ., 61% υπ. - 42% άριστες), Φερέλ 9 (4/7 επ., 5 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 46% υπ. - 21% άριστες), Γραμμενούδης, Μιχελάκης, Τζιουμάκας Στ..

Π.Α.Ο.Κ. (Νίκολα Ματιάσεβιτς): Τερζής 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Άγκανιτς 6 (6/12 επ.), Κουμεντάκης 5 (3/11 επ., 2 άσσοι, 65% υπ. - 39% άριστες), Τακουρίδης 8 (4/6 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Εβάντρο 9 (7/12 επ., 2 μπλοκ, 38% υπ. - 29% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 24 (23/45 επ., 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ, 69% υπ. - 62% άριστες), Πριγέν, Σωτηρίου 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 53% υπ. - 32% άριστες), Κανέλλος 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Καπετανίδης.

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας τόνισε:

 «Πέρυσι ανεβήκαμε από την Α2 στη Volley League και στη πρώτη μας σεζόν πήγαμε στον τελικό του Λιγκ Καπ. Είμαστε ευτυχισμένοι. Για να κερδίσεις τον Π.Α.Ο.Κ. σημαίνει ότι παίξαμε καλά σε όλα τα επίπεδα. Ήμασταν καταπληκτικοί σήμερα. Βοήθησε και ότι παίζουμε στην έδρα μας. Είχαμε πάθος, ψυχή. Δεν έχω προτίμηση στον τελικό και οι δύο αντίπαλοι είναι πολύ ισχυροί. Θα παίξουμε να το χαρούμε».

Ο αρχηγός και πασαδόρος του Φίλιππου Βέροιας Κώστας Προύσαλης είπε: «Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει έμπειρη ομάδα και καλό προπονητή. Ήμασταν έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι. Ξέραμε που να χτυπήσουμε τον αντίπαλό μας, το κάναμε με επιτυχία και πήραμε τη νίκη».

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Νίκολα Ματιάσεβιτς δήλωσε: «Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα και δεν μπορέσαμε να τους πιέσουμε. Μίλησα στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι και είχαμε πει πόσο δύσκολο παιχνίδι θα ήταν. Συγχαρητήρια στη Βέροια για τη νίκη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ήττα μας, ήταν καλύτερος ο Φίλιππος Βέροιας».


Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...