Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Προϋπολογισμός με αναπτυξιακή στόχευση και μείωση των φόρων»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Προϋπολογισμός με αναπτυξιακή στόχευση και μείωση των φόρων»

«Είναι σαφής η δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε ένα χρόνο από το 8,2% της ύφεσης του 2020, περάσαμε στο 6,1% ανάπτυξης το 2021 και αυτό, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 υπήρχαν ακόμα περιοριστικά μέτρα και δεν λειτουργούσε με τους κανονικούς και συνήθεις ρυθμούς η πραγματική οικονομία» επισήμανε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή λογική και στόχευση και συνδέεται με νέες μειώσεις φόρων.

Συγκεκριμένα ως προς την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις δωρεές και τις γονικές παροχές, ο κ. Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι το αφορολόγητο όριο αυξάνεται στις 800.000 ευρώ και αφορά στη μεταβίβαση, με γονική παροχή ή δωρεά, κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου από κάθε γονέα σε κάθε τέκνο, από κάθε τέκνο σε κάθε γονέα, από παππού ή γιαγιά σε κάθε εγγόνι, μεταξύ συζύγων ή προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης , τονίζοντας παράλληλα ότι το ίδιο αφορολόγητο όριο των 800 χιλιάδων ευρώ ισχύει και για τις χρηματικές γονικές παροχές ή δωρεές.

Για τη νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 24% στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση, ο κ. Βεσυρόπουλος υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη μείωση που γίνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είχε προηγηθεί η πρώτη μείωση το 2019 από το 28% στο 24%.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης και σε μια σειρά πρόσθετων φορολογικών ελαφρύνσεων, όπως:

-Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση.

- Την επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.

-Την απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες.

-Την παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ στα μη αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια των κινηματογράφων και στο τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022.

-Τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού από το 24% στο 13% έως τον Ιούνιο του 2022.

-Την μετάταξη του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

«Στην φορολογική πολιτική συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Από τη μία πλευρά είναι η αντίληψη της υπερφορολόγησης, της συνειδητής επιβάρυνσης της μεσαίας τάξης και από την άλλη πλευρά είναι η δική μας αντίληψη: η πολιτική της μείωσης των φόρων. Αυτή η πολιτική όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιταχυνθεί με την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...