Το τμήμα μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ συγχαίρει το Δήμο Βέροιας

Το τμήμα μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ συγχαίρει το Δήμο Βέροιας

Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί το Δήμο Βέροιας και να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ κο Ακριβόπουλο Λεωνίδα και τους συνεργάτες του για τη μετονομασία της κεντρικής σάλας του ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου σε «Αίθουσα Δημήτρης Γκίμας».

Η πράξη αυτή αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και η υλοποίησή της σήμερα Σάββατο 15/5 αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημειολογική αξία, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση ακριβώς ενός έτους από τον αδόκητο χαμό του εμβληματικού μας παίκτη και προπονητή.

Σε μια τόσο συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για όλους μας, η ονοματοδοσία αυτή και τα αποκαλυπτήρια της φανέλας με το νούμερο 10 στην οροφή της φυσικής μας έδρας, αποτελούν για όλους εμάς στο τμήμα καλαθοσφαίρισης μια μικρή, έστω, παρηγοριά στον πόνο που μας έχει προκαλέσει η τεράστια αυτή απώλεια. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία του αθλητισμού στην πόλη μας ξέρουν να τιμούν προσωπικότητες, οι οποίες με το ήθος και την προσήλωσή τους έχουν αφήσει το στίγμα τους κι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στα αθλητικά δρώμενα της Βέροιας.

Κι ένας από αυτούς ήταν αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Γκίμας 

Ο Φίλιππος τιμάει τον Δημητρη Γκίμα 

Πριν από ένα περίπου χρόνο, στις 16 Μαΐου 2020, η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν νεκρός. Πολύ νωρίς, σε ηλικία μόλις 55 ετών, μία από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες των μικρών εθνικών κατηγοριών, είχε φύγει από τη ζωή.

Ο Φίλιππος Βέροιας, ο σύλλογος με τον οποίον συνέδεσε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του, φυσικά και δεν θα μπορούσε να τον ξεχάσει, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο, το οποίο θα τελεστεί το Σάββατο 15 Μαΐου σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η ανακοίνωση του Φίλιππου Βέροιας:

«Πέρασε ένας χρόνος !!!! Ήταν 16 Μαϊου 2020 όταν η είδηση της απώλειας του αγαπημένου μας coach Δημήτρη Γκίμα έπεσε σαν βόμβα στον μπασκετικό χώρο. Ο “Τίγρης”¨απεβίωσε σε ηλικία μόλις 55 ετών έχοντας καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στον αθλητισμό της πόλης αλλά και όλης της Ελλάδας ανεβάζοντας την ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών.

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας coach στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα (Κυριωτίσσης) στη Βέροια σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος που είναι μακριά μας ο “Τίγρης”. Ένας χρόνος που το χτύπημα των ποδιών σου στο παρκέ του Δ.Α.Κ “Δημήτριος Βικέλας” δεν ακούγεται.

“Τίγρη” μας λείπεις…. αλλά είσαι ΕΔΩ….».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση ο Φίλιππος Βέροιας!

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση ο Φίλιππος...

Ματς για γερά νεύρα ήταν αυτό μεταξύ του Φιλίππου και...

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζευγάρωσε τις νίκες και κατέλαβε την 9η θέση ο ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζευγάρωσε τις νίκες και κατέλαβε την 9η...

Ο ΑΟΚ Βέροιας επικράτησε με 63-49 του ΠΑΟΚ Αλμωπίας, στο...

Ρίχνεται στη μάχη των play-off ο Φίλιππος Βέροιας

Ρίχνεται στη μάχη των play-off ο Φίλιππος Βέροιας

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ το πρόγραμμα της Γ’ Φάσης των...

Στους τέσσερις με μεγάλη νίκη επί του Εδεσσαϊκού ο Ζαφειράκης Νάουσας!

Στους τέσσερις με μεγάλη νίκη επί του Εδεσσαϊκού ο...

Ο Ζαφειράκης επικράτησε με 81-62 του Εδεσσαϊκού, στο...

Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς Βέροιας

Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς...

Δεν τα κατάφεραν οι Αετοί Βέροιας την Τετάρτη, καθώς...

Φίλιππος Βέροιας: Η πορεία της κανονικής διάρκειας μας έδειξε τον δρόμο!

Φίλιππος Βέροιας: Η πορεία της κανονικής διάρκειας μας...

Αισίως και μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο Φίλιππος...

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έχασε στην Έδεσσα ο Ζαφειράκης, νίκησε στη Σκύδρα ο ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έχασε στην Έδεσσα ο Ζαφειράκης, νίκησε...

Την ήττα γνώρισε στην Έδεσσα με 71-61 ο Ζαφειράκης...

Το μονοπάτι του Φιλίππου Βέροιας προς την Elite League!

Το μονοπάτι του Φιλίππου Βέροιας προς την Elite League!

Σε ρυθμούς play-off κινείται πλέον η ομάδα μπάσκετ του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ένας χρόνος πέρασε από την απώλεια του αγαπημένου προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας coach στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα...

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΓΑΣ  Μελίκησ  κέρδισε και τον Κεραυνό Άσπρου με 54-84 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο επιτυγχάνοντας 22 νίκες και φυσικά τερμάτισε...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/4) η κανονική διάρκεια της Β ΕΚΑΣΚΕΜ και οι Αετοί Βέροιας υποδέχονται στο ΔΑΚ "Βικέλας" (18.00) τον Φίλιππο Νέας Πέλλας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη, έπειτα από την απαραίτητη...

Προτελευταία αγωνιστική  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τους Αετούς Βέροιας, που θα μεταβούν στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσουν την ΑΓΕ Πιερίας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη...