Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  κ. Γιώργου Σταμάτη

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιώργου Σταμάτη

    Την Κυριακή  12 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), κύριος Γεώργιος Σταμάτης. Τον κύριο Γενικό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Καρατόλιος, το μέλος κ. Μάνος Βαρακλής, ο Γενικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Βαλάντης Καραγιάννης, η Διευθύντρια της Δομής κ. Ελίζα Καραβασίλη, ο Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας  κ. Μιλτιάδης Μελιόπουλος, ο Παιδαγωγός κ. Κώστας Μακρίδης και οι Φροντίστριες των παιδιών.

   Η συνάντηση άρχισε με την ενημέρωση  του Γενικού Γραμματέα για τις τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας των τεσσάρων Δομών του Οργανισμού (στοχοθεσία, προσωπικό, φιλοξενούμενα παιδιά, λοιποί εξυπηρετούμενοι, αξιολογήσεις, εποπτεία κλπ).

   Στη συνέχεια τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και έγινε διεξοδική ανάλυσή τους, όπως:

·         Το νομικό καθεστώς εργασίας των οικόσιτων παιδοκόμων-φροντιστριών.

·         Η πορεία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του ΥΕΚΑ για την παιδική προστασία, με έμφαση σε θέματα προώθησης του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας.

·         Η αναγκαία μετεξέλιξη των Δομών μακράς φιλοξενίας παιδιών (και ιδίως αυτών που ακολουθούν το οικογενειακό μοντέλο), σε συνθήκες “small group homes”.

·         Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το Κέντρο θεραπείας τραύματος  (ΚΕΘΕΤ), ιδίως ως προς τη διεξαγωγή της δικανικής συνέντευξης.

·         Η συνέχιση του προγράμματος για την αναγνώριση στο πεδίο των μεγάλων προβλημάτων της νεανικής παραβατικότητας και της κακομεταχείρισης παιδιών και εφήβων, μέσα από συντονισμένες και νεωτερικές δράσεις του ΚΕΘΕΤ, με σκοπό την καταγραφή, την αποτίμηση, την ενημέρωση και την παροχή υποστήριξης, για την κοινωνική ενσωμάτωση των υποκείμενων του προβλήματος.

·         Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν για τον Οργανισμό, στο μεσοδιάστημα από την λήξη του ΕΣΠΑ  2014-2020,έως την έναρξη του νέου προγράμματος.

·         Η δημιουργία τάξης υποδοχής στο Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας.

·         Η ένταξη των Δομών παιδικής προστασίας στα υποχρεωτικά μέτρα κατά του Covid-19.

·         Άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

   Ο κύριος Σταμάτης (γνώστης από παλαιότερα των θεμάτων του Οργανισμού και των συνθηκών στο Σπίτι της Βεργίνας)  επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για όσα διαμείφθηκαν και περιηγήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Δομής, γνωρίζοντας τα καινούργια παιδιά που εντάχθηκαν. Η επίσκεψη έληξε με την επαναβεβαίωση της εκατέρωθεν διάθεσης για στενή συνεργασία, συνθήκη που αποβαίνει ευεργετική στην υπόθεση της παιδικής προστασίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

   

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Η πορεία του νομού μας προς το «κόκκινο» ήταν...

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ! *του Ιωάννη  Βελέντζας  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ! *του Ιωάννη Βελέντζας Διπλ....

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια...

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ...

 Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος - φιλόλογοςΟ Μήνας...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (17/9/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (17/9/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα...

Σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, αναρτήθηκαν στον...

Άγγελος Τόλκας για το λοκντάουν στην Ημαθία: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει εξηγήσεις»

Άγγελος Τόλκας για το λοκντάουν στην Ημαθία: «Η...

Ενόψει του λοκντάουν στην Ημαθία ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –...

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ… του Γιάννη Ναζλίδη

Στο κέντρο  της  πλατείας μόνος!Γύρω μουΤα ...

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα ΚΑΠ

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο...

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...

Σήμερα το ξημέρωμα άγνωστοι δηλητηρίασαν ( βρέθηκαν και σχετικές φόλες) 4 σκυλιά και μια γάτα που βρίσκονταν στην πάνω γειτονιά του Σελίου.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σελίου, Γιώργο Φαρσαρώτο, αμέσως...