Άμεση απάντηση  του Αντιπεριφερειάρχη  σε δημότες Νάουσας και  Βέροιας για την αποκατάσταση  του δρόμου Νάουσας-Σελίου

Άμεση απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη σε δημότες Νάουσας και Βέροιας για την αποκατάσταση του δρόμου Νάουσας-Σελίου

Κ. Καλαϊτζίδης: 19–21 Ιουλίου τμηματικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοστρώματος στα σημεία με έντονα προβλήματα

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, εστάλη στην εφημερίδα μας μια οφειλόμενη απάντηση σε επιστολή κατοίκων της Νάουσας και Βέροιας  σχετικά με το αίτημά τους για  αποκατάσταση  του δρόμου Νάουσας-Σελίου, τονίζοντας τα εξής:

 «Mε ανοιχτή ενυπόγραφη επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 10-11 Ιουλίου στην Εφημερίδα Λαός της Βέροιας, 74 συμπολίτες μας από τη Νάουσα και τη Βέροια, διαμαρτύρονται, ευλόγως, για την κακή κατάστασή του οδικού δικτύου Νάουσας-Σελίου και τον κίνδυνο που διατρέχουν κατά την  μετακίνησή τους είτε λόγο διαμονής είτε επαγγελματικής δραστηριότητας στην Κοινότητα Σελίου. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με δική μου πρωτοβουλία, έχει εντάξει ήδη στο τεχνικό της πρόγραμμα τις Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος με κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και συμπλήρωση σήμανσης τμημάτων της 3ης Επαρχιακής οδού- Τμήμα Νάουσα -Δ.Δ. Βερμίου», με προϋπολογισμό 800.000,00 ΕΥΡΩ της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, που βρίσκεται σε φάση έγκρισης Διακήρυξης από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.

Ο  προβλεπόμενος χρόνος δημοπράτησης του, μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών, είναι ο Σεπτέμβριος του 2021 τηρώντας τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσης που προβλέπει η νομοθεσία των Δημοσίων έργων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, λόγω της κυκλοφορίας σε αυτόν βαρέων οχημάτων  μεταφοράς κυρίως δασικών προϊόντων, δέχεται καθημερινά πολύ μεγάλο φορτίο, κάτι που έχει επιδεινώσει κατά πολύ την ήδη βεβαρυμμένη λόγω παλαιότητας κατάστασή του, καθιστώντας τον   δύσβατο σε κάποια σημεία.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, θέλουμε όμως να  γνωρίζουν ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας,  εκτελεί ήδη εδώ και καιρό σημαντικά έργα  οδοποιίας σε όλους τους Δήμους,  με εκατοντάδες  χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων οδικών αρτηριών, έργα αγροτικής οδοποιίας καθώς και βελτιωτικών παρεμβάσεων αποκατάστασης και διαγράμμισης στο δίκτυό της,  έργα που είχε πολλές δεκαετίες  να δει ο τόπος μας.

Παρ όλα αυτά, γνωρίζοντας την αμεσότητα του προβλήματος, υπάλληλοι του γραφείου μου, μαζί με κατοίκους της Νάουσας που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και κινούνται καθημερινά σε αυτόν, επιθεωρήσαν προ ημερών (συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου), τα προβληματικά σημεία του οδοστρώματος.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις 09/07/2021, έχει προγραμματίσει στις 19–21 Ιουλίου 2021 με το έργο  της «Στοιχειώδους συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Ημαθίας», τμηματικές σποραδικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοστρώματος σε θέσεις  με έντονα προβλήματα φθοράς  και επούλωση λάκκων με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και της ανάδειξης αναδόχου (προβλεπόμενος χρόνος την Άνοιξη του 2022) για την εκτέλεση των εργασιών του ανωτέρου έργου».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, λόγω προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν, για Βαρώσια

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο...

Ερώτηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής...

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας...

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς,...

Πόσο θα αποζημιωθούν ανά στρέμμα οι παραγωγοί, ανάλογα με το ποσοστό ζημιάς, στα πυρηνόκαρπα Λ. Τσαβδαρίδης: «Η εξέλιξη πιστοποιεί την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων παραγωγών από την Κυβέρνηση»

Πόσο θα αποζημιωθούν ανά στρέμμα οι παραγωγοί, ανάλογα...

Πόσο θα αποζημιωθούν ανά στρέμμα οι παραγωγοί,...

Δήμαρχος Βέροιας προς Π. Παυλίδη: Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0 ευρώ

Δήμαρχος Βέροιας προς Π. Παυλίδη: Δαπάνη για αγορά...

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης γνωστοποιεί τα...

Τα

Τα "Πόθεν Έσχες" των βουλευτών της Ημαθίας

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα "Πόθεν Έσχες" των...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ -  Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση σε 42 ειδικότητες

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ - Διετής...

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, η ηλεκτρονική ...

Ένωση Φοροτεχνικών Ημαθίας: Γιατί χρειάζονται ξεκούραση ΚΑΙ οι λογιστές.... - Με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των λογιστικών γραφείων τον Αύγουστο

Ένωση Φοροτεχνικών Ημαθίας: Γιατί χρειάζονται...

Αγαπητοί πελάτες,Το σύστημα για τις φορολογικές...

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Βέροια και Νάουσα - Ποιες περιοχές αφορά

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Βέροια και Νάουσα -...

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...