Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας για το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας για το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, το οποίο στεγάζεται σε μία αίθουσα-κατάστημα χωρίς αύλειο χώρο και σε κοντέινερς στην αυλή άλλης σχολικής μονάδας (6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας) δεν είναι τωρινό. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένες και μεγάλες. Επισημαίνουμε πως η όποια κινητικότητα επίλυσης σε ένα χρόνιο πρόβλημα προέκυψε μόνο μετά από  επανειλημμένες  οχλήσεις και κινητοποιήσεις, ενδεικτικό πως η δημοτική αρχή, στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, αντιμετωπίζει το στεγαστικό των δημόσιων σχολείων και την προοπτική ανέγερσης νέων διδακτηρίων ως κόστος.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν από το εκλεγμένο μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας Παναγιώτη Χατζησάββα στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα.

Τονίσαμε πως είναι ντροπή η δημοτική αρχή να στοιβάζει το 2021 νήπια και προνήπια σε κοντέινερς και αίθουσες-καταστήματα χωρίς αύλειο χώρο. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παιδείας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιχειρούν να τις αποποιηθούν είτε «σχεδιάζοντας» μακροχρόνιες λύσεις με πρόθεση αυτές να μείνουν στα χαρτιά, περιμένοντας δηλαδή το δημογραφικό να «λύσει το πρόβλημα», είτε δαιμονοποιώντας για ακόμα μια φορά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, είτε αναμένοντας μια μελλοντική χωροταξική ανακατανομή πως θα λύσει το πρόβλημα, επιβαρύνοντας, όμως, τις όμορες σχολικές μονάδες που ήδη ασφυκτιούν.

Επισημάναμε πως σε κάθε περίπτωση αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής να δώσει άμεση βιώσιμη λύση αντίστοιχη των αναγκών και των δυνατοτήτων της εποχής μας.

Αποδομήσαμε το έωλο επιχείρημα που προφασίστηκαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παιδείας, πως δήθεν η εφαρμογή  της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι η αιτία του προβλήματος, αποσαφηνίζοντας σε όλους τους τόνους πως ο αριθμός των εγγραφέντων νηπίων στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν έχει αυξηθεί λόγω της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου. Ως εκ τούτου δεν ευσταθεί μια τέτοια επίκληση.

Τέλος, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να γίνει άμεσα έλεγχος των σχολικών κτηρίων ως προς την αντισεισμική τους θωράκιση και επισημάναμε την ανάγκη της ανέγερσης νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων που θα αντικαταστήσουν τα παλιά διδακτήρια, πολλά εκ των οποίων τόσο στην πόλη της Βέροιας όσο και στα χωριά κοντεύουν να συμπληρώσουν έναν αιώνα ζωής!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενεργή  η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας  με τον μήνα, χωρίς πρόστιμο

Ενεργή η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα,...

Άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, μπορούν να...

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της Βέροιας

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της...

Γράφει ο Γιώργος Ι. ΚαλογήρουΜια εξαιρετικά...

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΚΟΧΩΡΙΩΝ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΤο σχέδιο επίθεσης για την...

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις Εκδόσεις «ερωδιός»

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις...

Του Ηλία Χασιώτη*To Βιβλίο «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη...

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Μέσα στην άσπρη μολυβοθήκη το στυλό,και η παρέα του...

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό μυστήριο όλων των αιώνων)

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό...

Του ιερέως:ΠαναγιώτουΣ. Χαλκιά«Μήπως αυτό πουθαρρούμε...

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό μας μότο στον πολιτισμό»

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την...

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...

Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος,  έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,@@ads-307@@ αλλά δεν μπορεί να...