Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Δήλωσε ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Βοργιαζίδη, ο Θ. Θεοδωρίδης, με αιχμές για τις αντιμισθίες αντιδημάρχων

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Δήλωσε ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Βοργιαζίδη, ο Θ. Θεοδωρίδης, με αιχμές για τις αντιμισθίες αντιδημάρχων

-Και πρόταση για οδό Μίκη Θεοδωράκη στη Βέροια


Με κραδασμούς και εντάσεις, παρά την πρόθεση αρκετών να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, τηλεσυνεδρίασε χθες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, καταγράφοντας μια «προαναγγελθείσα» ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της παράταξης Βοργιαζίδη, αυτή του Θόδωρου Θεοδωρίδη, μετά την σύγκρουση με τον δήμαρχο με αφορμή την αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντας Ανακύκλωσης, κλπ, που παρέμεινε στον Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ ο κ. Θεοδωρίδης περίμενε το σπάσιμο της Αντιδημαρχίας και την ανάθεση κατά το ήμισυ των αρμοδιοτήτων, στον ίδιο.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης

Ζητώντας τον λόγο πριν την ημερήσια διάταξη, ο κ. Θ. Θεοδωρίδης, διάβασε την τοποθέτησή του, με την οποία κατέθεσε τους λόγους της απόφασής του, αποχαιρετώντας την δημοτική ομάδα της οποίας αποτελούσε μέλος από τις εκλογές μέχρι χθες, με την ευχή για «καλή τύχη στην παράταξη και προπάντων στην πόλη», όπως είπε.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε:

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.. και αυτό αφορά εμένα.

Εύχομαι κ. Πρόεδρε αυτή τη φορά να επαναπροσδιορίσετε σωστά τη θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πρώτη κιόλας επαφή που με καλέσατε κ. Δήμαρχε σας είπα ότι από στιγμή που θα αναλάβω θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό κοπής χόρτων και κάδων και αν δεν καρποφορήσει εδώ είμαστε. Άλλη φιλοσοφία από τον προκάτοχό μου και ίσως να είναι ένας από τους λόγους που έχω αξιολογηθεί ως ακατάλληλος. Δέχτηκα να σπάσει η αντιδημαρχία στα δύο, γιατί πιστεύω ότι μόνο από μέσα μπορείς να βοηθήσεις θεσμικά και αποτελεσματικά αλλά και να έχεις καλύτερη πληροφόρηση. Εσείς φυσικά δεν το θέλατε και ψάχνατε τρόπους ώστε να με εκθέσετε στα μάτια των συμπολιτών μου. Ατυχήσατε όταν υποχώρησα. Δεν το περιμένατε και βάλατε ένα τέλος στο σήριαλ των δύο χρόνων άκομψα, αγενώς, προσβλητικά, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούσατε τις όποιες δεσμεύσεις είχατε προς όποιους και όσους σας οδήγησαν στην τελική απόφαση σας.

Η αμισθί θέση κ. Δήμαρχε ξέρετε έχει να κάνει με προσφορά από ανθρώπους που έχουν ήδη μισθό από το κράτος, είτε είναι συνταξιούχοι είτε δημόσιοι υπάλληλοι. Για τον ελεύθερο επαγγελματία που αφήνει τη δουλειά του ο νομοθέτης αποφάσισε αποζημίωση. Εσείς πιστεύατε, γιατί έτσι σας βόλευε, σαν τελευταίο όπλο στη φαρέτρα σας να το χρησιμοποιήσετε, αλλά άκομψα και να με εκθέσετε με την αντιμισθία λέγοντας με, ότι έτσι είχατε καταλάβει , γιατί νομίζατε, γιατί έτσι συζητήσατε με συνεργάτες σας. Άμισθοι όλοι είναι η αντιπρόταση μου αλλά φοβηθήκατε. Τόσο εμπιστοσύνη έχετε φαίνεται τους συνεργάτες σας ή κρίνεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Καταλήγοντας ομολογώ ότι αισθάνομαι απέναντι στους συμπολίτες μου ότι δεν τους πρόδωσα, δεν ήμουν ποτέ ρίψασπις και εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με τους στενούς σας συνεργάτες. Καλή τύχη στην ομάδα σας αλλά προ πάντων στην πόλη. Προτιμήσατε να συνεχίσετε τη συνεργασία με άλλη παράταξη χωρίς να ενημερώσετε όπως ηθικά αρμόζει την ομάδα, εκτός αν είστε ομάδα στην ομάδα και αξιοποιήσατε δικά της στελέχη μόνο για αριθμητική πράξη, αν και αυτή την χάσατε λόγω δήλωσης ανεξαρτητοποίησης στελεχών της.

Όλες οι παρατηρήσεις κ. Δήμαρχε που έκανα καλά είναι να μην τις αμελήσετε θα σας βοηθήσουν στο δύσκολο πράγματι έργο που έχετε μπροστά σας. Και επειδή το κουτσομπολιό καλά κρατεί, δικά σας λόγια ερμηνεύω, ευελπιστώ να μην απαξιώσετε το πρόσωπό μου όπως συνηθίζεται. Εξάλλου σας το είχα τονίσει κατά την αποχώρησή μου από το καμαρινάκι της ντροπής όταν είχατε καταλήξει στο σχέδιο αποπομπής και εκτέλεσης του ευφάνταστου σεναρίου σας. Όσον αφορά τη δική μου παρουσία πιστεύω να μην είναι μόνο ενοχλητική αλλά εποικοδομητική για το καλό της πόλης μας και τώρα και στο μέλλον από όπου κρίνω και εγκρίνουν οι συμπολίτες μας. Θα προσπαθήσω στη συνέχεια να σας αποδείξω ότι η κρίση σας απέχει πολύ από την πραγματικότητα και εύχομαι να μην κοστίσει στον Δήμο μας».

Απάντηση δημάρχου και αντιμισθίες

«Ο κ. Θεοδωρίδης αδικεί τον εαυτό του για μία ακόμα φορά με τα δημοσιεύματά του καθώς και με αυτά που είπε τώρα. Θα του απαντήσω στο κείμενο που έβγαλε ότι, ούτε ανακόλουθος είμαι, ούτε αναξιόπιστος, αφού ουδέποτε υποσχέθηκα έμμισθη θέση αντιδημάρχου. Αντίθετα η δήλωσή του προς εμένα ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα, καθιστά αυτόν ανακόλουθο και αναξιόπιστο. Κάνω μια συζήτηση εδώ πέρα για κάποιον άνθρωπο που στο κείμενο του είπε ότι η προσφορά είναι το μέλημά του, αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται. Είναι επιλογή του και ο κόσμος θα κρίνει», απάντησε σε πρώτη φάση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Επανερχόμενος στο θέμα, ο κ. Θεοδωρίδης ανταπάντησε, οτι ανακόλουθος είναι ο δήμαρχος γιατί «είπε ότι θα σπάσει την αντιδημαρχία και δεν το έκανε ούτε πριν δύο χρόνια, ούτε και τώρα», ενώ αναφέρθηκε και σε συνάντηση που έγινε για το θέμα αυτό παρουσία και του κ. Παπαδόπουλου. «Λέτε ότι ποτέ δεν μιλήσατε για έμμισθη θέση. Αυτό λέω κι εγώ. Μα μήπως μιλήσαμε για άμισθη και σας έκανα τον δύσκολο; Θέλετε να με πείσετε ότι σας εκβίαζα και εσείς δεν ενδώσατε;». «Συνεχίζει να με μαλώνει ο κ. Θεοδωρίδης επειδή δεν τον έκανα έμμισθο αντιδήμαρχο, επανήλθε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι επ΄ ουδενί δεν εννοείτο κάτι για μισή (50%) αντιδημαρχία, αλλά το 20% των αρμοδιοτήτων, κάτι που χαρακτήρισε ως προσβολή ο κ. Θεοδωρίδης.

Β.Παπαδόπουλος: Έχω τρέλα και πάθος με την δουλειά

«Υπάλληλο» που τρέχει να εξυπηρετήσει τον καθένα πολίτη για ψηφοθηρία, χαρακτήρισε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδης τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο. «Όντως βοηθάμε τον κάθε πολίτη σε ότι χρειάζεται. Εμένα μου αρέσει ο αγώνας, έχω τρέλα με την δουλειά και πάθος με αυτό που κάνω, από την πρώτη μέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα είμαι σ αυτή τη θέση», απάντησε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε δρόμο της Βέροιας

Στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα ξεχώρισαν οι αναφορές συμβούλων στον Μίκη Θεοδωράκη, αρχής γενομένης από τον Αντώνη Μαρκούλη, που πρότεινε να δοθεί το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης και πιο συγκεκριμένα πρότεινε να μετονομαστεί η Κεντρική οδός σε οδό Μίκη Θεοδωράκη.

Στην ονομασία οδού συμφώνησαν όλοι οι σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν επ αυτού και ο δήμαρχος, που είπε οτι για την οδό θα μελετηθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση που να ταιριάζει στο μέγεθος του τεράστιου ανδρός και το θέμα θα επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο.

(Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ερωτήσεις για θέματα της πόλης για τα οποία θα επανέλθουμε στο επόμενο φύλλο).

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΟΛΟΕΝΑ   ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ…

ΟΛΟΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ…

Ax οι Πόλεις!@@ads-588@@Με τις τράπεζες, τα γραφεία, τα...

ΑΔΕΔΥ Ημαθίας:  Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση ...

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος...

Τάσος Μπαρτζώκας, εισηγητής  στο Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ: Εθνική  υπόθεση η αναβάθμιση και επέκταση  του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Τάσος Μπαρτζώκας, εισηγητής στο Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ:...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ως Εισηγητής στο Νομοσχέδιο του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...