Τον Οκτώβριο θα αρχίσουν εργασίες εκσκαφών στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας για το φυσικό αέριο

Τον Οκτώβριο θα αρχίσουν εργασίες εκσκαφών στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας για το φυσικό αέριο

Τοποθετήσεις παρατάξεων και αποχωρήσεις για θετικές αναφορές Παλουκίδη στα οικονομικά επι Χούντας

Κι ενώ φαινόταν να εξελίσσεται εν ηρεμία η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μια τοποθέτηση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κώστα Παλουκίδη με θετικές αναφορές στα χρόνια της 7ετίας της Χούντας και δη στα οικονομικά στοιχεία της εποχής εκείνης, σε απάντηση αναφορών του Κ. Τροχόπουλου σε προηγούμενη συνεδρίαση με αφορμή την 21η Απριλίου, πυροδότησε τη συνεδρίαση που εξελίχθηκε με αποχώρηση της παράταξης Μαρκούλη και του Γ.Μελιόπουλου, παρά την προσπάθεια του προέδρου να λήξει το θέμα ως ατυχές.

Οι αναφορές Παλουκίδη προκάλεσαν καταρχάς την αντίδραση του Αντώνη Μαρκούλη, που αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν κάθεται στα ίδια έδρανα με «Κασιδιάρηδες», ενώ ο κ. Τσιούντας ζήτησε να πάρει άμεσα θέση ο δήμαρχος. «Ασύμβατες οι έννοιες του πατριώτη και του φιλοχουντικού…» τόνισε ο Κ. Τροχόπουλος ενώ ο κ. Μελιόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτο να μιλά έτσι ένας αντιδήμαρχος. Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης περαιτέρω της συνεργασίας με τον Κώστα Παλουκίδη. «Δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά κάποια οικονομικά στοιχεία μιας περιόδου, με τα εγκλήματα, τους διωγμούς και την έλλειψη ελευθερίας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα με τον κ. Παλουκίδη μετά την επιστροφή μου από την Αθήνα…» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος ενημέρωσε για μία απόφαση της ΚΕΔΕ που αφορά την ίδρυση δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τη γενοκτονία και να αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα, κάτι που βρίσκει σύμφωνο το Δήμο.

Ενεργά κρούσματα

Ανέφερε επίσης ότι από την Τρίτη μετά το Πάσχα στον Δήμο Βέροιας καταγράφηκαν 90 ενεργά κρούσματα και από τότε ο αριθμός βαίνει σταθερά μειούμενος, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή όλων εν όψει των πανελλαδικών ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος των παιδιών και δεν μπορέσουν προχωρήσουν στις εξετάσεις τους.

Φυσικό Αέριο

Ο δήμαρχος ενημέρωσε και για την συνάντηση που είχε με στελέχη της ΔΕΔΑ ΑΕ σχετικά με το φυσικό αέριο τα οποία επισκέφθηκαν το χώρο της εγκατάστασης και είπε πως είναι εφικτό τον Οκτώβριο να αρχίσουν εργασίες εκσκαφών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Η εργολαβία είναι κοινή μεταξύ Βέροιας Γιαννιτσών, αλλά αναμένεται να υπάρξει μία καθυστέρηση καθώς τα Γιαννιτσά δεν είναι ακόμα έτοιμα.

Πλατεία Ωρολογίου - Δικαστήρια

Ιδιαίτερα σημαντικές για την περιοχή μας χαρακτήρισε τις αναδιαρθρώσεις και ευχαρίστησε τον Υφ. Απ. Βασιλόπουλο που προχώρησε το θέμα. Αναφέρθηκε επίσης και σε συνάντησή του με τον κ. Βεσυρόπουλο την Κυριακή στην Παναγία Σουμελά, στο μνημόσυνο για την Γενοκτονία, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει το θέμα της παραχώρησης του παλαιού δικαστικού μεγάρου στο Δήμο ενώ το ίδιο ανέφερε και η Μπατσαρά μετά και από δική της συνομιλία με τον ημαθιώτη υφυπουργό. Η αναφορά για παραχώρηση του παλαιού δικαστικού μεγάρου έγινε μετά από ερώτηση-τοποθέτηση του κ. Παυλίδη που έφερε στο Σώμα παλαιότερη δική του πρόταση για την Πλατεία Ωρολογίου. Ο κ. Παυλίδης επανέφερε επίσης το θέμα της Ενεργιακής Κοινότητας Βέρμιον, περιμένοντας να μπει εκ νέου στη συνεδρίαση και αναρωτήθηκε αν «μαζεύτηκε» ή αποσύρθηκε ενώ αμφισβήτησε τα 55 εκ ευρώ που ανακοίνωσε ο Δήμος για έργα. Η απάντηση του δημάρχου κινήθηκε στην εκτίμησή του περί αναξιοπιστίας του κ. Παυλίδη, την οποία αιτιολόγησε με στοιχεία που παρέθεσε για τα έργα και για την κατάσταση της Πλατείας Ωρολογίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων

Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε και αυτός τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να οδηγηθούν στις εξετάσεις τους με ίσες δυνατότητες και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να σταματήσει να εγκαλεί ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους διότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο η συμπεριφορά του» κάνοντας έκκληση στο δήμαρχο να σταθεί ανώτερος από τις περιστάσεις. Ο αντιδήμαρχος κ.Τσαχουρίδης επ αυτού απάντησε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική αλλά και αυτοί που την υφίστανται οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ο κ. Τσανακτσίδης είπε ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει σε καφέ και εστίαση επιπλέον χώρο, αλλά δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. «Δεν απλώθηκαν είπε, έβαλαν και άλλα τραπέζια και φοβάμαι να μην το βρούμε μπροστά μας το φθινόπωρο. Όπως τηρεί το λιανεμπόριο τα μέτρα να τα τηρήσει και η εστίαση».

Ο κ. Μελιόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια της Κορίνθου και στην αποστολή πυροσβεστικού οχήματος με προσωπικό της υπηρεσίας της Βέροιας για βοήθεια και έκανε λόγο για ανάγκη σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας εγκαίρως.

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της συνεδρίασης και σε κάθε τοποθέτηση επικεφαλής παράταξης και συμβούλου έγινε από όλους αναφορά στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με την ευχή να δικαιωθεί η θυσία του με την διεθνή αναγνώριση της γονοκτονίας.

(Επί μέρους τοποθετήσεις και θέματα που προέκυψαν καθ΄ όλη τη συνεδρίαση στο αυριανό φύλλο)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...