Σε ομίλους και τη νέα περίοδο, -4 στον Ολυμπιακό, στην Ευρώπη η Πυλαία

Σε ομίλους και τη νέα περίοδο, -4 στον Ολυμπιακό, στην Ευρώπη η Πυλαία

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις με βάσει τα δεδομένα του αθλήματος, της υγειονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και της τροπολογίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρο 2, 19/4/2021) για την τροποποίηση κανονισμών και προκηρύξεων πρωταθλημάτων:

 

-Η Handball Premier και η Α1 Γυναικών περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθούν σε ομίλους με τις ίδιες ομάδες που συμμετείχαν και την φετινή αγωνιστική περίοδο και την ίδια γεωγραφική κατανομή.

Η απόφαση πάρθηκε αφενός για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στις ενιαίες κατηγορίες την περίοδο 2022-2023, αφετέρου δε για ευελιξία στον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων σε περίπτωση νέας διακοπής λόγω της πανδημίας, δεδομένου πως ο κίνδυνος αυτός συνεχίζει να υφίσταται.

 

Handball Premier

1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, Ιωνικός ΝΦ, ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας, HC Σαλαμίνα, Ολυμπιακός ΣΦΠ.

2ος όμιλος (Βορράς): ΠΑΟΚ, Δράμα 1986, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Ζαφειράκης Νάουσας, Φαίακας Κέρκυρας

 

Σύστημα
Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)
Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.
Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.

Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών, από την οποία προβιβάζονται 2 ομάδες, ώστε το νέο πρωτάθλημα 2022-2023 να διεξαχθεί με 12 ομάδες σε ενιαία κατηγορία.
Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

 

Α1 Γυναικών

1ος όμιλος: ΟΦΝ Ιωνίας, ΓΑΣ Καματερού, ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού, ΑΣΒ Αθηναϊκός.
2ος όμιλος: ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΕΠ Πανόραμα, ΑΟ Προσοτσάνης.
3ος όμιλος: Βέροια 2017, Αναγέννηση Άρτας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Εθνικός Κοζάνης.

 

Σύστημα
Α’ φάση: Ένας προς όλους σε 2 γύρους στον κάθε όμιλο (6 αγωνιστικές)
Β’ φάση : Πλέι οφ (1-6): Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο (6 ομάδες), μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε 2 γύρους μόνο οι ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στην Α’ φάση(8 αγωνιστικές)
Πλέι άουτ (7-12): Οι 2 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο (6 ομάδες), μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε 2 γύρους μόνο οι ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στην Α’ φάση (8 αγωνιστικές).

Οι 4 τελευταίες ομάδες από αυτή την εξάδα υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών, από την οποία προβιβάζονται 2 ομάδες, ώστε το νέο πρωτάθλημα 2022-2023 να διεξαχθεί με 10 ομάδες σε ενιαία κατηγορία.
Γ’ φάση: Οι 2 πρώτες ομάδες των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό και ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες.

 

-Στον Ολυμπιακό ΣΦΠ επιβάλλεται ποινή, λόγω της οικειοθελούς αποχώρησης του από την Handball Premier 2020-2021 πριν την έναρξη της Β’ φάσης και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -4 βαθμούς.

-Τα πρωταθλήματα Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών, Β’ Ανδρών περιόδου 2020-2021 διακόπτονται οριστικά και τη νέα περίοδο θα ξεκινήσουν  με τις ίδιες ομάδες και το ίδιο σύστημα διεξαγωγής.

-Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2021-2022 θα δηλωθεί ως 5η ομάδα στους άνδρες και ως 4η ομάδα στις γυναίκες, το σωματείο ΑΕΣΧ Πυλαίας, βάσει βαθμολογικής συγκομιδής (Handball Premier), αλλά και εκδήλωσης ενδιαφέροντος (A1 Γυναικών).

 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήττα στα... σημεία για τον Φέρωνα Βέροιας στις Συκιές

Ήττα στα... σημεία για τον Φέρωνα Βέροιας στις Συκιές

Την ήττα με 30-28 γνώρισε ο Φέρωνας Βέροιας στις Συκιές...

Άνετο πέρασμα από την Κέρκυρα και πρόκριση για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Άνετο πέρασμα από την Κέρκυρα και πρόκριση για τα...

Εύκολο ήταν το πέρασμα του Φιλίππου Βέροιας από την...

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πάλεψε αλλά έχασε από την ισχυρή ΑΕΚ ο Ζαφειράκης

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πάλεψε αλλά έχασε από την ισχυρή ΑΕΚ ο...

Πάλεψε απέναντι στην ισχυρή ΑΕΚ ο Ζαφειράκης Νάουσας,...

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ζαφειράκης, με Εκμάθηση ο Φέρωνας - Στην Κέρκυρα τα κορίτσια του Φιλίππου

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ζαφειράκης, με Εκμάθηση ο Φέρωνας...

Ανακοινώθηκε από την ΟΧΕ το πρόγραμμα της ερχόμενης...

Αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ στην Πιερία

Αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ στην Πιερία

Στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2024 ο ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης...

Έλενα Κερλίδη. Μια κυπελλούχος ανάμεσά μας!

Έλενα Κερλίδη. Μια κυπελλούχος ανάμεσά μας!

Κυπελλούχος Ελλάδας με την ομάδα χαντ-μπολ του ΠΑΟΚ...

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Ζαφειράκη στο Κιλκίς

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Ζαφειράκη στο Κιλκίς

Μεγάλη νίκη στη μάχη της παραμονής πήρε ο ΓΑΣ Κιλκίς με...

Νίκη άνευ αγώνα για τον Φέρωνα Βέροιας

Νίκη άνευ αγώνα για τον Φέρωνα Βέροιας

Δεν έγινε το Σάββατο η αναμέτρηση του Φέρωνα Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...