Η δημοτική παράταξη

Η δημοτική παράταξη "Κοινός Τόπος" για τα για τα 3-5 Πηγάδια: Εν μέσω απειλών και εκβιασμών…

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο γινόμαστε μάρτυρες μιας εντονότατης κινητικότητας σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών.

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε  από την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η παραχώρηση του στον ΕΟΣ. Ένας χρόνος χωρίς καμιά ενημέρωση, καμιά πρόσκληση φορέων και αντιπολίτευσης σε διάλογο, καμιά αλλαγή στην  εισήγηση που απορρίφθηκε την προηγούμενη φορά.


Ωστόσο το «έργο» της μεγάλης αγωνίας συνεχίζει να παίζεται ενώπιον αμήχανου κοινού. Πρωταγωνιστές κονδυλοφόροι που ανερυθρίαστα λειτουργούν ως εκπρόσωποι τύπου της δημοτικής αρχής, κάποια πρόθυμα δεκανίκια της παραπαίουσας διοίκησης Καρανικόλα και άνθρωποι που μέχρι πρότινος με δάκρυα στα μάτια δήλωναν ότι δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν γιατί «απλοί αγρότες ήταν».

 

Βεβαίως ένα χρόνο τώρα όλοι αυτοί απλώς χειροκροτούσαν τον Δήμαρχο κ. Καρανικόλα για τα υπέροχα φωτογραφικά ενσταντανέ του, αντί να ασχολούνται με την τύχη του Χιονοδρομικού μας Κέντρου. 

Διότι μετά την περσινή συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος ξέχασε την ύπαρξη των 3,5 – τρισήμιση κατ’ αυτόν - Πηγαδιών και ασχολήθηκε μαζί τους πάλι την τελευταία στιγμή και ενόσω αυτά έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού.

 

Το αποκορύφωμα όμως της πολιτικής αθλιότητας ήρθε με το ρεπορτάζ - δυσφήμιση της κρατικής τηλεόρασης για τα 3-5 Πηγάδια και κατ’ επέκταση για την πόλη μας, το οποίο μάλιστα το επικοινώνησε και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου χαρακτηρίζοντας το «αποκαρδιωτικό»! 


Αποκαρδιωτική είναι η εμμονή του Δημάρχου να ξεφορτωθεί όπως – όπως τα 3-5 Πηγάδια με τρόπο ξεκάθαρα μη ευνοϊκό για τον Δήμο, δείχνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα αυτού του περιουσιακού στοιχείου του Δήμου. 

Ακόμη πιο αποκαρδιωτική είναι η προσπάθεια απόλυτης απαξίωσης των 3-5 Πηγαδιών, γεγονός που μας βάζει σε πολύ δυσάρεστες σκέψεις για τη σκοπιμότητα αυτής του της ενέργειας.

 

Στους ανωτέρω προβληματισμούς κάθε υγιώς σκεπτόμενου δημότη ήρθε να προστεθεί και η συνέντευξη του Δημάρχου στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ναούσης». Αφού λοιπόν του επιτρέπεται ένα κρεσέντο λαϊκισμού και παραπλάνησης, καταλήγει να απευθύνει έμμεση απειλή σε όσους δημοτικούς συμβούλους αντιστέκονται στις προθέσεις του να προχωρήσει σε μια επιζήμια διαδικασία για τους δημότες.

 

Αναφέρθηκε λοιπόν σε «ξενοδόχους» οι οποίοι θα αναλάβουν τη «συμμόρφωση» όσων δεν ψηφίσουν την ίδια επιζήμια μισθωτική διαδικασία που εισηγείται εδώ και τρία χρόνια ο Δήμαρχος. 


Η επιδίωξη του να περάσει εκβιαστικά την τελευταία στιγμή την προβληματική εισήγηση του, εν μέσω υποβοηθούμενης παραπλάνησης, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται μέχρι σήμερα, ενδιαφερόμενος αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική του προβολή. 

Το να φτάσει όμως στο σημείο να μεταφέρει δημόσια απειλές ώστε να φοβήσει- πόσο μας υποτιμάει άραγε;;-  όσους αντιστέκονται στην επιζήμια πρόταση του, αυτό πραγματικά δείχνει ότι είναι επικίνδυνος για τον Δήμο μας.

 

Η παράταξη μας έχει αποδείξει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ -άμεσες ή έμμεσες- απειλές και μένει ακλόνητη ενάντια σε ό,τι πιστεύει ότι θα ζημιώσει τον Δήμο μας.


Καταψηφίσαμε τα αιολικά κόντρα σε αφόρητες πιέσεις και θα καταψηφίσουμε ό,τι θεωρούμε επιβλαβές για το βουνό μας και την αξιοποίηση του.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε με προοπτική και ελπίδα τους συνδημότες μας.


Την Τετάρτη το απόγευμα θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου την θετική πρόταση μας για την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών. Προτείνουμε το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης μέσω διαγωνισμού και όχι «δωρεάν» όπως κάποιοι -αφελώς ή εσκεμμένως- ισχυρίζονται. Πρόκειται για μια πρόταση που είναι επωφελής και για τον επενδυτή, αλλά κυρίως για τον Δήμο και τους δημότες μας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...