Μεταξύ άλλων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Μεταξύ άλλων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τα 3-5 Πηγάδια

Το θέμα του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών και του διαγωνισμού έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σταύρος Τσέλιος, Σταύρος Φουντούλης και Γρηγόρης Σαμαράς, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, απάντησε ότι μπορεί να υπάρχει τέλμα στην προσπάθεια των επικεφαλής των παρατάξεων να βρεθεί λύση ως προς το αν πρέπει να γίνει μακροχρόνια μίσθωση ή παραχώρηση του κέντρου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην λειτουργήσει το χιονοδρομικό τον φετινό χειμώνα. Τόνισε μάλιστα κλείνοντας ότι το θέμα του διαγωνισμού θα απασχολήσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο αρχές Σεπτεμβρίου.

Για την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ

«Πρόκειται για εθνικό σχεδιασμό, που υλοποιήθηκε όπως είχε προβλεφθεί από το 2019, παρά τις δικές μας προσπάθειες να το σταματήσουμε». Αυτό απάντησε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, αναφορικά με τις αιτιάσεις του ‘Κοινού Τόπου’ για το θέμα της υποβάθμισης του καταστήματος ΕΦΚΑ στη Νάουσα.

Μιλώντας νωρίτερα για το θέμα ο Θοδωρής Δολδούρης (απουσίαζε ο Νίκος Κουτσογιάννης), μίλησε για διαχρονική τάση περιορισμού του κόστους από την πλευρά των κυβερνήσεων, που όμως το αντίθετο επιτυγχάνει, με τις δημοτικές αρχές να παρακολουθούν με σηκωμένα χέρια και να αποδέχονται τις αποφάσεις, χωρίς ενέργειες συγκράτησης.

«Είχαμε μια ακόμη αναίμακτη υποβάθμιση, αυτή τη φορά στο ΕΦΚΑ. Τι έπεται; Το νοσοκομείο; Όλα αυτά επιταχύνουν την ερήμωση. Να πάρουμε μέτρα…» τόνισε, σημειώνοντας ότι πριν από δύο χρόνια η διοίκηση Κουτσογιάννη είχε επιτύχει την αναστολή της ίδιας εξέλιξης.

Για χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αφού το ΕΦΚΑ Νάουσας έγινε γραφείο από υποκατάστημα, μίλησε ο Λάκης Λακηνάνος, υπογραμμίζοντας: «Συνεχίζεται η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. Καταδικάζουμε και τα δύο κόμματα για την υποβάθμιση της πόλης μας».

Τα ενεργά κρούσματα στη Νάουσα

70 είναι αυτήν την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού (δεκαημέρου) στον δήμο Νάουσας, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Νάουσας στο διάστημα που γίνεται η σχετική καταγραφή από τον ΕΟΔΥ.

Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου

Πρόταση ιδιωτικοποίησης του δημοτικού κολυμβητηρίου Ζερβοχωρίου έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης ο Γιώργος Βασιλείου. Όπως τόνισε, ξέρει καλύτερα από όλους τα θέματα του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό όπως και όσο θα έπρεπε.

«Σήμερα δεν προσφέρεται για λειτουργία το κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου. Ψευδώς έλεγαν ότι έβγαλαν άδεια λειτουργίας οι προηγούμενοι. Χρειάζονται πολλά χρήματα, πάνω από 300.000 ευρώ, για την αποκατάστασή του, και μια ιστορική απόφαση να περάσει με κάποιον τρόπο σε ιδιώτη. Δεν μπορεί να γινόμαστε ρεζίλι ως δήμος για εικόνες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…» είπε μεταξύ άλλων ο τέως αντιδήμαρχος. Προτείνοντας μάλιστα να οργανωθεί αποστολή των δημοτικών συμβούλων στις υπόγειες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου για δουν του λόγου το αληθές.

Κ.Π.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης  σε κάθε επίπεδο

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Αποτροπή της παράνομης...

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που...

Περιφέρεια για ΔΕΥΑΝ: Το έργο θα απενταχθεί και θα πρέπει να επιστραφούν τα 6 εκατ. ευρώ, αν αλλάξει η χωροθέτηση του Βιολογικού του κάμπου

Περιφέρεια για ΔΕΥΑΝ: Το έργο θα απενταχθεί και θα...

Την απάντηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π....

«Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου, συνεργάζομαι και επικοινωνώ»: Δράση από τις ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας

«Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου,...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

Φρ. Καρασαρλίδου: Σπασμένες πόρτες για τους πολλούς,

Φρ. Καρασαρλίδου: Σπασμένες πόρτες για τους πολλούς,...

Στην Ημαθία ολοκληρώθηκαν 563 πλειστηριασμοί ακινήτων...

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Νάουσας

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων στο...

Ξεκινά την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής...

Για ένα φωτεινό μέλλον -  Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στη Ρώμη

Για ένα φωτεινό μέλλον - Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στη Ρώμη

Στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+ KA2  PROJECT – SCHOOL EDUCATION...

Αγρυπνία στην μνήμη του οσίου Πορφυρίου του αγιορείτου στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Βεροίας

Αγρυπνία στην μνήμη του οσίου Πορφυρίου του...

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στον ιερό ναό της Υπαπαντής...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο μνημείο Γενοκτονίας των...

Στο μνημείο και το μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια...

-Δήμαρχος Βέροιας και Αντιπεριφερειάρχης θα ανάψουν το δέντρο της γιορτήςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν και προ(σ)καλούν όσο ποτέ τη θετική μας διάθεση απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Στο...

Στις 27 Νοεμβρίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ημαθίας καλείται να ψηφίσει αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη μελλοντική πορεία του και στον αγώνα για την βιωσιμότητα των φαρμακείων του.Οραματιζόμαστε ένα ευοίωνο...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΤον Νοέμβριο του 1974, η Βέροια, στον απόηχο του Αττίλα ΙΙ και εν όψει της 1ης επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, έκανε τα πρώτα βήματα που της αναλογούσαν στο πλαίσιο της νεότευκτης Γ’...