ΤΟΠΙΚΑ

Στον απόηχο της συνέντευξης Παυλίδη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  - Εκτενής, γραπτή απάντηση Βοργιαζίδη στα ΜΜΕ, την ώρα της συνεδρίασης

Στον απόηχο της συνέντευξης Παυλίδη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Εκτενής, γραπτή απάντηση Βοργιαζίδη στα ΜΜΕ, την ώρα της συνεδρίασης

Ο απόηχος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των «Συνδημοτών» κ. Παύλος Παυλίδης, απασχόλησε κυρίως τον χρόνο του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, τόσο από τον δήμαρχο όσο και από συμβούλους και αντιδημάρχους της δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα, την ώρα της συνεδρίασης, στάλθηκε από τον Δήμαρχο Βέροιας και έγγραφη απάντηση στον κ. Παυλίδη, εφ όλης της ύλης της συνέντευξης Τύπου(βλέπε σελίδα 7).

Λαζαρίδης και γέφυρα Κούσιου

Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του, μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας και ασφυξίας, για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ απαντώντας στον κ. Παυλίδη για τον «λογαριασμό» της γέφυρας Κούσιου, είπε ότι ετοίμασε ο ίδιος, ως αρμόδιος παρακολούθησης του έργου, μία λίστα εξόδων, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, την οποία θα δώσει εντός των ημερών στους επικεφαλής των παρατάξεων. Επιγραμματικά ανέφερε ότι κόστισε 3.258.000 ευρώ. Τα 2,5 εκατομμύρια από την δωρεά των αδελφών Κούσιου, 580.000 τόκοι και 144.000 από τον Δήμο. Αναρωτήθηκε όμως γιατί δεν είπε ο κ. Παυλίδης και κάτι θετικό για την θετική επίδραση της γέφυρας στην περιοχή του Προμηθέα.

Βοργιαζίδης και Μπατσαρά για Παυλίδη

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης παίρνοντας τον λόγο, μίλησε καταρχάς για την αποκλιμάκωση της πανδημίας στο δήμο Βέροιας που μετράει πλέον μονοψήφιους αριθμούς και αναφέρθηκε στο αναπάντεχο του θανάτου από κορονοϊό, του 39χρονου επιχειρηματία Γιάννη Χασιώτη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, υπενθύμισε την άποψη της παράταξής του, που πρότεινε το 60% της νικήτριας παράταξης να γίνει 50% ώστε να είναι πιο αναλογικό , εκτιμώντας πως θα μπορούσε να ήταν καλύτερος ο νόμος.

Όσον αφορά στην συνέντευξη Παυλίδη, είπε ότι το αίτημα που έθεσε περί αλλαγής προσώπων και πολιτικών στην δημοτική αρχή της Βέροιας «επενδύει» στην κοντή μνήμη του κόσμου, θυμίζοντας πως ο επικεφαλής των Συνδημοτών, ήταν αυτός που το 1998 ήταν υποψήφιος με τον Γ.Χασιώτη και μετά με τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου , όπου και εκλέχθηκε. «Παρόλα αυτά μιλάει για επείγουσα αλλαγή πολιτικών και προσώπων» είπε ο δήμαρχος, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Παυλίδη για όσα ανέφερε περί σκανδάλων της δημοτικής αρχής

Σε κάποια σημεία της συνέντευξης Παυλίδη στάθηκε και η κα Μπατσαρά, λέγοντας ότι αντί να μιλήσει για τα πεπραγμένα της παράταξής του μίλησε απαξιωτικά και επικριτικά για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. «Με όσα λέει ο κ. Παυλίδης για εμπορική συναλλαγή και μελανή σελίδα συνεργασίας, αποδεικνύει περίτρανα τον διακαή του πόθο να μετείχε, με μεγάλες μάλιστα αξιώσεις, στην συνδιοίκηση. Θέλει να διαλύσει αυτή τη συνεργασία για να δημιουργεί μόνο πρόβλημα. Αν θέλει αλλαγές προσώπων, ας υποβάλλει την παραίτησή του και όλης της παράταξής του», είπε η κα Μπατσαρά, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πανελλαδικές και συλλυπήθηκε την οικογένεια του 39χρονου Γιάννη Χασιώτη προτρέποντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ενημέρωσε επίσης για την έναρξη των αιτήσεων χορήγησης βοηθήματος και επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά και τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής σχετικά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

«Δεν πρόκειται να πηδήξω από το καράβι…»

Ο κ. Παυλίδης στην τοποθέτησή του είπε ότι είναι δεκτικός στην αντιπολίτευση του δήμου και χαίρεται που μόνο δύο θέματα της συνέντευξης απασχόλησαν τον δήμαρχο. «Επιμένω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή προσώπων και φρέσκο αίμα και φυσικά δεν πρόκειται να πηδήξω από το καράβι, είμαστε οι μόνοι που κάνουμε αντιπολίτευση, δεν απαιτήσαμε ποτέ συνεργασία, ζητάμε όμως περισσότερα για τον Δήμο», τόνισε.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έστειλε στα ΜΜΕ μία πολυσέλιδη απάντηση, γιατί σέβεται τον χρόνο του δημοτικού συμβουλίου και είπε στον κ. Παυλίδη ότι «ο λαός αποφασίζει για το ποιοι θα ηγηθούν και ποιοι θα πάνε στα σπίτια τους».

Μαρκούλης - Μελιόπουλος

Ο κ. Μαρκούλης δήλωσε την υποστήριξή του στην απλή αναλογική που για πρώτη φορά υιοθετήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν στρεβλώνει την εκλογική βούληση, και πρόσθεσε οτι περιμένει και την πρακτική εφαρμογή των δηλώσεων Τσαβδαρίδη για παραίτησή του από διεκδικήσεις.

Τόσο ο κ. Μαρκούλης, όσο και ο κ. Μελιόπουλος αναφέρθηκαν στο θέμα των στάβλων Σπανού στο Πανόραμα Βέροιας, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου για απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών αμιάντου από το έδαφος και την αποκατάσταση του χώρου. Ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι το θέμα έχει τεθεί πολύ καιρό πριν, στον ιδιοκτήτη σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία.

Έντονη αντίδραση με δηλώσεις αποχώρησης από τη συνεδρίαση, προκάλεσε στους δύο επικεφαλής των παρατάξεων, το αίτημα του κ. Παλουκίδη να λάβει τον λόγο για να αναφερθεί στην αποπομπή του από τον δήμαρχο (από τη θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας) επανερχόμενος στην πρόσφατη τοποθέτησή του περί θετικής οικονομικής κατάσταση της χώρας κατά την διάρκεια της επταετίας και υπερασπίστηκε τις θεσμικές του θέσεις και την επαγγελματική του πορεία, εν μέσω έντονων ενστάσεων.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις συμβούλων καθώς και απαντήσεις αρμοδίων αντιδημάρχων.

(Περισσότερα στο αυριανό φύλλο του ΛΑΟΥ)

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...