ΙΡΙΔΑ: Στη νέα ψηφιακή εποχή οι υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας

ΙΡΙΔΑ: Στη νέα ψηφιακή εποχή οι υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας

Στη νέα εποχή της ψηφιακής επιτάχυνσης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου μας, την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και μεσοπρόθεσμα την προστασία του περιβάλλοντος, περνά ο Δήμος Βέροιας.

Η καθολική ηλεκτρονική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΙΡΙΔΑ» του Υπουργείου Εσωτερικών εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2021 σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας, επιτυγχάνοντας  ουσιαστικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του χάρη στη συνεργασία της διοίκησης του δήμου με τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Πρόκειται για ένα διαφανές σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών, βάσει του οποίου:

·  Καταργείται πλήρως ο παραδοσιακός τρόπος διακίνησης της έντυπης αλληλογραφίας και αντικαθίσταται από την ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων.

·  Παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης των εγγράφων, οι οποίες θα παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά.

·   Επιτυγχάνεται η καλύτερη παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας και η ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλων των εγγράφων.

Επιπλέον:

ü Μειώνεται το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων από την εξοικονόμηση χαρτιού, μελανιών, μετακινήσεις υπαλλήλων κ.α., ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον.

ü  Αυξάνεται η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών με την ηλεκτρονική τυποποίηση και οργάνωση όλων των διαδικασιών.

ü  Βελτιώνεται το διοικητικό έργο και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες μας.

«Ο Δήμος Βέροιας συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την απαίτηση των πολιτών για αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις διευθύνσεις του δήμου που έτρεξαν με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Ο Δήμος Βέροιας λειτουργεί ψηφιακά χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ και εξοικονομώντας πολύ περισσότερα. Οι χρόνοι διεκπεραίωσης εκμηδενίζονται, καθώς το σύστημα επικοινωνεί και αποστέλλει άμεσα την αλληλογραφία, όχι μόνο εσωτερικά στις διευθύνσεις του φορέα, αλλά και σε όλους τους φορείς που έχουν το ίδιο σύστημα» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

«Ο Δήμος Βέροιας είναι ο μοναδικός μεγάλος Δήμος, που εντάσσεται σε παραγωγική καθολική λειτουργία της ΙΡΙΔΑΣ εντός χρονικού διαστήματος που δεν υπερβαίνει τις 45 ημέρες από την εκκίνηση των διαδικασιών ένταξης. Βασικός παράγοντας για την καθολική χρήση της ΙΡΙΔΑΣ στο φορέα αποτελεί η πολιτική βούληση της παρούσας διοίκησης» τονίζει ο Διευθυντής Κυβερνοασφάλειας του ΥΠΕΣ, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Σαμαρά σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Σαμαρά σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 29...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...