Απάντηση Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, στην ανακοίνωση των «Συνδημοτών» για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου «Τσαλέρα»

Απάντηση Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, στην ανακοίνωση των «Συνδημοτών» για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου «Τσαλέρα»

Η μικροπολιτική του κ. Παυλίδη είναι εδώ…

Η στάση των «Συνδημοτών» εκτός από μικροπολιτική φαίνεται πως είναι -ακόμα πιο συχνά- και άστοχη. Την ώρα που οι δημότες ζητούν συναίνεση στα κρίσιμα θέματα της πόλης, η συγκεκριμένη παράταξη υποπίπτει σε λάθος εκτιμήσεις. Δυστυχώς συνεχίζει με το ίδιο γνωστό ύφος. Είναι όμως λυπηρό να υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις που αδιαφορούν για την πραγματικότητα και επιχειρούν να αφαιρέσουν και όχι να προσθέσουν στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από την παρούσα δημοτική αρχή, με μοναδικό στόχο των «Συνδημοτών» τα λίγα μικροπολιτικά οφέλη.

Αγνοείτε τις διαδικασίες

Στην επιστολή σας, όπου χαρακτηρίζετε ως «επιπόλαιη» την αντιμετώπιση του θέματος του κτιρίου «Τσαλέρα», σας απαντούμε ότι η δική σας προσέγγιση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αποπνέει από τη ραστώνη των θερινών μηνών…  Με απουσία σύνεσης αναφερθήκατε στον έλεγχο και στην εκτίμηση που θα έπρεπε να κάνει πολιτικός μηχανικός του δήμου σχετικά με την αγορά του εν λόγω οικοπέδου.

ΟΜΩΣ:

-Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως η οικονομική εκτίμηση της εμπορικής αξίας ενός οικοπέδου γίνεται αποκλειστικά από πιστοποιημένο εκτιμητή και όχι από μηχανικό του δήμου, με τη εν λόγω μελέτη εκτίμησης να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, προδιαγραφές και απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων.

-Παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας, κ. Τσαχουρίδης, υπογράμμισε πως η αξία του οικοπέδου ορίστηκε στις 565.068,07€ και του κτιρίου στις 175.908,27€ με συνολικό κόστος τις 740.976,34€. Μετά τον συνυπολογισμό των λειτουργικών απαξιώσεων η τελική αγορά ακινήτου είναι 455.135,85€, δηλαδή ΑΞΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από εκείνη του οικοπέδου και μόνο!

-Επιπρόσθετα το κόστος επαναλειτουργίας του σχολείου μπορεί να κυμανθεί από 0€ (για συντήρηση από υπηρεσίες του δήμου) μέχρι και την ένταξη του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Τέλος,

Συμφωνούμε με την αποστροφή σας κ. Παυλίδη ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», αφού το «πίσω» αντιστοιχεί σε σας και την πολιτική σας καριέρα (υποψήφιος σε εκλογές από το 1998). Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε το σήμερα και το αύριο. Και βέβαια το τελευταίο διάστημα μας έχει δημιουργηθεί η απορία: Θα είστε τελικά υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι πως η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βέροιας αξιολογεί και προωθεί τα θέματα που άπτονται των αναγκών της πόλης, επενδύοντας στην πολιτική μας πρακτική και παρουσιάζοντας συνεχώς αποτελέσματα στην καθημερινότητα της Βέροιας (βλ. πλειάδα έργων και μελετών που εγκρίνονται και που σας ενοχλεί η ανακοίνωσή τους), μακριά από τακτικισμούς και ανακρίβειες που προορίζονται για… «λαϊκή κατανάλωση». 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΔιακόσια χρόνια, φίλοι...

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν...

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι...

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική»

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με...

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821, στη ΔΕΥΑΒ

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του...

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση...

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο νοσοκομείο Βέροιας

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο...

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Βέροιας...

 ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

 Περίμεναν νάρθουν  οι...

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 19:00μ.μ στην περιοχή...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των...

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...