Δ. Μάντσιος: «Η Ημαθία θα πάει καλά… Όχι τρελά νούμερα αλλά καλύτερα σε σχέση με πέρσι»

Δ. Μάντσιος: «Η Ημαθία θα πάει καλά… Όχι τρελά νούμερα αλλά καλύτερα σε σχέση με πέρσι»

-Τις εκτιμήσεις του για το φετινό καλοκαίρι κατέθεσε στον ΑΚΟΥ 996, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας

Με παγκόσμιο σύνθημα: All you want is Greece» άνοιξε χθες ο Ελληνικός Τουρισμός και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα παρουσίασε ο υπουργός τουρισμού.

Με αφορμή την έναρξη, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος μίλησε στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 996, «Πρωινές σημειώσεις», για τις προσδοκίες και την ετοιμότητα του νομού μας.



«Πολύ δύσκολα τα πράγματα αν και προσωπικά δεν συμφωνώ με τον όρο επανέναρξή τουρισμού, διότι στην Ημαθία κανένα ξενοδοχείο δεν είναι εποχικής λειτουργίας. Οπότε δεν μιλάμε εδώ για επανεκκίνηση στον τουρισμό. Εμείς όλο το χρόνο είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να φιλοξενήσουμε κόσμο.  Ακόμα και τους επισκέπτες που ήταν ελάχιστοι φέτος,  εμείς ήμασταν έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε.  Οπότε, ο στόχος πρέπει να είναι μάλλον η επανέναρξη των εποχικών καταλυμάτων τα οποία κατά βάση βρίσκονται στα νησιά και τους παραθαλάσσιους προορισμούς», είπε αρχικά ο κ. Μάντσιος..

Οι επισκέπτες θα μπορούν να έρχονται στην Ημαθία, με τους ίδιους όρους που ισχύουν για όλη τη χώρα, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ, ενώ θα πρέπει να τηρούνται από όλους, όλα τα περιοριστικά μέτρα και τα πρωτόκολλα.

Για τις προσδοκίες  του φετινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος εκτιμά προσωπικά, ότι είναι λίγο μεγάλες, εάν δει κανείς τι γίνεται από το εξωτερικό προς τα εδώ. «Οι Αμερικανοί είναι λίγο δύσκολο να ταξιδέψουν ακόμα και αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών μας, η κρουαζιέρα φέτος θα είναι μειωμένη και η μεγάλη Βρετανία δεν μας έχει ακόμα στους προορισμούς της. Πιστεύω ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που θα επανεξεταστούν όλα τα πρωτόκολλα και όλες οι χώρες θα εντάξουν ή θα απεντάξουν κάποιους προορισμούς, θα είναι καθοριστικό», τονίζει.

Η Ημαθία πού απευθύνεται, τι περιμένει και ποια είναι τα μηνύματα μέχρι σήμερα;

Θεωρώ ότι η Ημαθία θα πάει καλά… Όχι τρελά νούμερα αλλά θα πάει καλά σε σχέση με πέρσι και θα ισοβαθμήσει λίγο τη χασούρα με τον κοινωνικό τουρισμό που κρατάει  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που θα κινηθεί στην εσωτερική χώρα. Ο νομός μας έχει πολλά πράγματα να δείξει και από τη φυσική της ομορφιά και από τον πολιτισμό της και πιστεύω ότι μετά τα καλοκαιρινά μπάνια, ο κόσμος θα  προτιμήσει την ενδοχώρα, για άλλες μορφές τουρισμού σε πράσινα,  ήσυχα και όμορφα μέρη της Ελλάδος για την ξεκούραση που προσφέρουν και η Ημαθία έχει πολλά να δώσει.

-Αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο που ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό, υπάρχουν κρατήσεις;

Από την επικοινωνία μου με συναδέλφους, δεν υπάρχει κινητικότητα, είναι πάρα πολύ μικρή, ούτε καν το 10% δεν αγγίζουν οι κρατήσεις μας, πιστεύουμε όμως ότι σιγά-σιγά, μόλις αρχίσει να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια ο κόσμος, θα αρχίσει να μετακινείται. Μην ξεχνάτε ότι η περιοχή μας γενικώς την καλοκαιρινή περίοδο δούλευε πάρα πολύ με ανθρώπους ή συγγενικά πρόσωπα που  διέμεναν στα ξενοδοχεία μας λόγω κοινωνικών εκδηλώσεων, που αποτελούσαν  ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην πληρότητα των ξενοδοχείων, όπως και τα συνέδρια ή οι μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων. Αυτά δεν θα τα έχουμε φέτος, πιστεύω όμως ότι σιγά-σιγά θα με λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στα πρωτόκολλα, να ξεκινήσουμε και στο κομμάτι αυτό.

Είναι οικονομική και συμφέρουσα η διαμονή στην Ημαθία;

Το value for money, που λέμε στα ξενοδοχεία, είναι πάρα πολύ καλό στην Ημαθία σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή και τους δύο όμορους νομούς την Πιερία και την Πέλλα. Εκεί που δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά πιστεύω ότι επειδή είναι μητροπολιτική η Θεσσαλονίκη έρχεται και μας συμπληρώνει με ημερήσιους τουρίστες, που έρχονται να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς μας χώρους, τα οινοποιεία μας αλλά και τη φύση και να περνάνε έτσι μία όμορφη μέρα στην περιοχή μας.

Κάπως έτσι ανοίγει για το νομό μας η τουριστική περίοδος εν μέσω κορονοϊού… Και  μπορεί  οι μετακινήσεις με τη μορφή των εκδρομών να είχαν ανασταλεί εδώ και έξι μήνες με το λοκντάουν, ωστόσο οι τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες δεν σταμάτησαν να δέχονται επισκέπτες και πελάτες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου για εμπορικές δραστηριότητες. «Η περιοχή μας περιλαμβάνει και αυτού του τύπου τους επισκέπτες και έτσι χρησιμοποιήσαμε ξενοδοχεία στην περιοχή μας για το σκοπό αυτό και μάλιστα με πολύ ασφάλεια», επεσήμανε ο κ. Μάντζιος.

 

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...