ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ για το

Ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ για το "κόκκινο" στην Ημαθία

Για ακόμα μια φορά ο Νομός Ημαθίας μπαίνει στο  «κόκκινο» μπρος στο  κατώφλι του 4ου κύματος της πανδημίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο  η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες για το ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της  υγείας  των εργαζομένων και  των λαϊκών στρωμάτων. Το μόνο  που έκανε    ήταν  να  επικαλείται  το κάλπικο αφήγημα  της  ατομικής ευθύνης  και να κουνάει  το δάχτυλο  πότε  στους νέους , πότε  στους ηλικιωμένους , πότε  σε  άλλες κοινωνικές  ομάδες. Βρήκε  την ευκαιρία  με  το  πρόσχημα  της πανδημίας  να  περάσει  εκατοντάδες  αντιλαϊκούς  νόμους και  ΠΝΠ που  τσακίζουν   τους εργαζομένους  και  δίνουν  “γη  και ύδωρ”  στους  επιχειρηματικούς  ομίλους.

Αντί  να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να το ενισχύσει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , εφαρμόζει  την απαράδεκτη και εκβιαστική απόφαση  να θέσει σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς -110  εργαζόμενοι  και  στα δυο Νοσοκομεία  του Νομού. Τα   « ξεγυμνώνει»  από έμπειρο προσωπικό  θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του λαού , ενώ την ίδια στιγμή με το νέο ΕΣΥ προχωράει σε   συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων,  σε  υποβάθμιση  του  Νοσοκομείου της Νάουσας. Παράλληλα ανοίγει   την “κερκόπορτα” να  περάσουν  στους  ιδιώτες -εργολάβους  με  το  πρόσχημα  της έλλειψης προσωπικού  λόγω  αναστολών , που  η  ίδια   προώθησε , κι  άλλες   υπηρεσίες  στα Νοσοκομεία  εκτός  από την  καθαριότητα  και τη σίτιση.

 Είναι τραγικές  οι ευθύνες  της όπως και  των προηγουμένων αστικών  κυβερνήσεων, που  οδήγησαν  στην  αποσάθρωση  του  Δημόσιου  Συστήματος  Υγείας και στην  παντελή έλλειψη  ουσιαστικής   Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας  Υγείας. Το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Νάουσας , με μηχανήματα που  δεν αξιοποιούνται  λόγω έλλειψης προσωπικού,  οι τεράστιες ελλείψεις γιατρών στα αγροτικά ιατρεία , οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαρισμού, η υπολειτουργία του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Βέροιας,η έλλειψη  αναισθησιολόγων , είναι λίγα χαρακτηριστικά παραδείγματα που  προστίθενται  στα  ήδη υπάρχοντα  προβλήματα  και  καθιστούν  πολύ  δύσκολη  την πρόσβαση  των  ασθενών  στα  Νοσοκομεία  μας , τα οποία   έχουν ουσιαστικά   μετατραπεί  σε Νοσοκομεία  μιας νόσου. Το  αγαθό  της  υγείας  μετατρέπεται σε  πανάκριβο  εμπόρευμα .

Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα όπως αραίωση τμημάτων ( 15 μαθητές ανά τμήμα) , περισσότερα λεωφορεία για να μη στοιβάζονται οι μαθητές σαν σαρδέλες , περισσότερες καθαρίστριες και συνεργεία του ΕΟΔΥ να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σχολεία , να διενεργούνται  δωρεάν όλα  τα  είδη  test , πετάει το μπαλάκι  στην εξέδρα  της ατομικής  ευθύνης. Με υγειονομικά πρωτόκολλα  που προκαλούν θυμηδία   δίνει  τροφή  σε   σκοταδιστικές  θεωρίες  και αντιλήψεις. 

 Η έγνοια της εκφράζεται στο πως θα γίνουν τα νέα παιδιά « κρέας στις μηχανές των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων» στέλνοντας μέχρι και 16χρονους δούλους σε ξενοδοχεία 

 Υψώνει ταξικούς φραγμούς αφήνοντας αμόρφωτα  τα παιδιά των εργαζομένων , των αυτοαπασχολούμενων , των βιοπαλαιστών αγροτών με τους νέους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και από την άλλη σπρώχνει τη νεολαία ως φθηνό εργατικό δυναμικό στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις πράγμα για το οποίο πανηγύριζε ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες τους στη ΔΕΘ. 

Δίνει  πεσκέσι  την  κοινωνική  ασφάλιση  στα “κοράκια” και  καθιστά  ένα κοινωνικό  αγαθό  σε  αντικείμενο  τζογαρίσματος , την  ώρα  που  μειώνει  ακόμα  περισσότερο  τις  εισφορές  των   μεγάλων  επιχειρήσεων, την ώρα  που  η ανεργία   στους νέους  χτυπάει “κόκκινο”.

Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τους ελέγχους σε σχέση με τα μέτρα προστασίας μέσα στα εργοστάσια και τους χώρους εργασίας , ώστε να μην γίνουν αυτά χώροι υπερμετάδοσης του ιού , με περίσσιο θράσος και μίσος απέναντι στους εργαζόμενους χτυπάει το 8ωρο , το  απεργιακό δικαίωμα , τη συνδικαλιστική δράση, ενώ υπόσχεται τεράστια κέρδη στου επιχειρηματικούς ομίλους με πακέτα ενισχύσεων , και την « πράσινη ανάπτυξη» στα καμμένα  δάση  και βουνά  της πατρίδας μας. 

Τη ίδια  στιγμή  που οι  κουτσουρεμένοι μισθοί,  η   ανεργία ,   η  εποχική απασχόληση  κάνουν  δύσκολη τη  ζωή   των  λαϊκών στρωμάτων έρχονται και οι  αυξήσεις  σε  βασικά είδη  κατανάλωσης  , στο ηλεκτρικό  ρεύμα , στα καύσιμα κ.α  για να την κάνουν  ακόμα δυσκολότερη.

 Καλούμε  σε συμπόρευση τους  εργαζόμενους , τους άνεργους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους βιοπαλαιστές  αγρότες , τους νέους και  τις νέες,  του Νομού μας στον αγώνα  για  την  ανατροπή  αυτής της βάρβαρης  πολιτικής. Να  δώσουμε  τη μάχη  για:

Ουσιαστική  ενίσχυση  του  Δημόσιου  Συστήματος και της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας  Υγείας  με  όλο το  αναγκαίο , μόνιμο  ιατρικό , νοσηλευτικό  προσωπικό.

Να επιστρέψουν  οι εργαζόμενοι  των Νοσοκομείων που  τέθηκαν  σε αναστολή  άμεσα  στη  δουλειά  τους .

Δωρεάν  όλων  των  ειδών  τα  test  για  τους  εργαζόμενους.

Να διενεργούνται τακτικοί  έλεγχοι   από  κλιμάκια  του  ΕΟΔΥ  στους μαθητές  και  στους εκπαιδευτικούς  στα σχολεία.

Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές,

Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες . 

Περισσότερα δρομολόγια   για  την ασφαλή  μεταφορά  των μαθητών.

Μονιμοποίηση  των  σχολικών  καθαριστριών.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...