Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ξεκάθαρη η αναπτυξιακή στόχευση της κυβέρνησης»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ξεκάθαρη η αναπτυξιακή στόχευση της κυβέρνησης»

 «Το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποτυπώνει την ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση αυτής της κυβέρνησης, τον διαρκή προσανατολισμό της στη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει η αναπτυξιακή διαδικασία, όπως η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επισήμανε ακόμα ότι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση παρέμεινε σταθερά δεσμευμένη στην πολιτική μείωσης των φόρων, κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα με:

·         Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 22%.

·         Την καθιέρωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22% στο 9%.

·         Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση.

Ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, μεριμνήσαμε η προκαταβολή του φόρου να μειωθεί ακόμη περισσότερο στο 70%.

·         Την επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.

·         Τη μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ, για τα φυσικά πρόσωπα.

·         Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για το φορολογικό έτος 2021 για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, με  εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει το δρόμο της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, μέσω της υπερφορολόγησης. Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος για την επίτευξη των στόχων αυτών. Τα φορολογικά έσοδα μπορούν να αυξηθούν χωρίς να επιβληθούν νέοι φόροι.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το αποδεικνύει έμπρακτα, καθώς δεν έχει επιβάλλει κανένα νέο φόρο.  Αντίθετα προχώρησε σε μείωση των φόρων», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμη ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% για το 2021 είναι μετριοπαθείς από τη στιγμή που η ίδια η Κομισιόν εκτιμά δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κατά 4,1% το 2021.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης να μην υπάρχει υπέρβαση, υπενθυμίζοντας ότι η υπέρβαση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέρησε από την οικονομία σημαντικά κεφάλαια  και αποτέλεσε βαρίδι και αξεπέραστο εμπόδιο για την ανάπτυξη.

«Η ανάπτυξη είναι αυτή που μειώνει την ανεργία, αυξάνει τα εισοδήματα, καθιστά πιο εύκολη την επίτευξη των στόχων και κυρίως δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσουμε μια νέα δέσμη μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων» ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτογραφίες και βίντεο από την σύντομη επίσκεψη του χιονιού στη Βέροια

Φωτογραφίες και βίντεο από την σύντομη επίσκεψη του...

Φωτογραφίες και βίντεο από την σύντομη επίσκεψη του...

Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο Νικόλαος Μπλατσιώτης

Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο Νικόλαος Μπλατσιώτης

Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο Νικόλαος Μπλατσιώτης. Η...

To πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 24.01.22 έως Παρασκευή 28.01.22

To πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 24.01.22...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Eυχές για τα γενέθλια του «ΛΑΟΥ»

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Eυχές για τα γενέθλια του...

Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά πάντα, στο ΛΑΟ!Με θετικές...

Μορφές σύγχρονης απιστίας (Ορκίζομαι στο Θεό, ότι είμαι άθεος!)

Μορφές σύγχρονης απιστίας (Ορκίζομαι στο Θεό, ότι...

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΟ σημερινός...

Συνεδριάζει  την Τρίτη (25/01/2022) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη (25/01/2022) η Οικονομική Επιτροπή...

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου...

ΌΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ

ΌΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤώρα στα...

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με 18 θέματα

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου - Συνεδριάζει το Δημοτικό...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας θα γίνει...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Ιούλιος 1942: Ο Βασίλης Τσιτσάνης και η σύζυγός του Ζωή Σαμαρά (με καταγωγή από τα Γρεβενά). Όταν ο Τσιτσάνης ήλθε για να τραγουδήσει στη Βέροια, έξι μήνες μετά, φαίνεται ότι ήλθε μόνος του αφού σύμφωνα με...

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ενόψει της νέας κακοκαιρίας, ενημερώνει τους δημότες για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό. Ο...

Πέρασε μια εβδομάδα από την κακοκαιρία που άφησε 1-1,5 μέτρο βαρύ, υγρό χιόνι στο Σέλι. Μια κακοκαιρία που άφησε το Σέλι δυο ημέρες χωρίς ρεύμα και εδώ και μια εβδομάδα αφήνει χωρίς νερό ένα πολύ μεγάλο τμήμα της...

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας  «Ορεινός Τουρισμός»Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η...