Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ξεκάθαρη η αναπτυξιακή στόχευση της κυβέρνησης»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ξεκάθαρη η αναπτυξιακή στόχευση της κυβέρνησης»

 «Το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποτυπώνει την ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση αυτής της κυβέρνησης, τον διαρκή προσανατολισμό της στη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει η αναπτυξιακή διαδικασία, όπως η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επισήμανε ακόμα ότι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση παρέμεινε σταθερά δεσμευμένη στην πολιτική μείωσης των φόρων, κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα με:

·         Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 22%.

·         Την καθιέρωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22% στο 9%.

·         Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση.

Ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, μεριμνήσαμε η προκαταβολή του φόρου να μειωθεί ακόμη περισσότερο στο 70%.

·         Την επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.

·         Τη μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ, για τα φυσικά πρόσωπα.

·         Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για το φορολογικό έτος 2021 για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, με  εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει το δρόμο της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, μέσω της υπερφορολόγησης. Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος για την επίτευξη των στόχων αυτών. Τα φορολογικά έσοδα μπορούν να αυξηθούν χωρίς να επιβληθούν νέοι φόροι.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το αποδεικνύει έμπρακτα, καθώς δεν έχει επιβάλλει κανένα νέο φόρο.  Αντίθετα προχώρησε σε μείωση των φόρων», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμη ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% για το 2021 είναι μετριοπαθείς από τη στιγμή που η ίδια η Κομισιόν εκτιμά δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κατά 4,1% το 2021.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης να μην υπάρχει υπέρβαση, υπενθυμίζοντας ότι η υπέρβαση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέρησε από την οικονομία σημαντικά κεφάλαια  και αποτέλεσε βαρίδι και αξεπέραστο εμπόδιο για την ανάπτυξη.

«Η ανάπτυξη είναι αυτή που μειώνει την ανεργία, αυξάνει τα εισοδήματα, καθιστά πιο εύκολη την επίτευξη των στόχων και κυρίως δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσουμε μια νέα δέσμη μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων» ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...