ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή Over the Top και στους Αντώνη Κυρίκο και Νίκο Αρμένη με αφορμή την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Για την επανέναρξη των αγώνων: «Από 15 Μαΐου ξεκινάνε οι αγώνες χαμηλού ρίσκου και σιγά σιγά να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Αγώνες δρόμου μετά τις 15 του μήνα όχι άμεσα. Θα πρέπει να καταθέσει ο ΣΕΓΑΣ ένα πρωτόκολλο για τους αγώνες σταδίου».

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να συμμετέχει κάποιος σε αγώνα: «Έχουν τεθεί κάποιες προϋποθέσεις. Τεστ 24 ώρες πριν τον αγώνα είτε rapid είτε μοριακό. Τα self είναι μόνο για τις προπονήσεις. Θα υπάρχουν περιορισμοί στις εκκινήσεις. Εκεί δηλαδή που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα ξεκινήσουμε σταδιακά για να δούμε πως θα προχωράει».

Για τον κόσμο που έχει εμβολιαστεί: «Για τους εμβολιασμένους δε θα χρειαστεί να ζητήσουμε τεστ. Στους αγώνες το τεστ είναι υποχρεωτικό όμως αυτό δε θα ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί. Έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά πάνω σε αυτό».

Για τους περιορισμούς που θα υπάρχουν: «Έγιναν μελέτες και είναι μια δουλειά που θα μπορούσε να δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό. Αν δείτε τις κοινές υπουργικές αποφάσεις είτε σε περιοχή αυξημένου κινδύνου είτε σε πολύ αυξημένου κινδύνου δεν έχει διαφορά. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι ότι αν σε μια περιοχή υπάρξει έξαρση δεν χρειάζεται πρωτόκολλο για να μην συμμετάσχει κάποιος σε μια διοργάνωση. Νομίζω πως ένα βασικό πρωτόκολλο πρέπει να υπάρξει σαν μπούσουλας».

Για το self test: «Έγινε αρκετή κουβέντα για το self test. Εκεί που συγκλίνουμε είναι το να γίνεται μια φορά την εβδομάδα πριν την προπόνηση για να γίνεται έτσι και μια εκπαιδευτική διαδικασία. Να αποκτήσουμε μια κουλτούρα υπευθυνότητας. Τα τεστ δηλαδή που γίνονται για το σχολείο να χρησιμοποιούνται και άλλου».

Για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος: «Γενικά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος είναι μια διαδικασία που έχει δώσει εξετάσεις. Είναι πιο ψαγμένοι όσοι ασχολούνται με αυτό. Έχουν στείλει τα πρωτοκολλά τους και είναι πιο ασφαλή από τα υπόλοιπα».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...