Δήμος Αλεξάνδρειας: Σε Μελίκη και Κυψέλη ο Προέδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος

Δήμος Αλεξάνδρειας: Σε Μελίκη και Κυψέλη ο Προέδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος

Κλιμάκιο του Ε.Λ.Γ.Α με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, επισκέφθηκε τον Δήμο Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα τις Κοινότητες Μελίκης και Κυψέλης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Βουλευτή κ. Αναστάσιου Μπαρτζώκα, πραγματοποιήθηκε το πρωί επίσκεψη σε καλλιέργειες και το απόγευμα της ίδιας μέρας, σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Μελίκης, για τις καταστροφικές συνέπειες του παγετού των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου, όπως και από το χαλάζι της 19ης Απριλίου στην περιοχή μας.Μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, έκανε αναφορά στους συνεχιζόμενους παγετούς και το χαλάζι που έλαβε χώρα, στα όρια του Δήμου Αλεξάνδρειας, καταθέτοντας και γραπτώς τα αιτήματα του, για την ικανοποίηση των πληγέντων καλλιεργητών – αγροτών της περιοχής μας.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν, o υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές κ.κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου, ο. κ. Χρήστος Γιαννακάκης, η Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μαρία Παππά, κ. α..

Η επιστολή του Δημάρχου αναφέρει τα εξής::


“κ. Πρόεδρε

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τη τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2021, η περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και όχι μόνο είχε πληγεί από συνεχόμενους παγετούς, που είχαν ως συνέπεια την καταστροφή μεγάλου μέρους της σε δενδρώδεις καλλιέργειες, κηπευτικά κ.α..

Ο παγετός που ξεκίνησε από το Φεβρουάριο μέχρι και τη πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, έπληξε ιδιαίτερα δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια, κυδώνια, κεράσια, βερίκοκα λωτοί, ακτινίδια, αμπέλια, ελιές, αμύγδαλα, σιτάρια, ψυχανθή), κηπευτικά κ. α..

Οι παραπάνω καλλιέργειες αποτελούν το βασικό οικονομικό πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας και με τις καταστροφές που έχουν φέρει οι συνεχόμενοι παγετοί να αποδεικνύονται καταστροφικές για το εισόδημα των παραγωγών μας και όχι μόνο.

Με δεδομένο όλα τα παραπάνω θα πρέπει άμεσα να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας διότι είναι ζήτημα επιβίωσης των αγροτών μας, λαμβάνοντας τα παρακάτω μέτρα:

• Άμεση καταγραφή-εκτίμηση και προσδιορισμό των ζημιών που έχουν προκληθεί,

• Άμεση καταβολή χρηματικής ενίσχυσης ανά στρέμμα, με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ,

Γνωρίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα ισχυρό κομμάτι της εθνικής οικονομίας μας, θα πρέπει άμεσα να στηριχθεί, για να συνεχίσει να είναι ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι για την κατανόηση των προβλημάτων που βιώνουν οι καλλιεργητές-αγρότες μας και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στα αιτήματά μας, που αποτελούν και αιτήματα των αγροτών μας..»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΓΑ: Στον Δ. Βέροιας οι Πίνακες Επανεκτιμήσεων Ζημιών (Χαλάζι, Ανεμοθύελλα, Παγετός) του 2020

ΕΛΓΑ: Στον Δ. Βέροιας οι Πίνακες Επανεκτιμήσεων Ζημιών...

Από τον Δ. Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Το...

Τριήμερη παράταση υποβολής δηλώσεων ζημιάς παγετού για ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ, ΔΙΑΒΑΤΟ, ΚΟΥΛΟΥΡΑ, Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ

Τριήμερη παράταση υποβολής δηλώσεων ζημιάς παγετού...

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ...

ΕΛΓΑ Νάουσας: Τριήμερη παράταση υποβολής δηλώσεων ζημίας για τον παγετό (21/03/2022)

ΕΛΓΑ Νάουσας: Τριήμερη παράταση υποβολής δηλώσεων...

 Οι δηλώσεις θα γίνονται από 16/05/2022 έως και 18/05/2022 στο...

Συναντήσεις  του Αγροτικού  Συλλόγου Γεωργών Βέροιας με Λυκουρέντζο και Γεωργαντά για την καρπόπτωση

Συναντήσεις του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας...

Αλλεπάλληλες  συναντήσεις είχαν χθές ο Πρόεδρος και ο...

Άμεση η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ για την εξέταση του προβλήματος   με την καρπόπτωση των ροδακίνων

Άμεση η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ για την εξέταση του...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ, ...

Υποβολή αιτήσεων στο μέτρο πρώιμης συγκομιδής σταφυλιών για το οικονομικό έτος 2022

Υποβολή αιτήσεων στο μέτρο πρώιμης συγκομιδής...

Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π....

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα η ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2022 στον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα η ενιαία αίτηση...

Αρρυθμίες φαίνεται πως εμφανίζει το νέο σύστημα των...

Στη Βέροια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  μετά από αίτημα του Κ. Καλαϊτζίδη

Στη Βέροια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μετά από αίτημα του Κ....

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝΟ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...