Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του 'Χαμόγελου του Παιδιού' Κ. Γιαννόπουλος

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του 'Χαμόγελου του Παιδιού' Κ. Γιαννόπουλος

 

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Το σύμφωνο έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά αποδοτική στην προσπάθεια για προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, «το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ είναι μια ομάδα ανθρώπων, μια μεγάλη οικογένεια, που πραγματικά κάνει τη διαφορά στη χώρα μας. Στα 25 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στο παιδί έχουν καταφέρει να αφήσουν το ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμά τους στη ζωή και την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Μέσα από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ αυτά τα 25 χρόνια έχουν υποστηριχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες, ενώ η προσφορά τους, που γίνεται μέσω εθελοντισμού, στηρίζεται και στηρίζει μια σειρά από κοινωνικές δομές. Η προσφορά του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ δεν περιορίζεται μόνο στην παιδική προστασία, αλλά είναι σημαντική στη μάχη όλων μας κατά της εγκληματικότητας, με κορωνίδα το Amber Alert και το Silver Alert. Η ελληνική κοινωνία μέσα από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ βρίσκει ειρήνη, βρίσκει τις έννοιες του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, που για όλους μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ζωής μας. Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα αναβαθμίζουμε την πολυετή μας σχέση και θα μπορέσουμε με πιο συγκεκριμένες και περισσότερες δράσεις να ενισχύσουμε την προσπάθεια του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’».

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, καθώς ενισχύεται η σταθερή συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν θεσμό που είναι ταγμένος για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αλλάζει επίπεδο. Εμείς θα συμπληρώσουμε με επιστημονικό τρόπο τις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιεί σε κοινωνικό επίπεδο η Περιφέρεια για τα παιδιά, την οικογένεια και τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Όλες οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν κοινή συνιστώσα την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στήριξης. Οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι ενδεικτικό ότι ένα παιδί το εξάμηνο, ένας έφηβος μέρα παρά μέρα δήλωνε αυτοκτονία, είχαμε πολλές εντάσεις, προβλήματα, που είναι παράλληλες απώλειες της πανδημίας του κορονοϊού, τις οποίες δεν θα αφήσουμε να προχωρήσουν περισσότερο ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε μάλιστα στον κ. Γιαννόπουλο επιγραμματικά το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

-Αξιοποιήσαμε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ για να στηρίξουμε τα παιδιά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Παρέχουμε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα παιδιά σε κίνδυνο, έχοντας υποστηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερα από 3.100 παιδιά και εφήβους.

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία επτά ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, που έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 3.500 γυναίκες και παιδιά.

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου Αστέγων, με περισσότερους από 2.600 συμπολίτες μας να έχουν κάνει χρήση αυτών των δομών.

-Δημιουργήσαμε 14 Κέντα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και 12 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

-Δημιουργήσαμε 38 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη έχουν 100.000 ωφελούμενους συμπολίτες μας.

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία 19 κοινωνικών παντοπωλείων, 15 κοινωνικών φαρμακείων και έξι κοινωνικών συσσιτίων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, «στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε εξασφαλίσει διπλάσια χρηματοδότηση για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με πόρους που θα αγγίξουν συνολικά τα 400 εκατομμύρια ευρώ».

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε της υπογραφής του συμφώνου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δημήτρης Ασλανίδης.

Η κ. Πατουλίδου υπογράμμισε: «έχουμε εξαιρετική συνεργασία με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο η μοναξιά δεν ήταν καλός σύμβουλος στην κοινωνία μας. Έχει βγάλει στην επιφάνεια μίση και πάθη και έναν ‘κανιβαλισμό’ ανθρώπων που πολλές φορές έχουν αποδέκτη τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά δεν είναι μόνα τους, αλλά βρίσκουν μια μεγάλη αγκαλιά μέσα και από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, μέσα από την οποία μπορούμε να στηρίξουμε τις δομές του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...