Επιστολή «SOS» σε τοπικούς Βουλευτές, Φορείς και Κυβέρνηση…  Αθηνά Τσιπουρίδου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου στον ΑΚΟΥ 99.6: «Βιαστικές και πρόχειρες οι αποφάσεις της κυβέρνησης»

Επιστολή «SOS» σε τοπικούς Βουλευτές, Φορείς και Κυβέρνηση… Αθηνά Τσιπουρίδου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου στον ΑΚΟΥ 99.6: «Βιαστικές και πρόχειρες οι αποφάσεις της κυβέρνησης»

-Θέλουμε fair play και ίσους όρους με τα Σούπερ Μάρκετ

Τις πρώτες αντιδράσεις των καταστηματαρχών της Βέροιας μετέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου, που μίλησε στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη το μεσημέρι της Τετάρτης(03/11) και στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά του ΑΚΟΥ 99.6. Χαρακτήρισε βιαστικές και πρόχειρες τις αποφάσεις της κυβέρνησης που πλήττουν και τιμωρούν τους καταστηματάρχες. Επεσήμανε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που επανέρχεται με τα σούπερ μάρκετ, την ζημιά που παθαίνει το λιανεμπόριο από τα μέτρα που ποτέ δεν ήταν πυρήνας διάδοσης του κορωνοϊού, την πρόθεσή τους να συζητήσουν με την Κυβέρνηση και να βρουν λύση, αλλιώς διαβεβαίωσε ότι θα δούμε εικόνες καταστηματαρχών να πωλούν τα εμπορεύματά τους στο πεζοδρόμιο!

Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε για τα κρίσιμα σημεία που πλήττουν το λιανεμπόριο:


Επανέρχεται η κόντρα με τα σούπερ μάρκετ

«Στα δικά μας μικρά μαγαζιά, που οι πελάτες περνούν για μια απλή έρευνα αγοράς είναι δύσκολο να γίνει έλεγχος και ταυτοπροσωπία, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ, που ενώ πωλούν όλα τα είδη δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά. Στην πρώτη καραντίνα είχαμε επισημάνει το θέμα και είχαν αποσυρθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ τα είδη λιανικής που πωλούμε στα καταστήματά μας(ρούχα, παπούτσια, είδη οικιακής χρήσης, λευκά είδη, βιβλία κ.λ.π.)».

Η Αγορά νεκρή-Τα μέτρα πάγωσαν τον κόσμο

«Το λιανεμπόριο δεν ήταν ποτέ πυρήνας διάδοσης του κορωνοϊού και θα ασκήσουμε πίεση να μην απαιτείται τεστ για να επισκεφθεί κάποιος πελάτης τα καταστήματά μας. Είμαστε γενικά υπέρ των ελέγχων και βάλαμε πλάτη στην πανδημία, αλλά θέλουμε να παίζουμε επί ίσοις όροις, θέλουμε fair play! Έχουμε υποστεί τεράστια ζημία, αφού για 4η σεζόν γεμίζουμε τα καταστήματά μας και δεν μπορούμε να πουλήσουμε. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εκπτώσεις η Αγορά είναι νεκρή! Δυστυχώς η ανακοίνωση των μέτρων πάγωσε ψυχολογικά τον κόσμο, που φαίνεται απρόθυμος να βγει να ψωνίσει. Ως Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες θα καλέσουμε τον Υφυπουργό δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη να συζητήσουμε το θέμα και με διάλογο χωρίς να μαλώνουμε να βρούμε λύση».

Στη Βέροια οι καλύτερες τιμές -Θα πουλάμε

και έξω στα πεζοδρόμια

«Επίσης το κύμα ακρίβειας έχει επηρεάσει τον κόσμο, οι τιμές θα ανέβουν, ωστόσο οι τιμές στη Βέροια είναι οι καλύτερες αφού βρισκόμαστε πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και αυτός είναι ένας θετικός παράγοντας για να έχουμε μεγάλη ποικιλία και καλύτερες τιμές μέχρι και 50% σε σχέση με μια πόλη που είναι απομακρυσμένη από ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που σας διαβεβαιώνω ότι εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο θα βγαίνουμε έξω από τα καταστήματά μας να πουλάμε στο δρόμο και στα πεζοδρόμια!»

Επιστολή - κάλεσμα βουλευτών, φορέων και κυβέρνησης,

να αφουγκραστεί τους λιανέμπορους

Τις ανησυχίες της για τα νέα μέτρα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο λιανεμπόριο, εκφράζει η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, με επιστολή της στους τοπικούς βουλευτές και φορείς. Παράλληλα τα μέλη της Διοίκησης καλούν την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς του Εμπορικού Κόσμου και να προχωρήσει στην λήψη μέτρων που θα στηρίζουν πραγματικά το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους με τίτλο: «Οι Βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις της Κυβέρνησης στοχεύουν στην διάλυση του λιανεμπορίου», αναφέρουν τα εξής:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων, από την Κυβέρνηση για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας , συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι και περιορισμοί στα εμπορικά καταστήματα, με την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες να γίνεται υποχρεωτικά μόνο με rapid test. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται περίτρανα, ότι η Πολιτεία με τις βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις που έλαβε οδηγεί στην στοχευμένη δυάλιση του λιανεμπόριου.

Ο υποχρεωτικός έλεγχος των καταναλωτών είναι αντικειμενικά αδύνατος να υλοποιηθεί από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και η μείωση της αγοραστικής κίνησης, ανοίγοντας τον δρόμο για την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών.

Να διευκρινήσουμε ότι οι έμποροι δεν είναι αρνητικοί με την λήψη μέτρων προστασίας και κανείς δεν θέλει να κλείσει το κατάστημά του λόγω ύπαρξης κρουσμάτων. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει από το διάστημα των είκοσι και πλέον μηνών που διαρκεί μέχρι και σήμερα η πανδημία, οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανικό εμπόριο ασφαλή προορισμό γεγονός που έχει αναγνωριστεί.

Έχει αναγνωριστεί από τους ανθρώπους της αγοράς και όχι από την Κυβέρνηση, η οποία με βάση τα τελευταία μέτρα που έλαβε κάνει ξεκάθαρα διακρίσεις μεταξύ ενός μικρού εμπορικού καταστήματος και των Σούπερ Μάρκετ, προκαλώντας ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Γιατί να μην εφαρμόζονται και στον κλάδο των τροφίμων οι έλεγχοι, εκεί όπου η προσέλευση είναι μεγάλη;

Ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να κάνει Rapid Test για να ψωνίσει στο σούπερ Μάρκετ, γιατί σύμφωνα με την απόφαση , το σούπερ μάρκετ πουλάει είδη πρώτης ανάγκης. Η ισχύς αυτού του μέτρου δείχνει πόσο πολύ προσπαθεί η Κυβέρνηση να στηρίξει τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να ψωνίσει τα πάντα, από είδη υπόδησης , ένδυσης, είδη οικιακής χρύσης, λευκά είδη και πολλά άλλα που θα μπορούσε να αγοράσει από την αγορά. Καλούμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς του Εμπορικού κόσμου, να καλέσει ΆΜΕΣΑ εκπροσώπους της αγοράς και να συζητήσει μαζί τους για την ΕΝΕΡΓΗ».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...