Ελλάδα και Γερμανία ενώνουν τις δυνάμεις τους  για την Διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U21  του χαντ μπολ

Ελλάδα και Γερμανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U21 του χαντ μπολ

Η Γερμανική Ομοσπονδία Χάντμπολ και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023.
Η Διεθνής Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην κοινή πρόταση Γερμανίας και Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι το τουρνουά για κορυφαία ταλέντα γεννημένα το 2002 και νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί και στις δύο χώρες.
Οι δύο Ομοσπονδίες το ανακοίνωσαν χθες στο Τρίερ, στο πλαίσιο του αγώνα Γερμανία- Ελλάδα για τα προκριματικά του EURO 2022 Γυναικών.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 θα είναι η απαρχή μιας σειράς μεγάλων διοργανώσεων χάντμπολ στη Γερμανία το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023, θα συνεχιστεί με το EHF EURO 2024 ανδρών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών του 2025, το οποίο θα διοργανωθεί από κοινού με την Ολλανδία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών του 2027.
«Βλέπουμε αυτήν την δεκαετία στο χάντμπολ ως δεκαετία προσφοράς και ευκαιρίας για τη διεθνή οικογένεια του χάντμπολ. Επομένως, επιδιώκουμε μια τέτοια συνεργασία και είμαστε ευγνώμονες που η IHF συναίνεσε στο γερμανοελληνικό αίτημα», τόνισε ο Mark Schober, Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.
Η Γερμανική Ομοσπονδία Χάντμπολ θα φιλοξενήσει Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων για πρώτη φορά το 2023. Η πιο πρόσφατη διοργάνωση μικρών ηλικιών που φιλοξένησε η DHB, ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στο Ρότενμπουργκ το 1999. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα είχε αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων (Κ19) το περασμένο καλοκαίρι, αλλά λόγω της πανδημίας του covid-19, η IHF ματαίωσε το event.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το ελληνικό χάντμπολ. Για πρώτη φορά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε δύο χώρες και μετά από δώδεκα χρόνια οι Έλληνες αθλητές θα έχουν ξανά την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους σε ένα event υψηλού επιπέδου», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Γκαντής,ο οποίος επισκέφθηκε το Τρίερ μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παναγιώτη Τράικογλου και την συντονίστρια των Εθνικών Ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου.
«Η Γερμανική Ομοσπονδία Χάντμπολ, η οποία έχει μακρά παράδοση και πολλές διεθνείς επιτυχίες στο χάντμπολ, αποδέχθηκε την προτασή μας για κοινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ21 το 2023 και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ελπίζω και πιστεύω ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε γεμάτα γήπεδα και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο», σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 που προγραμματίστηκε για το 2023 δίνει πλέον την ευκαιρία στην Ελλάδα να είναι και πάλι παρούσα ως οικοδέσποινα μετά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων της Θεσσαλονίκης το 2011. Μάλιστα σε εκείνο το τουρνουά η Εθνική Νέων της Γερμανίας κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στη Δανία, με προπονητή τον Martin Heuberger και με παίκτες όπως ο Hendrik Pekeler.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023 θα λάβουν μέρος 32 ομάδες, παίζοντας συνολικά 116 αγώνες, οι 64 εξ αυτών συμπεριλαμβανομένου του τελικού γύρου θα διεξαχθούν στη Γερμανία, και οι 52 θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.
Οι μετακινήσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023 μειώθηκαν στο ελάχιστο με ένα εξελιγμένο αγωνιστικό πρόγραμμα αγώνων, το οποίο ενέκρινε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν για Γερμανία μόνο οι τέσσερις φιναλίστ των προημιτελικών. “Ανυπομονούμε για μια εξαιρετική διοργάνωση”, δήλωσε ο Mark Schober. «Αυτό το τουρνουά ενισχύει επίσης τις διεθνείς φιλίες και ιδιαίτερα τις σχέσεις μας με το ελληνικό χάντμπολ».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Για 4η φορά στην ιστορία του μετά το 2012, το 2015 και το 2017,...

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ ο Φέρωνας Βέροιας

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι...

ημαντική επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ του Φέρωνα...

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του Φιλίππου!

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του...

Τη συμμετοχή στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...