«Do Something GREAT»: Νέο σήμα και νέα τουριστική καμπάνια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Do Something GREAT»: Νέο σήμα και νέα τουριστική καμπάνια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το νέο σήμα και τη νέα τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Το νέο τουριστικό σήμα της καμπάνιας που θα συνοδεύει την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας για τα επόμενα χρόνια είναι: «Do Something GREAT» και παρουσιάστηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης στην παρουσίαση, ο τουρισμός δεν είναι απλώς η «βαριά βιομηχανία» του τόπου, «αλλά αναπτυξιακή βάση και τομέας αιχμής για την οικονομία μας. Ο τουρισμός για εμάς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν αποτελεί μία επιμέρους θεματική ενότητα ανάμεσα στις πολλές, αλλά βρίσκεται στον πυρήνα των δεσμεύσεων μας, της δράσης μας και του οράματός μας για τη Μακεδονία του 2030».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα 8.514 έργα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στις στοχευμένες δράσεις για τον τουρισμό και τη σύνδεσή του με τον πολιτισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα, που όπως είπε φέρνουν προστιθέμενη αξία και ισχυρή δυναμική στον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων ετών στον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε μεταξύ άλλων:

-Τη σταθερή πρωτιά στη χώρα, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε αφίξεις τουριστών. -Τον αριθμό αφίξεων που ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια ετησίως. -Τον διπλασιασμό των επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. -Τις 3.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό την προηγούμενη πενταετία. -Το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές – στόχους, όπως το Ισραήλ, η Πολωνία, οι Αραβικές Χώρες και η Ασία. -Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε πρώτη φάση, κατά τους φθινοπωρινούς μήνες κατά 35%.

Ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους νέους μεγάλους στόχους της Περιφέρειας για τον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας: «Αναμφίβολα, ο τουρισμός είναι ο κλάδος που χτυπήθηκε περισσότερο από την πανδημία. Τώρα όμως, ο μεγάλος μας στόχος πρέπει να είναι, όχι να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, αλλά να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, να κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό το τουριστικό μας προϊόν, να σηκώσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Η έκρηξη των τουριστών από το 2013 έως το 2019 δεν είναι το ταβάνι μας, είναι η βάση, η αρχή, για να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη και ισχυρή τουριστικά, τη Μακεδονία, για να δημιουργήσουμε νέα έσοδα, νέο εισόδημα και πολλές καλές θέσεις εργασίας, δημιουργώντας ‘τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο’, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο, όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη, μια μεγάλη εμπειρία που θα θυμάται και θα μεταφέρει σε όλη του τη ζωή. Γιατί ακριβώς αυτό είναι η Κεντρική Μακεδονία: Κάθε εικόνα, κάθε γεύση, κάθε μνημείο κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία. Γιατί εδώ στον τόπο μας, ο επισκέπτης δεν περιηγείται απλώς σε ένα βουνό, αλλά στον Όλυμπο. Δεν βλέπει απλώς ένα μνημείο, αλλά τη Βεργίνα, το Δίον, την Αρχαία Πέλλα. Δεν γεύεται απλώς τις τοπικές γεύσεις, αλλά την αυθεντική Μακεδονική Κουζίνα. Δεν επισκέπτεται απλώς μοναστήρια, αλλά το Άγιο Όρος. Ο κ. Θάνος από την πλευρά του επισήμανε ότι «ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο κομμάτι του τουρισμού. Εργαστήκαμε ένα χρόνο για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Την τελευταία πενταετία κατακτήσαμε αρκετά. Η νέα καμπάνια μας όπως τη δομήσαμε για να την εξελίξουμε τα επόμενα χρόνια δημιουργήθηκε από πρωτογενές υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε τον τελευταίο χρόνο υπό πολύ σκληρές συνθήκες λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορονοϊού. Δομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξει την αυθεντικότητα του προορισμού, της Κεντρικής Μακεδονίας, να αναδείξει ένα τουριστικό αφήγημα ενιαίο για όλη την Περιφέρεια, να ενώσει τα ψηφιδωτά των Περιφερειακών Ενοτήτων και να δημιουργήσει μια σύνθετη εμπειρία, έτσι όπως απαιτεί το σύγχρονο marketing».Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, επιχειρήσεων και υποδομών της περιοχής.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή,...

 -Κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση Άδειας Διανομής για τα πρώτα...

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα καταστήματα θα είναι κλειστά

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα...

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα ...

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες για όλη την οικογένεια

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες...

ΚΛΙΦΟΡΝΤ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ (ΜΕΤΑΓΛ)ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ...

Κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η...

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση για το αποτέλεσμα έκανε στο Λαό και ο Γιώργος...

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Βέροιας

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης...

 Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ...

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   καλεί  τα  μέλη  και ...

Κορωνοϊός:  Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα (6/12/2021)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...