ΤΟΠΙΚΑ

Στον απόηχο της συνέντευξης Παυλίδη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  - Εκτενής, γραπτή απάντηση Βοργιαζίδη στα ΜΜΕ, την ώρα της συνεδρίασης

Στον απόηχο της συνέντευξης Παυλίδη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Εκτενής, γραπτή απάντηση Βοργιαζίδη στα ΜΜΕ, την ώρα της συνεδρίασης

Ο απόηχος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των «Συνδημοτών» κ. Παύλος Παυλίδης, απασχόλησε κυρίως τον χρόνο του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, τόσο από τον δήμαρχο όσο και από συμβούλους και αντιδημάρχους της δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα, την ώρα της συνεδρίασης, στάλθηκε από τον Δήμαρχο Βέροιας και έγγραφη απάντηση στον κ. Παυλίδη, εφ όλης της ύλης της συνέντευξης Τύπου(βλέπε σελίδα 7).

Λαζαρίδης και γέφυρα Κούσιου

Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του, μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας και ασφυξίας, για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ απαντώντας στον κ. Παυλίδη για τον «λογαριασμό» της γέφυρας Κούσιου, είπε ότι ετοίμασε ο ίδιος, ως αρμόδιος παρακολούθησης του έργου, μία λίστα εξόδων, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, την οποία θα δώσει εντός των ημερών στους επικεφαλής των παρατάξεων. Επιγραμματικά ανέφερε ότι κόστισε 3.258.000 ευρώ. Τα 2,5 εκατομμύρια από την δωρεά των αδελφών Κούσιου, 580.000 τόκοι και 144.000 από τον Δήμο. Αναρωτήθηκε όμως γιατί δεν είπε ο κ. Παυλίδης και κάτι θετικό για την θετική επίδραση της γέφυρας στην περιοχή του Προμηθέα.

Βοργιαζίδης και Μπατσαρά για Παυλίδη

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης παίρνοντας τον λόγο, μίλησε καταρχάς για την αποκλιμάκωση της πανδημίας στο δήμο Βέροιας που μετράει πλέον μονοψήφιους αριθμούς και αναφέρθηκε στο αναπάντεχο του θανάτου από κορονοϊό, του 39χρονου επιχειρηματία Γιάννη Χασιώτη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, υπενθύμισε την άποψη της παράταξής του, που πρότεινε το 60% της νικήτριας παράταξης να γίνει 50% ώστε να είναι πιο αναλογικό , εκτιμώντας πως θα μπορούσε να ήταν καλύτερος ο νόμος.

Όσον αφορά στην συνέντευξη Παυλίδη, είπε ότι το αίτημα που έθεσε περί αλλαγής προσώπων και πολιτικών στην δημοτική αρχή της Βέροιας «επενδύει» στην κοντή μνήμη του κόσμου, θυμίζοντας πως ο επικεφαλής των Συνδημοτών, ήταν αυτός που το 1998 ήταν υποψήφιος με τον Γ.Χασιώτη και μετά με τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου , όπου και εκλέχθηκε. «Παρόλα αυτά μιλάει για επείγουσα αλλαγή πολιτικών και προσώπων» είπε ο δήμαρχος, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Παυλίδη για όσα ανέφερε περί σκανδάλων της δημοτικής αρχής

Σε κάποια σημεία της συνέντευξης Παυλίδη στάθηκε και η κα Μπατσαρά, λέγοντας ότι αντί να μιλήσει για τα πεπραγμένα της παράταξής του μίλησε απαξιωτικά και επικριτικά για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. «Με όσα λέει ο κ. Παυλίδης για εμπορική συναλλαγή και μελανή σελίδα συνεργασίας, αποδεικνύει περίτρανα τον διακαή του πόθο να μετείχε, με μεγάλες μάλιστα αξιώσεις, στην συνδιοίκηση. Θέλει να διαλύσει αυτή τη συνεργασία για να δημιουργεί μόνο πρόβλημα. Αν θέλει αλλαγές προσώπων, ας υποβάλλει την παραίτησή του και όλης της παράταξής του», είπε η κα Μπατσαρά, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πανελλαδικές και συλλυπήθηκε την οικογένεια του 39χρονου Γιάννη Χασιώτη προτρέποντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ενημέρωσε επίσης για την έναρξη των αιτήσεων χορήγησης βοηθήματος και επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά και τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής σχετικά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

«Δεν πρόκειται να πηδήξω από το καράβι…»

Ο κ. Παυλίδης στην τοποθέτησή του είπε ότι είναι δεκτικός στην αντιπολίτευση του δήμου και χαίρεται που μόνο δύο θέματα της συνέντευξης απασχόλησαν τον δήμαρχο. «Επιμένω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή προσώπων και φρέσκο αίμα και φυσικά δεν πρόκειται να πηδήξω από το καράβι, είμαστε οι μόνοι που κάνουμε αντιπολίτευση, δεν απαιτήσαμε ποτέ συνεργασία, ζητάμε όμως περισσότερα για τον Δήμο», τόνισε.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έστειλε στα ΜΜΕ μία πολυσέλιδη απάντηση, γιατί σέβεται τον χρόνο του δημοτικού συμβουλίου και είπε στον κ. Παυλίδη ότι «ο λαός αποφασίζει για το ποιοι θα ηγηθούν και ποιοι θα πάνε στα σπίτια τους».

Μαρκούλης - Μελιόπουλος

Ο κ. Μαρκούλης δήλωσε την υποστήριξή του στην απλή αναλογική που για πρώτη φορά υιοθετήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν στρεβλώνει την εκλογική βούληση, και πρόσθεσε οτι περιμένει και την πρακτική εφαρμογή των δηλώσεων Τσαβδαρίδη για παραίτησή του από διεκδικήσεις.

Τόσο ο κ. Μαρκούλης, όσο και ο κ. Μελιόπουλος αναφέρθηκαν στο θέμα των στάβλων Σπανού στο Πανόραμα Βέροιας, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου για απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών αμιάντου από το έδαφος και την αποκατάσταση του χώρου. Ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι το θέμα έχει τεθεί πολύ καιρό πριν, στον ιδιοκτήτη σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία.

Έντονη αντίδραση με δηλώσεις αποχώρησης από τη συνεδρίαση, προκάλεσε στους δύο επικεφαλής των παρατάξεων, το αίτημα του κ. Παλουκίδη να λάβει τον λόγο για να αναφερθεί στην αποπομπή του από τον δήμαρχο (από τη θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας) επανερχόμενος στην πρόσφατη τοποθέτησή του περί θετικής οικονομικής κατάσταση της χώρας κατά την διάρκεια της επταετίας και υπερασπίστηκε τις θεσμικές του θέσεις και την επαγγελματική του πορεία, εν μέσω έντονων ενστάσεων.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις συμβούλων καθώς και απαντήσεις αρμοδίων αντιδημάρχων.

(Περισσότερα στο αυριανό φύλλο του ΛΑΟΥ)

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

Το  Ξηρολίβαδο εκτός από παραθεριστικός  και...

 Με το «χέρι στην τσέπη» οι ανεμβολίαστοι για τα τεστ... και καφέ μόνο με Rapid ή PCR κάθε τρεις μέρες!

Με το «χέρι στην τσέπη» οι ανεμβολίαστοι για τα τεστ......

Ούτε για... καφέ δε θα μπορούν, επί της ουσίας, να...

Άγνωστοι έκαναν διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Μακροχωρίου (Εικόνες - βίντεο)

Άγνωστοι έκαναν διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ...

Παραβιασμένες πόρτες, σπασμένες κλειδαριές και...

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βέροια - Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος...

Από την ενορία των Αγίων Αναργύρων Βεροίας γίνεται...

Υλοποίηση προγράμματος κατ’ οίκον εμβολιασμού πολιτών στο Δήμο Νάουσας - Ποιους αφορά

Υλοποίηση προγράμματος κατ’ οίκον εμβολιασμού...

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Η.Π. Νάουσας στο...

Ενημέρωση ενδιαφερομένων για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση ενδιαφερομένων για συμμετοχή με την...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και το...

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας - Από σήμερα έως και την  Δευτέρα  09-08-2021

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου με την κάλυψη εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: Κοινή...

Από την ΣΗΠΕ, γνωστοποιούνται τα εξής:«Υπεγράφη την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...