«Λιοντάρι» ο Τσιτσιπάς αλλά ο Τζόκοβιτς πήρε το Ρολάν Γκαρός με μυθική ανατροπή (3-2)

«Λιοντάρι» ο Τσιτσιπάς αλλά ο Τζόκοβιτς πήρε το Ρολάν Γκαρός με μυθική ανατροπή (3-2)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε σαν «λιοντάρι» στον τελικό του Ρολάν Γκαρός απέναντι στον Τζόκοβιτς. Προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά τελικά έχασε τον αγώνα 3-2 (7-6,6-2, 3-6, 2-6 και 4-6) καθώς ο Σέρβος έκανε μια μυθική ανατροπή κατακτώντας το τρόπαιο.

Ο Έλληνας τενίστας έδωσε μια τεράστια μάχη απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης κι έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες.

Η αλήθεια μάλιστα είναι πως ο Τσιτσιπάς έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου, καθώς κατάφερε να προηγηθεί 2-0 σετ, αλλά η εμπειρία και η κλάση φυσικά του Τζόκοβιτς «μίλησαν» στην συνέχεια του αγώνα, με τον Σέρβο να κάνει το εντυπωσιακό come bacκ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός στα δύο πρώτα σετ φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον αντίπαλό του και ο Τζόκοβιτς τα βρήκε πολύ… σκούρα. Η κυριαρχία του Έλληνα τενίστα ήταν καθολική και η κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-6, έδειξε πως ο Στέφανος ήταν πανέτοιμος για να τα δώσει όλα.

Κι αυτό έκανε, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του. Ήταν μια τέλεια εμφάνιση στα δύο πρώτα σετ καθώς ο Έλληνας τενίστας έκανε απίστευτα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο πως ανάγκασε τον αντίπαλό του να χειροκροτήσει σε μια από τις ενέργειες του Τσιτσιπά στον αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο βήμα κατακτώντας και το δεύτερο σετ και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Είχε «απαντήσεις» στα σερβίς του Σέρβου και με εξαιρετικές επιστροφές έκανε εύκολα το 2-0 επικρατώντας στο δεύτερο σετ με 6-2.

Η αντεπίθεση του Τζόκοβιτς

Όλα κυλούσαν «ρολόι» για τον Τσιτσιπά μέχρι εκείνη την στιγμή και με βάση την εικόνα του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας έγινε το φαβορί. Ο Τζόκοβιτς όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Και η αλήθεια είναι πως το ταλέντο και η εμπειρία του Σέρβου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του τελικού.

Ο Νόλε κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και τελικά κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός επικρατώντας με 3-2 σετ. Πήρε τρία συνεχόμενα σετ και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου.

Ήταν ένας αγώνας διαφήμιση για το παγκόσμιο τένις και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την χώρα μας, ότι ο Στέφανος έκανε μια τόσο μεγάλη εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον κορυφαίο αυτή την στιγμή τενίστα του κόσμου.

Περηφάνια για τον Στέφανο

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κατακτήσει το Grand Slam αλλά και μόνο η παρουσία του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός είναι μια τεράστια επιτυχία. Ο Στέφανος έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες με την παρουσία του στο τουρνουά και φυσικά με την μεγάλη «μάχη» που έδωσε στον σημερινό τελικό απέναντι στον Τζόκοβιτς.

Μπορεί να μην κατέκτησε το τρόπαιο αλλά το μέλλον είναι δικό του και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Έλληνας τενίστας είναι εδώ για να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο τένις τα χρόνια που θα έρθουν. Τα έχει όλα. Ταλέντο, πείσμα, δύναμη και τώρα μαζεύει και τις πολύτιμες εμπειρίες. Είναι μεταξύ των κορυφαίων και το απέδειξε και στον φετινό τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Το μέλλον ανήκει στον Έλληνα τενίστα και ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να υπερηφανεύεται για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Πηγή: In.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά στον Όμιλο...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα τένις για Αγόρια και Κορίτσια κάτω των 14 ετών από τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό...

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Στην Κατηγορία Κ12 η Εκμεκτσόγλου Κάτια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς σε ένα ακόμη τουρνουά σημείωσε...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα της σεζόν που διεξήχθη στο Ε3 Open τουρνουά της Αριδαίας.Στην Κατηγορία Κ12...