ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

επειδή μας έχουν λείψει οι μάχες στα καφενεία τα πράσινα και τα γαλάζια, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας, στον νέο πόλεμο, μπολιασμένοι και μη, με εμβόλιο και χωρίς εμβόλιο. 

Προσωπικά προσήλθα να εμβολιαστώ, αλλά η βελόνα δεν μπορούσε να περάσει από την τριπλή τοιχοποιία λίπους. 

Στην κυριολεξία, σπάγανε οι βελόνες, οπότε αισθάνθηκα ατρόμητος και την έκανα. Όταν θα αποκτήσετε την κατάλληλη βελόνα, με ειδοποιάτε τους είπα και τα ξαναλέμε (ακόμη ψάχνουνε)!


Φίλοι μου, χώρος για νέο διχασμό δεν υπάρχει, με μέτρο και σύνεση (κάτι που λείπει από αρκετούς μεγαλόσχημους ρασοφόρους!) και θα βρούμε τη λύση. 

Μέχρι τότε όμως, έχω ξαναπληκτρολογήσει, αρκετοί οφείλουν να βγάλουν τον σκασμό!

Η αφετηρία είναι η ίδια.

Οι μεν φοβούνται την πανδημία και οι δε φοβούνται τα εμβόλια, οι μεν δέχονται την άποψη της πλειοψηφούσας επιστήμης, οι δε της μειοψηφούσας. 

Δηλαδή οι αρνητές δέχονται την άποψη ορισμένων ιατρών, που έχουν σοβαρές ενστάσεις, οι μη αρνητές, δέχονται την άποψη της ιατρικής κοινότητας στο σύνολό της!

Οι ψεύτες και οι τυχοδιώκτες όμως και στις δύο περιπτώσεις εξακολουθούν να υφίστανται.

Από τη μία μεριά η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, που με την πάροδο χρόνων κατάλαβε πόσο μας αγαπά και επιθυμεί να μας σώσει και από την άλλη πάλι σωτήρες, αλλά προτείνοντας διαφορετικό δρόμο σωτηρίας.

Τώρα όσον αφορά την αφεντιά μου, τα πενήντα έτη τα έχω ξεσκίσει, οπότε βαρέθηκα να με χρησιμοποιούνε, να με κοροιδεύουνε.

Δεν είναι δυνατό να συμμετέχω σε κινήματα επιτήδειων, που φροντίσανε να κάνουνε κόμματα και τώρα επιδιώκουν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο, για να μας σώσουν, αφιλοκερδώς!

Οι οποίοι ως κλασικοί ψεύτες, στην αρχή ήταν εναντίον των εμβολίων και τώρα δηλώνουν υπέρ, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας!


Και ενώ δεν μας φτάνουν όλα τα προηγούμενα, μας προέκυψε και το ράσο και όχι οποιοδήποτε, αλλά αυτό με τη μαγκούρα, που αντί να δει και να καθοδηγήσει προς την ενότητα του ποιμνίου, επιδιώκει το διαχωρισμό σε παλαβούς και μη, διότι ως γνωστόν ο Μεγάλος από επάνω έκανε παρέα μόνο με ιδιοφυίες, μόνο με τους αρίστους!


Τόνισε κάποιος Μητροπολίτης, γνωστός για την άριστη θεολογία, 

«… να αναλάβει ο κάθε πολίτης την ευθύνη του, σημαίνει, όχι να στερούνται μετακινήσεων ή  ελευθεροκοινωνίας όσοι δεν θέλουν να εμβολιασθούν, αλλά να υπογράφουν υπεύθυνα ότι σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας «κρασάρει», τότε δεν θα απαιτήσουν περίθαλψη στις ΜΕΘ».

Αυτά παθαίνουμε δεσπότη μου, εάν παρακολουθούμε τα κανάλια της μαζικής εξόντωσης, τα οποία έχουν εισπράξει εκατομμύρια για την επίτευξη του σκοπού της. Άρα, αφήνουμε τα κανάλια και ανοίγουμε ξανά τα βιβλία, για να θυμηθούμε ότι ως κράτος, ανήκουμε εις τη Δύση, αλλά ως Εκκλησία κρατάμε τη σημαία, είμαστε σημαιοφόροι της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Ανατολικής!

Που ακούστηκε ορθόδοξος ιεράρχης να προτείνει την απομόνωση ανθρώπων από ιατρική φροντίδα, για λόγους τιμωρίας.

Αυτά Δεσπότη μου αλλού, όχι εδώ, υπάρχουν και οι προτεστάντες, που τιμωρούν!

Α και κάτι άλλο, που ξεχνάτε κάποιοι. 

Είστε δημόσιοι υπάλληλοι, που σημαίνει ότι ίσως να πληρώνεστε από τους παλαβούς, από αυτούς, που θέλετε να αποκλείσετε από τις ΜΕΘ!

Κατέβηκε ο Τεράστιος από επάνω και μας μίλησε για αγάπη, έκανε παρέα με λεπρούς, ασθενείς, πόρνες, αμαρτωλούς, κλέφτες, τελώνες, και έρχεστε εσείς όχι όλοι, οι μεγαλόσχημοι να μας πείτε, να αποκλείσουμε τον συνάνθρωπό μας από την ιατρική φροντίδα, διότι πρέπει να τιμωρηθεί, επειδή έχει διαφορετική άποψη από τον Καίσαρα, ξεχνώντας ότι οι ναοί και οι θρόνοι που κάθεστε είναι συνήθως ευγενική χορηγία απλών αμαρτωλών ανθρώπων και όχι από καίσαρες!

Και για να καταλάβετε, εσείς οι έξυπνοι το μέγεθος της επιτυχίας σας, δώστε βάση και το ακόλουθο:

Πατέρας, μάλλον βλαμμένος για εσάς, συζητά με μέλη της οικογενείας του, που πρόκειται να φύγουν για χώρα της Δύσης και τους τονίζει. 

Εκεί που θα πάτε, υπάρχουν ορθόδοξοι ναοί, αλλά σας παρακαλώ προσοχή, γιατί ίσως είναι ορθόδοξοι μόνο στην ταμπέλα. Εάν εισέλθετε μέσα, μπορεί να δείτε σακουλάκια με αντίδωρα, πλαστικά κουταλάκια, μεγαλόσχημους άλλου δόγματος να συμπροσεύχονται, ορθοδόξους να υποκλίνονται και να τους φιλούν το χέρι, τότε παιδιά μου μακριά, διότι εκεί μέσα δεν είναι ούτε η Παναγιά μας, ούτε ο Χριστός μας. Βγαίνετε έξω και αρχίζετε να τρέχετε, όσο πιο μακριά γίνετε, από τους οικουμενιστές, από την παγκοσμιοποίηση, μακριά από τα τέρατα και πλάι στην Μάνα μας και τον Πατέρα μας!

Και αφού διώκετε και τους διαφωνούντες μητροπολίτες, πήρατε θάρρος και περάσατε στην επίθεση και έτσι προέκυψε και άλλος δέσποτας, ο οποίος χαρακτήρισε αμαρτωλούς τους μη εμβολιασθέντες και δεκτό και όλα καλά, αλλά αλήθεια δεν μας είπατε, όταν προσκυνάμε τον καίσαρα είναι αμαρτία ή Θεάρεστο έργο, έτσι απλά πληροφοριακά για να ξέρουμε και εμείς οι τυφλοί, οι βλαμμένοι, οι άχρηστοι, ο Θεός να σας απαλλάξει από αυτούς και από εμένα τον πρωταθλητή της ηλιθιότητας και του … σάμαλι!

Ότι το σάμαλι δεν θα μου το απαγόρευε ο γέροντας, αλλά ο γιατρός ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω!

Και πριν ολοκληρώσω και αυτό τον περίπατο, ομολογουμένως δύσκολος και ανηφορικός, να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και σε έναν άλλο μητροπολίτη, ο οποίος έγινε τούρμπο όταν είδε να μπαίνει στην άδεια Εκκλησία, πιστός χωρίς μάσκα! Δεν ενοχλήθηκε από το ότι η εκκλησία δεν είχε κανέναν, παρά κάποιον ή κάποια που έλεγε: «άστο δέσποτα θα καλέσω την αστυνομία εγώ», διότι ως γνωστόν στον οίκο του Θεού, μπαίνουνε και οι ρουφιάνοι χριστιανοί!

Για μία ακόμη φορά να τονίσουμε Δεσπότη μου, ότι ο ναός ως ανθρώπινη κατασκευή, έγινε από αυτόν που έδιωξες, κατά συνέπεια δεν είναι ούτε το σπίτι σου, ούτε το γραφείο σου, για να μας διώχνεις.

Δηλαδή, ο αμαρτωλός νιώθει την ανάγκη να προσευχηθεί, προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματά του, θέλει ενδεχομένως να δακρύσει για τις αμαρτίες του και εσύ τον πετάς έξω, από πού, από το τσιφλίκι σου!

Για κατεβάστε τον πήχη πιο χαμηλά, γιατί άλλος συνάδελφός σας στο αίτημα υπουργού να συνδράμει η εκκλησία στην εμβολιαστική καμπάνια, είπε να το πούμε υπουργέ μου, αλλά «οι εκκλησίες είναι πια άδειες. Οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε;»


Πριν σας αποχαιρετίσω, μία παράκληση και ένα ευχαριστώ!

Πρόεδρε βάλε στο περιθώριο, τα νεοφιλελεύθερα, φασιστικά σκουπίδια, που απειλούν με επίθεση εναντίον των μη μπολιασμένων, που απαιτούν να κάθονται στο σπίτι τους και να μην κυκλοφορούνε.

Ένα ευχαριστώ στους συγκεντρωθέντες, μη εμβολιασμένους, διότι δώσανε λύση στο πρόβλημά μου.

Σας είπα στην αρχή ότι αναζητείται η βελόνα για τους χοντρούς, οπότε ακούγοντας το Μακεδονία ξακουστή, στη συγκέντρωση, βρήκα τη λύση.

Πρέπει να εμβολιαστώ με σάρισσα! 


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΔιακόσια χρόνια, φίλοι...

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν...

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι...

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική»

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με...

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821, στη ΔΕΥΑΒ

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του...

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση...

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο νοσοκομείο Βέροιας

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο...

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Βέροιας...

 ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

 Περίμεναν νάρθουν  οι...

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 19:00μ.μ στην περιοχή...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των...

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...