Κλιμάκιο της ΝΔ χθες στην Ημαθία - Ενημερώθηκαν για τοπικά θέματα, για να τα μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό και είχαν σύσκεψη με τοπικά στελέχη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

Κλιμάκιο της ΝΔ χθες στην Ημαθία - Ενημερώθηκαν για τοπικά θέματα, για να τα μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό και είχαν σύσκεψη με τοπικά στελέχη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

Στην  Ημαθία βρέθηκε χθες, ως είθισται ενόψει της ΔΕΘ, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον  Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Στράτο Σιμόπουλος και τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κονταδάκη, οι οποίοι μαζί με τους βουλευτές του νομού Τάσο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον πρόεδρο και μέλη της ΝΟΔΕ , επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, το Νοσοκομείο Βέροιας και  παραγωγική μονάδα της περιοχής, ενώ είχαν και σύσκεψη  με  κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εσωκομματικών εκλογών( για νέες διοικήσεις ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ, κ.α.) που θα γίνουν στις 24 Οκτωβρίου.

Ενημερώθηκαν για τα τοπικά θέματα

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», με την παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ, Παναγιώτη Παλπάνα και της προέδρου της ΔΗΜΤΟ Βέροιας, Συρμούλας Τζήμα, ο κ. Σιμόπουλος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στην Ημαθία

και τις συναντήσεις τους με φορείς, αναδείχθηκαν δύο από τα θέματα του Νομού: η νέα Πτέρυγα του νοσοκομείου Βέροιας και θέματα που αφορούν την αντικαρκινική εταιρεία και τον τρόπο που θα πρέπει να διανέμονται τα ειδικά φάρμακα στους ασθενείς και οι αποζημιώσεις της αγροτικής παραγωγής που καταστράφηκε από τον παγετό της άνοιξης, παράλληλα με τις αποζημιώσεις  ιδιωτικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων που επίσης επλήγησαν από τη μείωση της παραγωγής. Αναφέρθηκαν επίσης και τα επικείμενα εγκαίνια του νέου μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα. «Θεωρώ ότι φεύγω από τη Βέροια περισσότερο ενημερωμένος για τα τοπικά θέματα, που αγγίζουν τα ευρύτερα πολιτικά ζητήματα», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

 

 

Με καινοτομίες οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

«Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και του νομού, φεύγουμε έχοντας αποκομίσει τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να μεταφέρουμε και στον πρωθυπουργό αλλά και στους αρμόδιους φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή», πρόσθεσε ο κΚονταδάκης με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους της ΝΔ. Ως εκ τούτου, ευχαρίστησε τα κομματικά στελέχη του νομού για «την αξιόλογη δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα αισθανόμενος  ότι η οργάνωση της Ημαθίας λειτούργησε άψογα και ήταν πάντοτε παρούσα σε οποιοδήποτε κάλεσμα και προσκλητήριο της κεντρικής διοίκησης, είτε σε εθνικές εκλογές, είτε σε αυτοδιοικητικές, ή  εθελοντικές δράσεις», είπε και πρόσθεσε: «Η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν και με παραδοσιακή κάλπη αλλά και με μια καινοτομία αφού τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά».

Ραντεβού στα Υπουργεία για τη στήριξη συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσαβδαρίδης αναφέρθηκε στις επαφές και συναντήσεις που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη και παραγωγικούς φορείς για να ενημερωθούν για τα έργα, ώστε να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα – σχέδιο, το οποίο θα τεθεί υπόψιν του Μητσοτάκη, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που επισκέφθηκαν είπε ότι «τελειώνει σύντομα για να προσφέρει  υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της Ημαθίας και των όμορων νομών». Για την επίσκεψη στις  αγροτικές επιχειρήσεις και  τη στήριξή τους, είπε οτι «έμεινε λίγο πίσω λόγω των πυρκαγιών, υπάρχει όμως σχεδιασμός και βούληση του πρωθυπουργού και συμφωνήθηκε να υπάρξει την επόμενη εβδομάδα ραντεβού με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και μεταφορείς και τους  υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, διότι οι ενισχύσεις που ζητούν οι επιχειρήσεις αφορούν αυτά τα δύο υπουργεία». Ο κ. Τσαβδαρίδης εκτίμησε ότι τα αιτήματα βρίσκονται σε λογική βάση και μπορούν να στηριχτούν, άρα επίκεινται πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και σε αυτόν τον τομέα μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα.

«Προχωράει σταθερά το μεταρρυθμιστικό έργο της ΝΔ»

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την βοήθειά τους στην επικοινωνία των πεπραγμένων της κυβέρνησης και των βουλευτών με τον κόσμο και την τοπική κοινωνία και για την βοήθειά τους στο υγειονομικό κομμάτι, στηρίζοντας την διαδικασία του εμβολιασμού και των μέτρων.

«Από τη στιγμή που η χώρα βρέθηκε στον κυκεώνα της πανδημίας, παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, η κυβέρνηση δεν σταμάτησε καθόλου, παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας, να προχωράει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και το κλιμάκιο στην Ημαθία καθώς δε σταματήσαμε να ακούμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Επισημαίνοντας  τα ζητήματα που τέθηκαν στο κλιμάκιο θα  μεταφερθούν εκεί που πρέπει και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες», τόνισε ο κ. Μπαρτζώκας.

Και για «άλλα θέματα» του νομού

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε το κλιμάκιο και για άλλα, επίσης βασικά θέματα του νομού, όπως το Τελωνείο στην Κουλούρα, το δικαστικό μέγαρο της πλατείας Ωρολογίου, η μετατροπή  του νοσοκομείο Νάουσας σε Μονάδα κόβιντ, κ.λ.π., το κλιμάκιο δεν ήταν ενημερωμένο επ΄ αυτών και γι αυτό απάντησαν οι τοπικοί βουλευτές που εξ αντικειμένου παρακολουθούν τα τοπικά δρώμενα. Ωστόσο δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις για κανένα από αυτά… Πλην, της διαβεβαίωσης Τσαβδαρίδη ότι δεν τίθεται θέμα αποκλειστικής χρήσης κόβιντ για το νοσοκομείο της Νάουσας εφ όσον αντιμετωπίζονται τα περιστατικά και από τα δύο νοσοκομεία, και της διαβεβαίωσης Μπαρτζώκα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απαξιωθεί κατ΄ ελάχιστον, κανένα από τα δύο νοσοκομεία, Βέροιας και Νάουσας.

Περί τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ

Σε ερώτηση για την λειτουργία των τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ  και κατά πόσο είναι  ενεργός ο ρόλος τους σε σχέση με το κόμμα και την  τοπική κοινωνία, ενόψει μάλιστα εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Κονταδάκης, απάντησε: «Το  κόμμα στηρίζει τις τοπικές οργανώσεις που ήταν οι μοναδικές από όλα τα κόμματα που παρέμειναν ζωντανές και ενεργές κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, κάνοντας εκατοντάδες τηλεδιασκέψεις με στελέχη υπουργείων, υπουργούς, υφυπουργούς, και γενικούς γραμματείς, όπου σε δύο διασκέψεις προέδρων συμμετείχε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να λειτουργούν με τις πλέον αντίξοες συνθήκες και θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Πρέπει να πω ότι έχουμε αξιόλογα στελέχη τα οποία βρίσκονται πάντα  δίπλα στην κυβέρνηση, αναδεικνύουν τα τοπικά τους προβλήματα και γίνονται ιμάντας, που παίρνει τα μηνύματα από την κεντρική διοίκηση και τα  μεταφέρει στις τοπικές κοινωνίες, ενώ αντίστροφα μεταφέρουν τα προβλήματα του τόπου τους στα Κεντρικά, ώστε να  διευθετούνται και να οδηγούνται προς  επίλυση. Πρόθεση του κόμματος είναι  να έχουμε δυνατές, ενεργές και ζωντανές τοπικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών».

Πρόβλεψη για μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές των ΝΟΔΕ

Ο κ. Κονταδάκης, ανέφερε, ότι  υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στελεχών -  μελών της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές των ΝΟΔΕ και εκτίμησε ότι, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στην Ημαθία θα υπάρξει  η ανάλογη προσφορά συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, διότι «βλέπουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα όχι μόνο του παρόντος αλλά και του μέλλοντος και θέλουν όλοι να βρίσκονται πάνω σε αυτό το τρένο».

Αυτοδιοίκηση και κόμματα

Ερωτηθείς για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία στελεχών της ΝΔ με παρατάξεις άλλου κομματικού χώρου, τόσο ο κ. Σιμόπουλος, όσο και ο κ. Κονταδάκης, τάχθηκαν υπερ των συνεργασιών μεταξύ διαφορετικών στελεχών σε διαφορετικές παρατάξεις στους δήμους, εκτιμώντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, χωρίς να μπερδεύονται τα κόμματα, διότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

 

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (5/12/2022)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ...

Γράφει οΠαναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΣυνέχεια...

Το δικό μου παράθυρο - Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου - Μεταξά

Το δικό μου παράθυρο - Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου -...

Το γραφείο ευρύχωρο,φωτεινό,με ένα μεγάλο παράθυρο που...

«ΤΟΙΣ ΠΤΩΧΟΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ» ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ (1ος αι. π.Χ.)

«ΤΟΙΣ ΠΤΩΧΟΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ» ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ...

Γράφει οΘωμάς Γαβριηλίδης«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ...

Παρά τη βροχή στη Βέροια, διαμαρτυρήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ

Παρά τη βροχή στη Βέροια, διαμαρτυρήθηκαν κατά του...

Παρά τη συνεχή βροχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της...

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ...

* του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου Η βάση για ένα...

Οι νόμοι γιατί  περιφρονούνται;

Οι νόμοι γιατί περιφρονούνται;

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΗ πολιτισμική κρίση που...

1935: Όταν ο Δήμαρχος Βέροιας δώριζε στον βασιλιά ένα… ελάφι

1935: Όταν ο Δήμαρχος Βέροιας δώριζε στον βασιλιά ένα…...

του Χρήστου ΜπλατσιώτηΤην 1η Μαρτίου του 1935, η πλευρά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια...

-Δήμαρχος Βέροιας και Αντιπεριφερειάρχης θα ανάψουν το δέντρο της γιορτήςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν και προ(σ)καλούν όσο ποτέ τη θετική μας διάθεση απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Στο...

Στις 27 Νοεμβρίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ημαθίας καλείται να ψηφίσει αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη μελλοντική πορεία του και στον αγώνα για την βιωσιμότητα των φαρμακείων του.Οραματιζόμαστε ένα ευοίωνο...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΤον Νοέμβριο του 1974, η Βέροια, στον απόηχο του Αττίλα ΙΙ και εν όψει της 1ης επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, έκανε τα πρώτα βήματα που της αναλογούσαν στο πλαίσιο της νεότευκτης Γ’...