Με

Με "σπασμένα φρένα" ο Τσιτσιπάς και πρόκριση στον τελικό της Βαρκελώνης (Βίντεο)

Ούτε ο Jannik Sinner κατάφερε να "φρενάρει" τον εκπληκτικό Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε και τον Ιταλό με 2-0 σετ για να προκριθεί στον τελικό του Barcelona Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε και σήμερα μεγάλο τένις, για να επιβληθεί του Jannik Sinner με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 23 λεπτά και να πάρει σχετικά άνετα την πρόκριση για τον τελικό του Barcelona Open.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του Στέφανου στη φετινή χωμάτινη σεζόν (9-0), ενώ επιπλέον δεν έχει χάσει ακόμα σετ σε αυτές τις 9 αναμετρήσεις (17/17). Έφτασε ακόμα τις 26 νίκες στη φετινή σεζόν, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ του tour, του Andrey Rublev (και οι δυο έχουν 26 νίκες και 5 ήττες).

Επίσης προκρίθηκε στον 3ο του τελικό για φέτος, μετά από το Ακαπούλκο, όπου είχε ηττηθεί από τον Alexander Zverev, και το Monte-Carlo Masters, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά θα παίξει για 15η φορά σε τελικό (6-8 νίκες) και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του. Στη Βαρκελώνη θα είναι για 2η φορά στον τελικό, μετά από το 2018, όπου είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal - στον πρώτο του ever τελικό στο tour.

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Nadal και στον αυριανό τελικό, καθώς στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθεί ο Rafa με τον επίσης Ισπανό Pablo Carreno Busta. 

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον σημερινό αγώνα με 17 winners και 18 αβίαστα λάθη, ενώ ο Sinner είχε 13 winners και 17 αβίαστα λάθη. Πιο σημαντικό ακόμα, ήταν το γεγονός πως ο Έλληνας τενίστας έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε σήμερα, βγάζοντας πολύ μεγάλα σερβίς όποτε χρειάστηκε περισσότερο.

Το 1ο break για τον Στέφανο ήρθε στην 6η του ευκαιρία, καθώς και ο Sinner αντιστάθηκε σθεναρά στο σερβίς του, μέχρι τελικά το Νο.5 του κόσμου να το "σπάσει" στο 8ο game του 1ου σετ και να προηγηθεί με 5-3.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος πρώτα έσβησε 2 break points για να ισοφαρίσει σε 2-2 και αμέσως μετά προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς του Sinner, για να εκμεταλλευτεί την 3η του ευκαιρία και να φτάσει στο break.

Βρέθηκε για μια ακόμα φορά σε δύσκολη θέση σε service game του ο Στεφ, στο 8ο game, αλλά από το 0-30 πήρε πολύ γρήγορα 4 πόντους στη σειρά και έφτασε στο 5-3. Αργότερα έκανε και 3ο break, για να "σφραγίσει" στο 9ο game του 2ου σετ τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ και ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ σε Κιλκίς  και Αθήνα

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για...

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και...

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά στον Όμιλο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στα τουρνουά Ε3 Open.Στην Κατηγορία Α14 που διεξήχθη στο Κιλκίς μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Στην Κατηγορία Κ12 η Εκμεκτσόγλου Κάτια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς σε ένα ακόμη τουρνουά σημείωσε...