Κλιμάκωση του αγώνα από τους αγρότες. Στον κόμβο της Κουλούρας την Κυριακή το πρωί στην ΄τελευταία μάχη΄ πριν την καταστροφή!

Κλιμάκωση του αγώνα από τους αγρότες. Στον κόμβο της Κουλούρας την Κυριακή το πρωί στην ΄τελευταία μάχη΄ πριν την καταστροφή!

Την κλιμάκωση του αγώνα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ως ‘τελευταία μάχη’ πριν τον θάνατο των μικρών και μεσαίων αγροτών αποφάσισαν το απόγευμα του Σαββάτου οι αγρότες της κεντροδυτικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον της Βέροιας. Πρώτη δυναμική κίνηση είναι το κλείσιμο της Εγνατίας στον κόμβο της Κουλούρας στις 10.30 το πρωί της Κυριακής και για μία ή δύο ώρες, ενώ για τη Δευτέρα αποφασίστηκε να κληθούν οι βουλευτές όλων των παρατάξεων της κεντροδυτικής Μακεδονίας στο ‘Αιγές’ στη 1 μετά το μεσημέρι, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους όλων των αγροτικών συλλόγων με αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, τον διάλογο από μηδενική βάση, αλλά και την εισαγωγή του θέματος στη Βουλή εντός της εβδομάδας, ώστε να τοποθετηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της γεωργίας, τη δίκαια φορολογία, τη μείωση του κόστους παραγωγής κ.ά.

Στη διάρκεια της δίωρης συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων και των μπλόκων της κεντροδυτικής Μακεδονίας, τονίστηκε επίσης η ανάγκη ενιαίας φωνής (ώστε να μην υπάρχει ‘καπέλωμα’) των αγροτών μπροστά στο ταξικό πρόβλημα, αλλά και κοινής στρατηγικής με την κοινωνία, δεδομένου ότι η ανάγκη για αφορολόγητο εισόδημα αγγίζει όλα τα επαγγέλματα και τις τάξεις.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων από Καστοριά, Βελβεντό, Αριδαία, Έδεσσα, Μάλγαρα, Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, Πλεύρωμα, Κύμινα, Αλμωπία, Επισκοπή, Νάουσα, Βέροια κ.α.

Τη συνάντηση συντόνισαν οι κ.κ. Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκίδης και Κώστας Ταμπακιάρης, ενώ παραβρέθηκαν οι πρόεδροι ομάδων παραγωγών κ.κ. Θεολόγης Καραϊνδρος (Βένους), Αντώνης Πασχούλας (ΑΣΕΠΟΠ), ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης κ.ά.

 

Το προσκλητήριο που εξέδωσαν πριν από λίγο η Πρωτοβουλία των αγροτών και οι Αγροτικοί Σύλλογοι έχει ως εξής:

«Καλούμε τους αγρότες και τους όλους φορείς της Ημαθίας, καλούμε όλο τον κόσμο της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στον κόμβο της Κουλούρας την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου  στις 10.00 το πρωί.

Οι αγρότες οδηγούνται στο περιθώριο και τον αφανισμό. Στον δρόμο αυτό βρίσκονται και οι άλλες κοινωνικές ομάδες. 

Αύριο θα τους δώσουμε μια απάντηση.

Όλοι μαζί.» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

Εργασίες βελτίωσης   και αναβάθμισης   των σχολικών   μονάδων στη Νάουσα

Εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών ...

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης και αισθητικής...

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής  του Δήμου Βέροιας συναντήθηκε  με φορείς της Αλεξάνδρειας

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής ...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, τον ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ο οποίος ξεκίνησε ένα μεγάλο στοίχημα ποδηλατώντας από την Αθήνα προς τον...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν στη δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας όπως προσέλθουν στα γραφεία για την παραλαβή αυτής. Ημέρες : Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 ....