Ενημέρωση από τον Δήμο Βέροιας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Ενημέρωση από τον Δήμο Βέροιας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Σε ενημέρωση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με αφορμή την καθολική υλοποίησης του 3ου πυλώνα του ΕΕΕ εξέδωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Από 1 Ιουνίου ξεκινάει η καθολική υλοποίηση του 3ου πυλώνα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δηλαδή την παραπομπή τους σε δράσεις ενεργοποίησης και ένταξης στην απασχόληση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

-          Ενημέρωση του ωφελούμενου για υπηρεσίες του 2ου Πυλώνα από την Κοινωνική Υπηρεσία ή το Κέντρο Κοινότητας και

-          Δημιουργία Ατομικού Σχεδίου Δράσης των ωφελούμενων με εργασιακό σύμβουλου του Κ.Π.Α. του ΟΑΕΔ.

Η υποχρέωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εμφανίζεται αυτόματα στην αίτηση τη στιγμή της έγκρισής της .

 

Πληροφορίες που θα αναγράφονται:

-          Προθεσμία εκπλήρωσης της υποχρέωσης: το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης .

-          Στοιχεία μελών που έχουν την υποχρέωση συμμετοχής στο πρόγραμμα διασύνδεσης .

-          Αρμόδιο ΚΠΑ.

Για το σκοπό αυτό οι ωφελούμενοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ. Η ενημέρωση των στοιχείων στο Μητρώο του ΟΑEΔ γίνεται με δύο τρόπους :

1.       Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (είσοδο με κλειδάριθμό ή κωδικούς taxisnet) , μετάβαση από την αρχική σελίδα στη λειτουργία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας» και  «Αποθήκευση»

2.       Μέσω του app ΟΑΕΔ για κινητά τηλέφωνα (είσοδος με  ή κωδικούς taxisnet), μετάβαση στην αρχική σελίδα στο εικονίδιο «Στοιχεία Βιογραφικού» ενότητα «προσωπικά στοιχεία» τροποποίηση και αποθήκευση.

Από τις μηνιαίες διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται για την έκδοση αρχείου πληρωμής θα ελέγχεται και η εκπλήρωση κατάρτισης Ατομικού Σχεδίου Δράσης. Σε περίπτωση που στο τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης,  δεν βρεθεί Ατομικό Σχέδιο  Δράσης , η αίτηση ανακαλείται από την ΗΔΙΚΑ. Οι ωφελούμενοι μπορούν να επανυποβάλλουν αίτηση τον επόμενο μήνα από την εκπλήρωση της υποχρέωσης, δηλαδή τον επόμενο μήνα από αυτόν που θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

 

Προσοχη!  Διευκρινίζεται ότι:

·          Οι αιτήσεις με αρχικό μήνα έγκρισης τον Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του  2020 θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στον Ιούνιο του 2021.

·          Οι αιτήσεις με αρχικό μήνα έγκρισης τον Ιούλιο και Οκτώβριο του  2020 και Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να υποβληθούν ξανά μέσα στον Ιούλιο του 2021.

 

            Στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στην υπηρεσία πρόνοιας θα πραγματοποιείται  αποκλειστικά με ραντεβού  .

  Οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στη διεύθυνση https://veria.irantevou.gr  κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...