Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ξεκάθαρη η αναπτυξιακή στόχευση της κυβέρνησης»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ξεκάθαρη η αναπτυξιακή στόχευση της κυβέρνησης»

 «Το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποτυπώνει την ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση αυτής της κυβέρνησης, τον διαρκή προσανατολισμό της στη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει η αναπτυξιακή διαδικασία, όπως η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επισήμανε ακόμα ότι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση παρέμεινε σταθερά δεσμευμένη στην πολιτική μείωσης των φόρων, κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα με:

·         Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 22%.

·         Την καθιέρωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22% στο 9%.

·         Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση.

Ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, μεριμνήσαμε η προκαταβολή του φόρου να μειωθεί ακόμη περισσότερο στο 70%.

·         Την επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.

·         Τη μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ, για τα φυσικά πρόσωπα.

·         Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για το φορολογικό έτος 2021 για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, με  εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει το δρόμο της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, μέσω της υπερφορολόγησης. Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος για την επίτευξη των στόχων αυτών. Τα φορολογικά έσοδα μπορούν να αυξηθούν χωρίς να επιβληθούν νέοι φόροι.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το αποδεικνύει έμπρακτα, καθώς δεν έχει επιβάλλει κανένα νέο φόρο.  Αντίθετα προχώρησε σε μείωση των φόρων», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμη ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% για το 2021 είναι μετριοπαθείς από τη στιγμή που η ίδια η Κομισιόν εκτιμά δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κατά 4,1% το 2021.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης να μην υπάρχει υπέρβαση, υπενθυμίζοντας ότι η υπέρβαση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέρησε από την οικονομία σημαντικά κεφάλαια  και αποτέλεσε βαρίδι και αξεπέραστο εμπόδιο για την ανάπτυξη.

«Η ανάπτυξη είναι αυτή που μειώνει την ανεργία, αυξάνει τα εισοδήματα, καθιστά πιο εύκολη την επίτευξη των στόχων και κυρίως δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσουμε μια νέα δέσμη μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων» ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή,...

 -Κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση Άδειας Διανομής για τα πρώτα...

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα καταστήματα θα είναι κλειστά

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα...

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα ...

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες για όλη την οικογένεια

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες...

ΚΛΙΦΟΡΝΤ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ (ΜΕΤΑΓΛ)ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ...

Κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η...

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση για το αποτέλεσμα έκανε στο Λαό και ο Γιώργος...

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Βέροιας

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης...

 Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ...

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   καλεί  τα  μέλη  και ...

Κορωνοϊός:  Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα (6/12/2021)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...