Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής.

Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), διοργανώθηκε η συμμετοχή 25 επιχειρήσεων σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START, που έγινε από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο και την MOMAD METROPOLIS που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, την ATHENS FASHION TRADE SHOW που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Ήταν η τρίτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η πρώτη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως στην εγχώρια αγορά.

Συνολικά στις τρεις εκθέσεις συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποίησαν εκατοντάδες B2B συναντήσεις, με ξένους και εγχώριους αγοραστές, και οι οποίες είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα τη σύναψη σημαντικών παραγγελιών.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε στην έκθεση της Μαδρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους εκθέτες και άκουσε τις εντυπώσεις τους.

«Οι επιχειρηματίες στον τομέα της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας από την Κεντρική Μακεδονία κερδίζουν συνεχώς τις εντυπώσεις στις κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού με την υψηλή ποιότητα και την υψηλή αισθητική των προϊόντων τους. Παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί η οικονομία μας για περισσότερο από μια δεκαετία, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος με σημείο αναφοράς την Κεντρική Μακεδονία, αποδεικνύεται ένας ισχυρός οικονομικός πυλώνας, που διατηρεί υψηλό αριθμό θέσεων εργασίας και δημιουργεί νέες, με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό και αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζει ενεργά με δράσεις και έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και ταυτόχρονα ανοίγει νέους δρόμους για τη μετάβαση σε μια οικονομία με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και εξωστρέφεια», επισημαίνει ο κ. Γιουτίκας.

Παράλληλα, στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε όλες τις εκθέσεις και συνομίλησαν με τους εκθέτες. Σύμφωνα με τις απόψεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να χρηματοδοτήσει για τρίτη φορά μέσω του ΣΕΠΕΕ τις εκθέσεις κρίνεται πολύ θετική και εξαιρετικά σημαντική η υποστήριξη στις προσπάθειές τους για αύξηση των εξαγωγών τους.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ (το 70% της χώρας). Επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει τη συνέχιση της συμμετοχής της στις επόμενες διοργανώσεις των εκθέσεων MUNICH FABRIC START, MOMAD και ATHENS FASHION TRADE SHOW και το 2022.

Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 800 εκθέτες από 30 χώρες, σε οχτώ χολ και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένδεκα επιχειρήσεις. Στην έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες 300 brands από 26 χώρες και από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας πέντε επιχειρήσεις. Τέλος, στην έκθεση ATHENS FASHION TRADE SHOW συμμετείχαν από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας εννέα εταιρείες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή,...

 -Κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση Άδειας Διανομής για τα πρώτα...

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα καταστήματα θα είναι κλειστά

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα...

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα ...

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες για όλη την οικογένεια

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες...

ΚΛΙΦΟΡΝΤ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ (ΜΕΤΑΓΛ)ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ...

Κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η...

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση για το αποτέλεσμα έκανε στο Λαό και ο Γιώργος...

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Βέροιας

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης...

 Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ...

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   καλεί  τα  μέλη  και ...

Κορωνοϊός:  Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα (6/12/2021)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...