Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Ιούνιο και πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Ιούνιο και πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις»

 Μια σημαντική τροπολογία που περιέχει φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και μέτρα ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι νέες ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο κ. Βεσυρόπουλος και ψηφίστηκαν από τη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-Την επέκταση της πλήρους απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ενοικίου για το μήνα Ιούνιο για  τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και τις επιχειρήσεις εστίασης. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει τον μήνα Ιούνιο για το λιανεμπόριο, για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας  καθώς και για την φοιτητική κατοικία των εξαρτημένων μελών αυτών.

-Για το 2021 την επέκταση της απαλλαγής των αγροτεμαχίων των φυσικών προσώπων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και τη διατήρηση της μεσοσταθμικής μείωσης κατά 22% του ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα. Παράλληλα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ ακίνητα σε συγκεκριμένους οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις ή τελούν σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

-Τον εξορθολογισμό των συντελεστών φόρου των μικρών ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Μέχρι σήμερα τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως μεγέθους είχαν συντελεστή προσαύξησης 5 επί του υπολογιζόμενου φόρου ανά πλοίο. Στο εξής, τα σκάφη μήκους έως 7 μέτρα θα έχουν συντελεστή προσαύξησης 0,5 και τα σκάφη από 7 έως 12 μέτρα θα έχουν συντελεστή 1.

-Την παροχή δυνατότητας σύνταξης οριστικών συμβολαίων σε εκτέλεση προσυμφώνων με το δικαίωμα αυτοσύμβασης χωρίς να απαιτείται η  προσκόμιση του αποδεικτικού ενημερότητας. Ένα μέτρο που διευκολύνει χιλιάδες πολίτες.

«Η κυβέρνηση διαρκώς επικαιροποιεί και ανανεώνει τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, είναι ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω. Αντίθετα, κοιτάζει και προχωρά μπροστά, με σταθερότητα, ασφάλεια και αποφασιστικότητα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή,...

 -Κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση Άδειας Διανομής για τα πρώτα...

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα καταστήματα θα είναι κλειστά

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα...

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα ...

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες για όλη την οικογένεια

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες...

ΚΛΙΦΟΡΝΤ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ (ΜΕΤΑΓΛ)ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ...

Κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η...

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση για το αποτέλεσμα έκανε στο Λαό και ο Γιώργος...

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Βέροιας

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης...

 Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ...

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   καλεί  τα  μέλη  και ...

Κορωνοϊός:  Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα (6/12/2021)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...