Δεύτερη «υβριδική» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας: «Κορονολοταρία»(!)για τα δημοσιογραφικά έδρανα, χριστουγεννιάτικος στολισμός, αδικία της ΔΕΗ στα Πιέρια, ΚΕΠΑ, πλατφόρμα σχολικών αιτημάτων, αντιμισθίες 226.000 ευρώ διεκδικούν πρώην αντιδήμα

Δεύτερη «υβριδική» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας: «Κορονολοταρία»(!)για τα δημοσιογραφικά έδρανα, χριστουγεννιάτικος στολισμός, αδικία της ΔΕΗ στα Πιέρια, ΚΕΠΑ, πλατφόρμα σχολικών αιτημάτων, αντιμισθίες 226.000 ευρώ διεκδικούν πρώην αντιδήμα

Η δεύτερη «υβριδική» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας(15/11), με την συμμετοχή συμβούλων δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, κύλησε ομαλά, με βελτιωμένο τεχνικά ήχο, πλην ελάχιστων «σκοτεινών διαλειμμάτων». Ο δήμαρχος, όπως γράψαμε και χθες συμμετείχε εξ αποστάσεως λόγω της νόσησης από κορωνοϊό και είχε σύντομες τοποθετήσεις.

 Επανήλθε το θέμα των δημοσιογράφων στο δημοτικό συμβούλιο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης, μετά την ιδέα της προηγούμενης συνεδρίασης για κλήρωση μεταξύ των δημοσιογράφων προκειμένου να συμμετέχουν δια ζώσης, επανέφερε το θέμα και πρότεινε εφόσον δεν συμμετέχουν δια ζώσης κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υπάρχουν κενές θέσεις, να συμμετέχουν και να συμπληρώνουν τις θέσεις δημοσιογράφοι.





Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαριδης,  επιφυλάχθηκε και είπε με θετική διάθεση ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια πρόβλεψη. Στο σημείο εκείνο υπήρξε παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Λαζαρίδη ρώτησε: «Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη ποιος από τους δημοσιογράφους θα προσκληθεί ή θα μείνει απ’ έξω;»


Στην συνέχεια ο κ. Βοργιαζίδης ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποφασίζουν και έπεται η συμμετοχή των δημοσιογράφων. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βέροιας Γιώργος Τσιλογιάννης «διαμαρτυρήθηκε» γιατί ενώ είναι εμβολιασμένος δεν του επετράπη να συμμετέχει στο συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι πρέπει να συμμετέχει και μάλιστα να ψηφίζει σε κάποια θέματα. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης: «Δεν εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο η ισότιμη συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Στο όνομα των υγειονομικών μέτρων δεν μπορούμε να αποκλείουμε δημοσιογράφους από το πεδίο, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται μέσα στο χώρο τηρώντας τα μέτρα και όχι να τους δίνουμε τυποποιημένη εικόνα. Είναι θέμα δημοκρατίας!

Με τηλεδιάσκεψη όλοι ή σε κάποιον μεγαλύτερο χώρο όλοι μαζί σύμβουλοι και δημοσιογράφοι. Πειραματιζόμαστε δυστυχώς σε διάρκεια τακτικής συνεδρίασης». Ο κ. Θεοδωρίδης  αναφέρθηκε εν συνεχεία στη σημασία της ενημέρωσης για το εμβόλιο, υπογραμμίζοντας ότι είναι συνολική η ευθύνη για τον εμβολιασμό των δημοτών και πρότεινε να βγουν συντεταγμένα όλες οι παρατάξεις να ενημερώσουν και να πείσουν τους συμπολίτες. 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Βέροια


Την αγωνία των καταστηματαρχών της πόλης μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» Δημήτρης Τσανακτσίδης, μιλώντας για «ταφόπλακα» στον εμπορικό κόσμο από τα νέα περιοριστικά μέτρα, που δημιουργούν νέες απώλειες στον τζίρο μετά από τα λοκντάουν και ενόψει Χριστουγέννων που περίμεναν ανάκαμψη. Ο κ. Τσανακτσίδης απευθυνόμενος στην διοίκηση του δήμου ρώτησε: «Ποιες οι δράσεις για τις γιορτές; Θα στολίσουμε; Τρίκαλα και Βόλος στόλισαν για τα Χριστούγεννα,  θα στείλουμε εκεί τους δημότες μας;» Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης απάντησε δίνοντας ένα περίγραμμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός θα ενισχυθεί με σταθερά φωτιστικά στις οδούς Μητροπόλεως, Βενιζέλου και Κεντρικής, ενώ στον εμπορικό πεζόδρομο στην οδό Πρ. Ηλία και την Ιπποκράτους μέχρι το ύψος της Ζωγιοπούλου θα τοποθετηθεί «ουρανός». Παράλληλα στη Βεργίνα, το Μακροχώρι, τον Αγ. Γεώργιο και τα Ριζώματα θα τοποθετηθούν φωτιστικά και μεγάλες φάτνες. Για την επόμενη χρονιά υπάρχει σχεδιασμός να στολιστεί η οδός Ανοίξεως, αλλά και οι γειτονιές της πόλης, που φέτος περιοριζόμαστε λόγω των οικονομικών».

 «Καραμπινάτη αδικία από την ΔΕΗ για τους κατοίκους των Πιερίων»


 Στις προκηρύξεις θέσεων εργασίας από την ΔΕΗ αναφέρθηκαν ο Βασίλης Λυκοστράτης και ο Θανάσης Δέλλας και για την υποβάθμιση της εντοπιότητας στην μοριοδότηση που ανατρέπει αυτά για τα οποία είχε δεσμευθεί η ΔΕΗ προς τους κατοίκους των χωριών των Πιερίων. Συγκεκριμένα ο κ. Δέλλας μίλησε για καραμπινάτη αδικία, αφού όταν έγιναν οι απαλλοτριώσεις και έχαναν τα χωράφια τους οι κάτοικοι του Δασκίου, της Σφηκιάς και των άλλων χωριών της περιοχής, η διοίκηση της ΔΕΗ είχε υποσχεθεί ως αντιστάθμισμα να προκρίνει την εντοπιότητα στις προσλήψεις προσωπικού. Δυστυχώς, όπως ανέφερε ο κ. Δέλλας ενώ η ΔΕΗ τήρησε την δέσμευσή της στις προσλήψεις για τα 8μηνα, στην προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις «υποβάθμισε» την εντοπιότητα στα 50 μόλις μόρια, ενώ πριμοδότησε την συνέντευξη με 300 μόρια! Ο κ. Δέλλας μίλησε για απαξίωση των ευαίσθητων αυτών περιοχών και κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΗ να πάρει θέση πριν εκπνεύσει η προθεσμία των αιτήσεων.

 Ένας χρόνος ηλεκτρονικής ευκολίας για τα σχολεία με την πλατφόρμα citizenapp.gr


 Η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη αναφέρθηκε στην επιτυχημένη λειτουργία εδώ και ένα έτος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας citizenapp.gr μέσα από την οποία υποβάλλουν αιτήματα τα σχολεία. Οι δ/νσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας, οι σχολικές επιτροπές και το γραφείο της αντιδημάρχου Παιδείας συνεργάζεται και λαμβάνει τα αιτήματα των σχολείων μέσω της πλατφόρμας. Οι διευθυντές των σχολείων μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα τους και να ενημερώνονται για την πορεία διεκπεραίωσης των αιτημάτων τους σε πραγματικό χρόνο χωρίς να χρειάζεται περεταίρω επικοινωνία με την αντίστοιχη υπηρεσία εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο από τη μείωση μετακινήσεων και τηλεφωνικών επαφών. Όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, με την  ηλεκτρονική πλατφόρμα επετεύχθη μείωση της γραφειοκρατίας, ταχύτερη εξυπηρέτηση και καλύτερο προγραμματισμό εργασιών. «Πρόκειται για μια καινοτόμο εφαρμογή στην οποία οι διευθυντές ανταποκρίθηκαν με μεγάλη συμμετοχή. Τους ευχαριστούμε πολύ, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα Τζήμα.

 Για τις χρηματικές διεκδικήσεις των πρώην αντιδημάρχων


 Ο Θανάσης Σιδηρόπουλος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα χρήματα του διεκδικούν δικαστικά πρώην αντιδήμαρχοι του δήμου Βέροιας και σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου επιφυλάχθηκε λόγω προσωπικών δεδομένων να ανακοινώσει σε επόμενη συνεδρίαση τα ονόματα των 5 αντιδημάρχων, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη πληρωθεί. Συνολικά οι 4 αντιδήμαρχοι διεκδικούν για αντιμισθίες συνολικά ποσό 226.000 ευρώ, από τα οποία τα μισά περίπου είναι τόκοι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Ο κ. Ασλάνογλου διευκρίνισε ότι δύο από τους αντιδημάρχους προσέφυγαν στην οικονομική επιτροπή του δήμου και ζήτησαν συμβιβασμό, ωστόσο ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι η επιτροπή δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία και αρμοδιότητα, αφού πρόκειται για μισθολογικές διαφορές.

 Έρχεται η προκήρυξη για νέο διευθυντή και μητρώο καλλιτεχνών στην ΚΕΠΑ


 Την αναγκαιότητα πρόσληψης διευθυντή επανέλαβε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος και ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι εγκρίθηκε η ορισμένου χρόνου πρόσληψη και ότι θα υπάρξει άμεσα  προκήρυξη για την θέση.

Στην συνέχεια ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε στην δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών του δήμου Βέροιας για να υπάρξει συνεργασία και στήριξή τους. «Θα υπάρξει μια φόρμα, που οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν τα στοιχεία και το βιογραφικό τους, ενώ θα καταθέσουν τις καλλιτεχνικές προτάσεις τους που θα εξεταστούν από το Δ.Σ. για να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Αναφορικά με τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις της ΚΕΠΑ, ο πρόεδρός της διευκρίνισε ότι θα αποφασιστούν εντός της εβδομάδας.

 Απαντήσεις Β. Παπαδόπουλου σε Θ. Θεοδωρίδη με αφορμή «τα επικίνδυνα»


 Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος απάντησε στον Θόδωρο Θεοδωρίδη άμεσα σε ερώτημα για την διαχείριση του αμιάντου, αλλά και έμμεσα με μομφές για ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο και επανάληψη απαντήσεων σε ερωτήσεις που κάποιοι δεν κατάλαβαν. Για την διαχείριση του αμιάντου και των επικίνδυνων υλικών που αποθέτουν σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους κάποιοι ανεύθυνοι, όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Παπαδόπουλο, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευθύνη του δήμου. Ζήτησε να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και κυρώσεις. Ανέφερε ότι στις περιπτώσεις των επικίνδυνων αποβλήτων στέλνουν την δημοτική αστυνομία να ενημερώσει τον ιδιώτη παραβάτη ότι πρέπει να αποτανθεί  σε πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης. Δεν παρεμβαίνει ο δήμος, παρά μόνο όταν εξαντληθούν τα περιθώρια ανεύρεσης του παραβάτη και τότε μόνο σε συνεργασία με ιδιώτες και με επίβλεψη.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

 

 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...