Τουρισμός για Όλους: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Τουρισμός για Όλους: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Σήμερα 07.07.2021 υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5, τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση για να μην «κοπείτε» και τα 1930 τουριστικά καταλύματα, που θα δεχθούν τους δικαιούχους.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους συνεχίζει να δέχεται κανονικά τις αιτήσεις με τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5 να παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη.

Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης για το πρόγραμμα, δεν επιτρέπονται αλλαγές σε υποβεβλημένες αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται υποχρεωτικά στην αίτηση και δεν αποστέλλονται με email ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;

Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr .

Πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», www.tourism4all.gov.gr θα δέχεται αιτήσεις των δικαιούχων σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και συγκεκριμένα:

07.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5

08.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7

09.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9

Τι πρέπει να κάνω για να υπολογιστεί σωστά το εισοδηματικό κριτήριο;

Θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών σας (σύζυγο και τέκνα) ώστε να προσαυξηθεί το εισοδηματικό κριτήριο. Επισημαίνεται ότι τα τέκνα και ο/η σύζυγος δεν συνυπολογίζονται αυτόματα στην αίτηση. Πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία τους (ΑΜΚΑ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ).

Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους;

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 ορίζονται: Ι. Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2019. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.

Μεταξύ όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια;

Η πληροφορία για το εισόδημα είναι στοιχείο που αντλείται αυτόματα από την ΑΑΔΕ, αντιστοιχεί στο πεδίο Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2019. Στις περιπτώσεις οικoγενειακού εισοδήματος αθροίζονται τα δύο ποσά υπόχρεου και συζύγου/Μ.Σ.Σ. του πεδίου Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ (ακόμα και σε περιπτώσεις χωριστών δηλώσεων) καθώς και το αντίστοιχο ποσό του πεδίου Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ για προστατευόμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που δηλώνουν εισόδημα (ακόμα και σε περίπτωση χωριστής δήλωσης). Το ανωτέρω εισόδημα, όπως αντλείται από ΑΑΔΕ, προσαυξάνεται για τέκνα που εμπίπτουν στα ωφελούμενα μέλη του Προγράμματος σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Ποιοι μπορούν να είναι ωφελούμενα μέλη;

Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2003 έως και 31.12.2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ' ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%,

Τι θα χρειαστώ για να κάνω την αίτηση;

- Πρόσβαση σε Η/Υ - κινητό

- Ενεργούς κωδικούς taxisnet (σε περιπτώσεις οικογένειας του υπόχρεου υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

- Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών της οικογένειάς του.

ΠΟΙΟΣ ΑΠO ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Σε περίπτωση συζύγων την αίτηση υποβάλει ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογικής δήλωσης φυσικών προσώπων, ο έτερος μπορεί να καταχωρηθεί ως ωφελούμενος του προγράμματος.

Θα πρέπει να δηλώσω το κατάλυμα που θα επιλέξω από τώρα;

Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και του ελέγχου των αιτήσεων τους, και να είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ

Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συναφή παροχή άλλου φορέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα.

Τι ποσό δικαιούμαι;

ΑΝ ΛΑΒΕΤΕ VOUCHER KATAΛΥΜΑΤΟΣ

Ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να αξιοποιήσει το evoucher που έχει στην κατοχή του για 4 ή 3 ή 2 διανυκτερεύσεις και να επιδοτηθεί ως εξής:

• 2 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή

• 3 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή

• 4 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

ΑΝ ΛΑΒΕΤΕ VOUCHER TOYΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να αξιοποιήσει το evoucher που έχει στην κατοχή του σε τουριστικό πακέτο της επιλογής σας από τα συμβεβλημένα

Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και η γυναίκα μου δημόσιος υπάλληλος. Θα πρέπει να κάνουμε μια αίτηση ή 2 ξεχωριστά με τους κωδικούς μας του taxisnet;

Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η κόρη μας που είναι γεννημένη 02.09.2001 ως φοιτήτρια και προστατευόμενο μέλος της οικογένειας συνεχίζει να δικαιούται εισιτήρια διακοπών;

Τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2003 έως και 31.12.2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών έχουν δικαίωμα ένταξηςστο πρόγραμμα.

Πάροχοι

Ο κατάλογος με το ΟΡΙΣΤΙΚΟ Μητρώο Παρόχων ανά περιφέρεια έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr. Θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλυμα που σας ενδιαφέρει και να κάνετε κράτηση είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email για την περίοδο που σας ενδιαφέρει.

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνετε κράτηση.

Από 20.04.2021 έχετε τις παρακάτω επιλογές αξιοποίησης του e-voucher που έχετε στα χέρια σας:

• 2 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

ή

• 3 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας έως 40€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις χωρίς συμμετοχή, επιδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού σε ποσοστό 100%.

• Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 50€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 10€/το άτομο την ημέρα.

• Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 60€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 20€/το άτομο την ημέρα.

ή

• 4 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο



Πηγή: Dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...