Υπό καθαίρεση ιερέας που υπηρετούσε πρόσφατα στη Μητρόπολη Βεροίας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Υπό καθαίρεση ιερέας που υπηρετούσε πρόσφατα στη Μητρόπολη Βεροίας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Σε κατάσταση σοκ το πανελλήνιο παρακολουθεί την πρωτοφανή υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι από καθηρημένο αρχιμανδρίτη σε βάρος 7 Μητροπολιτών και άλλων 3 ατόμων που βρίσκονταν στο Ειδικό Συνοδικό Δικαστήριο που συζητούσε την καθαίρεσή του, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021. Ο εν λόγω άγαμος ιερέας με καταγωγή από τις Σέρρες (φωτο), είχε υπηρετήσει σε διάφορες Μητροπόλεις και για 4 χρόνια περίπου υπηρέτησε - «επεισοδιακά», όπως λένε οι πληροφορίες - στη Μητρόπολη Βεροίας.

Ο καθηρημένος πλέον ιερέας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, συνελήφθη το 2018 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την καθαίρεσή του, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη με την συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω ιερέας είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα (δεν θα επεκταθούμε παραπάνω, πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν όπως λένε οι πληροφορίες μας) και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο «ειρηνικής» διευθέτησης του θέματος, ο εν λόγω ιερέας παραπέμφθηκε στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προς καθαίρεση από την Μητρόπολη Βεροίας.

Μάλιστα, ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας - σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες - είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολη του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πρωτόγνωρο φαινόμενο,

αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Πρωτόγνωρο φαινόμενο» χαρακτήρισε την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον επτά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε δηλώσεις που έκανε στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, ο Ιερώνυμος επισήμανε ότι φαίνεται πως «αποφύγαμε τα χειρότερα». Στο Λαϊκό Νοσοκομείο έσπευσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε λόγο για «τραγικό γεγονός». Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες που έσπευσαν. Φαίνεται ότι αποφύγαμε τα χειρότερα. Πιστεύω με τη φροντίδα των ιατρών μας, θα το ξεπεράσουμε». Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο αξίωμά του και στην εκδικητικότητά του φαίνεται ότι είχε προμηθευτεί βιτριόλι και το έριξε προς τα μέλη του συνοδικού δικαστηρίου».Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για «πρωτόγνωρα φαινόμενα» που «μας προβληματίζουν», ενώ επανέλαβε ότι με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και την επίβλεψη του υπουργείου θα το ξεπεράσουμε.

Κικίλιας: Τραγικό γεγονός

«Είναι ένα τραγικό γεγονός, που αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη μονή Πετράκη. Ο ένας εκ των Μητροπολιτών διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ, και άλλοι δύο ακόμη θα μεταφερθούν στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί και ενημερώνεται συνεχώς» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Το χρονικό της επίθεσης

Η συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε ως αντικείμενο την καθαίρεση του 37χρονου ιερέα, που κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο ιερέας έβγαλε ένα δοχείο και εκτόξευσε καυστικό υγρό κατά των μελών του συνοδικού δικαστηρίου.

Συνολικά τραυματίστηκαν 10 άτομα -επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόροι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη.

Οι επτά μητροπολίτες, που φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ ένας εξ αυτών που η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρότερη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Για δύο ακόμη εξετάζεται η μεταφορά τους στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γεννηματάς, καθώς φέρουν σοβαρότερα τραύματα στο πρόσωπο.

Οι επτά που δέχθηκαν την επίθεση είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης. Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον ιερέα φέρει ελαφρότερα τραύματα από το καυστικό υγρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο δικηγόροι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου.

Νίκος Βουδούρης

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...