Άμεση απάντηση  του Αντιπεριφερειάρχη  σε δημότες Νάουσας και  Βέροιας για την αποκατάσταση  του δρόμου Νάουσας-Σελίου

Άμεση απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη σε δημότες Νάουσας και Βέροιας για την αποκατάσταση του δρόμου Νάουσας-Σελίου

Κ. Καλαϊτζίδης: 19–21 Ιουλίου τμηματικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοστρώματος στα σημεία με έντονα προβλήματα

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, εστάλη στην εφημερίδα μας μια οφειλόμενη απάντηση σε επιστολή κατοίκων της Νάουσας και Βέροιας  σχετικά με το αίτημά τους για  αποκατάσταση  του δρόμου Νάουσας-Σελίου, τονίζοντας τα εξής:

 «Mε ανοιχτή ενυπόγραφη επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 10-11 Ιουλίου στην Εφημερίδα Λαός της Βέροιας, 74 συμπολίτες μας από τη Νάουσα και τη Βέροια, διαμαρτύρονται, ευλόγως, για την κακή κατάστασή του οδικού δικτύου Νάουσας-Σελίου και τον κίνδυνο που διατρέχουν κατά την  μετακίνησή τους είτε λόγο διαμονής είτε επαγγελματικής δραστηριότητας στην Κοινότητα Σελίου. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με δική μου πρωτοβουλία, έχει εντάξει ήδη στο τεχνικό της πρόγραμμα τις Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος με κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και συμπλήρωση σήμανσης τμημάτων της 3ης Επαρχιακής οδού- Τμήμα Νάουσα -Δ.Δ. Βερμίου», με προϋπολογισμό 800.000,00 ΕΥΡΩ της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, που βρίσκεται σε φάση έγκρισης Διακήρυξης από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.

Ο  προβλεπόμενος χρόνος δημοπράτησης του, μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών, είναι ο Σεπτέμβριος του 2021 τηρώντας τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσης που προβλέπει η νομοθεσία των Δημοσίων έργων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, λόγω της κυκλοφορίας σε αυτόν βαρέων οχημάτων  μεταφοράς κυρίως δασικών προϊόντων, δέχεται καθημερινά πολύ μεγάλο φορτίο, κάτι που έχει επιδεινώσει κατά πολύ την ήδη βεβαρυμμένη λόγω παλαιότητας κατάστασή του, καθιστώντας τον   δύσβατο σε κάποια σημεία.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, θέλουμε όμως να  γνωρίζουν ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας,  εκτελεί ήδη εδώ και καιρό σημαντικά έργα  οδοποιίας σε όλους τους Δήμους,  με εκατοντάδες  χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων οδικών αρτηριών, έργα αγροτικής οδοποιίας καθώς και βελτιωτικών παρεμβάσεων αποκατάστασης και διαγράμμισης στο δίκτυό της,  έργα που είχε πολλές δεκαετίες  να δει ο τόπος μας.

Παρ όλα αυτά, γνωρίζοντας την αμεσότητα του προβλήματος, υπάλληλοι του γραφείου μου, μαζί με κατοίκους της Νάουσας που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και κινούνται καθημερινά σε αυτόν, επιθεωρήσαν προ ημερών (συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου), τα προβληματικά σημεία του οδοστρώματος.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις 09/07/2021, έχει προγραμματίσει στις 19–21 Ιουλίου 2021 με το έργο  της «Στοιχειώδους συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Ημαθίας», τμηματικές σποραδικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοστρώματος σε θέσεις  με έντονα προβλήματα φθοράς  και επούλωση λάκκων με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και της ανάδειξης αναδόχου (προβλεπόμενος χρόνος την Άνοιξη του 2022) για την εκτέλεση των εργασιών του ανωτέρου έργου».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων...

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Βέροιας...

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θόδωρος Σαβ. Ταχματζιδης. Η...

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το Τορόντο στο Σπίτι της Βεργίνας

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το...

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και ο...

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ημαθίας

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών...

Σε εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για...

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική Μακεδονία!

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική...

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα,...

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου - Του είχαν πάρει 12500 ευρώ

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...