Πρόσωπα, πολιτικές και θέματα καθημερινότητας των πολιτών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Πρόσωπα, πολιτικές και θέματα καθημερινότητας των πολιτών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης και όπως γράψαμε και χθες, ο περισσότερος χρόνος στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, αναλώθηκε σε απαντήσεις, εκτός από αυτήν του δημάρχου, των αντιδημάρχων και συμβούλων στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Π. Παυλίδης την περασμένη εβδομάδα.

Τσαχουρίδης προς Παυλίδη για πρόσωπα και πολιτικές

Αναλυτική ήταν η απάντηση, στις σημαντικότερες θεματικές ενότητες που έβαλε ο κ. Παυλίδης, του αντιδημάρχου τεχνικών Αλέξανδρου Τσαχουρίδη, που συμφώνησε ότι δύο θητείες είναι πολλές, επισημαίνοντας μια αντίθεση στη δήλωση Παυλίδη, σε σχέση με τα πολλά χρόνια ενασχόλησης του ιδίου και όλων των συμβούλων της παράταξής του, με τον Δήμο. Στο αίτημα Παυλίδη για αλλαγή προσώπων και πολιτικών στο Δήμο Βέροιας, ο κ. Τσαχουρίδης ρώτησε τον επικεφαλής των Συνδημοτών, ποιες πολιτικές ακολουθεί τόσα χρόνια ο ίδιος, θυμίζοντας την παρουσία Παυλίδη στην Αυτοδιοίκηση από την εποχή Χασιώτη ως υποψήφιος, μετέπειτα ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος με την Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και τώρα ως επικεφαλής των Συνδημοτών ο ίδιος αλλά και τα μέλη της παράταξής του που όλοι επί σειρά ετών βρίσκονται στα δημοτικά δρώμενα.

«Όσο για τις πολιτικές, εσείς κ. Παυλίδη ποια θα εφαρμόσετε; Την πολιτική της Πολιτικής Άνοιξης, της οποίας υπήρξατε μέλος , της Χαρούλας της οποίας υπήρξατε αντιδήμαρχος; του Χασιώτη πού υπήρξατε υποψήφιος ή σήμερα, της Νέας Δημοκρατίας στην οποία δεν είστε μέλος αλλά ζητάτε τη στήριξη και όχι το χρίσμα; Και γιατί η Νέα Δημοκρατία να προτιμήσει εσάς, από έναν καθαρό υποψήφιο δικό της; Άλλωστε εάν δεν κατεβαίνατε υποψήφιος μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό για τη Ν.Δ στη Βέροια. Ποια πολιτική λοιπόν θα ακολουθούσατε;» ρώτησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών. Ζήτησε επίσης να απαριθμήσει ονομαστικά ο κ. Παυλίδης σε επόμενη συνεδρίαση, τα σκάνδαλα της Δημοτικής Αρχής όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου, ενώ για τα περι δικαστικής διένεξης και συκοφαντικού διασυρμού, ο κ. Τσαχουρίδης ρώτησε τον Π. Παυλίδη γιατί δεν κατέθεσε μήνυση παρά μόνο όταν βγήκε η αθωωτική απόφαση, προσθέτοντας: «Εσείς όταν μας κατηγορείτε για σκάνδαλα, αυτό δεν είναι συκοφαντίες εναντίον μας;»

Έργα της ΔΕΥΑΒ και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Παράπονα πολιτών για τα έργα της ΔΕΥΑΒ κι ένα θέμα διαρροής υδάτων στο Πανόραμα, μετέφερε ο κ. Μαρκούλης στην συνεδρίαση της Τετάρτης και ζήτησε να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθούν. Ο Στ. Διαμαντης παραδέχτηκε το πρόβλημα στο Πανόραμα λόγω της παλαιότητας του δικτύου που κατασκευάστηκε το 1995 και τόνισε ότι ήδη υποβλήθηκε μελέτη και πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για αλλαγή όλου του δικτύου του Δήμου Βέροιας.

Με αφορμή τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν, ο κ. Μαρκούλης υπενθύμισε την ανάγκη δημιουργίας πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και ρώτησε επίσης τι γίνεται με το πάρκινγκ της Στρατού κάτω από την ελιά ζητώντας να γίνει παρέμβαση για να δοθεί σε κοινή χρήση. Ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχουν κάποιες πρώιμες συζητήσεις για πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σε περιφραγμένο χώρο, αλλά δεν μπορούν να ανακοινωθούν.

Οικισμός Ρομά

Κάποιες παρατηρήσεις σε έκανε ο κ. Στεφανόπουλος για μία σχάρα που βρίσκεται στην περιοχή Ασωμάτων την οποία έκλεισαν με πίσσα και ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να το δει ενώ ζήτησε και να λυθεί το θέμα με τον οικισμό των Ρομά που αναπτύσσεται κάθε μέρα και περισσότερο. Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία «ωστόσο ο χώρος που εγκαθίστανται οι ρομά είναι ιδιωτικός, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που πρέπει να εγείρουν απαιτήσεις οπότε είναι περιορισμένες οι όποιες παρεμβάσεις».

Κάδοι και ανεμογεννήτριες

Για έλλειψη κάδων ανακύκλωσης στον Τρίλοφο και κάδων απορριμμάτων στο Τσερμένι, έκανε λόγο ο κ. Μελιόπουλος ζητώντας αν μπορούν να ενισχυθούν. Ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος απάντησε για τους κάδους ανακύκλωσης στον Τρίλοφο ότι θα λάβουν σύντομα απάντηση και για το Τσερμένι οι κάτοικοι που έχουν θέμα με έλλειψη κάδων μπορούν να το αναφέρουν στην υπηρεσία καθαριότητας.

Επίσης ο κ. Μελιόπουλος έθεσε θέμα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και της περιβαλλοντικής καταστροφής του Βερμίου από ανεμογεννήτριες, εκτιμώντας ότι οι ευθύνες των διοικήσεων είναι μεγάλες διότι έχουν συναινέσει. Ζήτησε γραπτές απαντήσεις για τον αριθμό των ανεμογεννητριών, την ακριβή τοποθεσία και τον χρόνο εγκατάστασής τους, από ποιες εταιρείες και τι προβλέπεται για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια, ενώ ο κ. Γουλτιδης έκρινε πως πρέπει να ευχαριστήσει το Σώμα τον κ. Βεσυρόπουλο και τον κ. Μπαρτζώκα για το έργο της άρδευσης Βεργίνας, Μελίκης, Κυψέλης, Αιγινίου.

Παράπονα πολιτών για τους «ανοιχτούς» από τα έργα, δρόμους

Ο κ. Παυλίδης ζήτησε να πέσει πίσσα και στις υπόλοιπους δρόμους Πέραν της ανοίξεως στο κέντρο της πόλης, στην Εμμανουήλ Παππά και όπου έχει τομές η ΔΕΥΑΒ για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, μεταφέροντας τα παράπονα των κατοίκων και των καταστηματαρχών, από τη σκόνη που σηκώνεται και απο την κατάσταση των δρόμων. Ο κ. Διαμαντης είπε ότι για να πέσει πίσσα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο καθυστέρησε και λόγω της αρχαιολογίας αλλά και λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην ενοχλεί ο θόρυβος των εργασιών τους μαθητές. Όπως είπε, οι δρόμοι σκουπίζονται και καταβρέχονται πρωί – μεσημέρι.

Για αδειοδότηση δικτύων άρδευσης

Με αφορμή το αρδευτικό δίκτυο Βεργίνας, Mελίκης, Κυψέλης, Αιγινίου ο Κυριάκος Θεοδωρίδης ρώτησε τι έχει κάνει ο δήμος για την αδειοδότηση των δικτύων άρδευσης, σε ποιο σημείο βρισκόμαστε κι αν έχει προσπαθήσει ο δήμος να εντάξει τα δίκτυα άρδευσης σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για χρηματοδότηση. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχουν κατατεθεί στη διεύθυνση υδάτων, σχετικοί φάκελοι αδειοδότησης σε μια προσπάθεια να ενταχθούν όλα τα δίκτυα.

Περι ψηφιακών δράσεων

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης ενημέρωσε για τα κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία δόθηκαν πρόσφατα σε χρήση με νέα εφαρμογή και είπε ότι ήδη 611 πολίτες την κατέβασαν στο κινητό τους για τον δανεισμό των ποδηλάτων, ενώ ενημέρωσε για τη συμμετοχή του σε συνέδριο της πανελλήνιας ένωσης τοπικής αυτοδιοίκησης στις 2, 3 και 4 Ιουλίου όπου θα είναι ομιλητής σχετικά με το ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Βέροιας. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Ίριδα στην ψηφιακή δηλαδή διακίνηση και αρχειοθέτηση εγγράφων του δήμου Βέροιας που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Για την δημοτική αστυνομία

Ο κ. Κελεσίδης απαντώντας σε όσα αναφέρθηκαν για την δημοτική αστυνομία που πρέπει να εντείνει τις τους ελέγχους της κυρίως για τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα και παρατημένα στους δρόμους, είπε ότι η υπηρεσία συνεργάζεται άψογα με όλους τους αντιδημάρχους και όποιο θέμα προκύπτει ή υποδεικνύουν οι πολίτες λύνεται άμεσα και αναφέρθηκε στους εργαζόμενους της δημοτικής αστυνομίας που όπως είπε, είναι ευγενικοί και διακριτικοί με τον κόσμο ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά και να συνεργάζονται καλύτερα με την δημοτική αστυνομία.

Ο κ. Πυρινός ενημέρωσε για το σχολείο σκηνοθεσίας και τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ που ξεκινούν, ενώ αναφέρθηκε και στο εργασιακό νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση στη Βουλή.

Παιδικές χαρές και παρκαρισμένα Ι.Χ

Μία παρατήρηση που αφορά στις παιδικές χαρές έκανε ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης λέγοντας ότι «πολλοί γονείς και μητέρες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές δυστυχώς καπνίζουν» κάτι που του έκανε πολύ κακή εντύπωση και ζήτησε από τη δημοτική αστυνομία όταν πέφτει στην αντίληψή της κάτι τέτοιο να κάνει παρατηρήσεις. Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που πολλοί αφήνουν έξω από καφετέριες, τόσο στη Βέροια όσο και στα χωριά, όπως το Μακροχώρι, εμποδίζοντας την κυκλοφορία και ενίοτε προκαλώντας ατυχήματα και ζήτησε να επιληφθεί η τροχαία. Απαράδεκτο χαρακτήρισε το κάπνισμα στις παιδικές χαρές ο κ. Παπαδόπουλος, καθότι απαγορεύεται ενώ για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα είπε ότι η δημοτική αστυνομία τα απομακρύνει, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθούν λίγο περισσότερο όλοι.

Καζανλάκ και λευκώματα

Ο κ. Λυκοστράτης μίλησε για το ταξίδι του με τον κ. Ασλάνογλου στο Καζανλάκ, την αδελφοποιημένη με την Βέροια πόλη, επισημαίνοντας την πολύ καλή φιλοξενία και ενημέρωσε ότι παρέλαβε η αντιδημαρχία τουρισμού 1.000 λευκώματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι περιοχές της Μακεδονίδας, Βεργίνας και Δοβρά.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...