ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS: «Επενδύοντας σε ένα Σχολείο Αποδοχής, Ευημερίας και Πληρότητας»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS: «Επενδύοντας σε ένα Σχολείο Αποδοχής, Ευημερίας και Πληρότητας»

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε σχέδιο κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο Επενδύοντας σε ένα Σχολείο Αποδοχής, Ευημερίας και Πληρότητας.  Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα με σκοπό την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου. 

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχεδίου το 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας υλοποίησε δύο  κινητικότητες στις 8/8/2021 και στις 23/8/2021. Η πρώτη αφορούσε  την εκπαιδευτικό του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, Αξούριστου Χαρά φιλόλογο, που συμμετείχε σε διαρθρωμένα προγράμματα μαθημάτων στην Ιταλία με θέμα «Διαχείριση συγκρούσεων, Συναισθηματική νοημοσύνη και Πρόληψη του Εκφοβισμού». Στη δεύτερη κινητικότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Χρυσής Σταμάτιος, φιλόλογος και Διευθυντής του 5ου ΓΕ.Λ Βέροιας, Γιαννάκη Ελένη, καθηγήτρια Αγγλικών και Λιακοπούλου Ευσταθία, φιλόλογος, οι οποίοι επίσης παρακολούθησαν διαρθρωμένα προγράμματα μαθημάτων στην Ισπανία με θέμα «Η Εμπειρία ενός Σχολείου που προσφέρει Πληρότητα και Ικανοποίηση- Στρατηγικές και Δεξιότητες για τους Εκπαιδευτικούς»

Η συμμετοχή των τεσσάρων εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης συνέβαλε στην επαγγελματική τους βελτίωση και στην απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και εμπειριών, προκειμένου  να εκσυγχρονιστούν οι διδακτικές πρακτικές και παράλληλα να περιοριστούν οι ενδοσχολικές συγκρούσεις και η σχολική διαρροή και να θεμελιωθεί ένα γόνιμο μαθησιακό κλίμα στο σχολικό οργανισμό. Ταυτόχρονα η επαφή τους με συναδέλφους άλλων ευρωπαϊκών σχολείων και η ανταλλαγή εμπειριών και διδακτικών πρακτικών ενίσχυσε την Ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφεια του σχολείου και καλλιέργησε το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Ειδικότερα στην πρώτη κινητικότητα, αυτή της Φλωρεντίας της Ιταλίας η συμμετέχουσα εκπαιδευτικός επιμορφώθηκε σχετικά με το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η συναισθηματική νοημοσύνη των μαθητών στο πλαίσιο του σχολείου και να ελεγχθεί δημιουργικά το συναίσθημα, ώστε να αποτελέσει τη βάση για μια αποδοτικότερη μαθησιακή λειτουργία. Τα μαθήματα διάρκειας μίας εβδομάδας που διοργανώθηκαν από τους έμπειρους εκπαιδευτές του ευρωπαϊκού οργανισμού Europass Teacher Academy, πλούσια σε βιωματικές ασκήσεις και πρακτικές συμβουλές κατάφεραν να προσδώσουν στους συμμετέχοντες την πεποίθηση ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου. 

Όσον αφορά τη δεύτερη κινητικότητα, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αυτή εστίασε στο θετικό κλίμα που μπορεί να διαμορφωθεί στο σχολικό περιβάλλον μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου διδασκαλίας και της συμπερίληψης στον σχολικό χώρο. Αναπτύχθηκαν με βιωματικό τρόπο οι έννοιες της ενσυνειδητότητας (mindfulness) και της ψυχικής υγείας (mental health) ως στόχοι προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργοποίηση και η δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Παρουσιάστηκαν ακόμα πρακτικές για την αντιμετώπιση τόσο των συγκρούσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον, όσο και της κόπωσης (burn out). Η εμπειρία, η επιστημονική επάρκεια και η οργανωτικότητα των εκπαιδευτών του ευρωπαϊκού οργανισμού Europass Teacher Academy ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες και τις ανάγκες των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Η πορεία του νομού μας προς το «κόκκινο» ήταν...

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ! *του Ιωάννη  Βελέντζας  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ! *του Ιωάννη Βελέντζας Διπλ....

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια...

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ...

 Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος - φιλόλογοςΟ Μήνας...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (17/9/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (17/9/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα...

Σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, αναρτήθηκαν στον...

Άγγελος Τόλκας για το λοκντάουν στην Ημαθία: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει εξηγήσεις»

Άγγελος Τόλκας για το λοκντάουν στην Ημαθία: «Η...

Ενόψει του λοκντάουν στην Ημαθία ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –...

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ… του Γιάννη Ναζλίδη

Στο κέντρο  της  πλατείας μόνος!Γύρω μουΤα ...

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα ΚΑΠ

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο...

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...

Σήμερα το ξημέρωμα άγνωστοι δηλητηρίασαν ( βρέθηκαν και σχετικές φόλες) 4 σκυλιά και μια γάτα που βρίσκονταν στην πάνω γειτονιά του Σελίου.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σελίου, Γιώργο Φαρσαρώτο, αμέσως...