ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ  Πλειοψήφησε η πρόταση του Δημάρχου και ανοίγει  ο δρόμος για την εκμίσθωση του Χ.Κ. των 3-5 Πηγαδιών

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Πλειοψήφησε η πρόταση του Δημάρχου και ανοίγει ο δρόμος για την εκμίσθωση του Χ.Κ. των 3-5 Πηγαδιών

-Τοποθετήσεις, ψηφοφορία και δήλωση Καρανικόλα

Θετικό ήταν το βράδυ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, αναφορικά με τη νέα εισήγηση του θέματος περί μακροχρόνιας εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, αφού η πρόταση του δημάρχου Ν. Καρανικόλα, συγκέντρωσε σχετική πλειοψηφία. Θετικά ψήφισαν οι σύμβουλοι του ‘Ένα Μαζί’, οι Γιάννης Παρθενόπουλος, Σταύρος Φουντούλης, Στάθης Λογδανίδης και Σταύρος Τσέλιος.

Τη δική τους πρόταση ψήφισαν ο ‘Κοινός Τόπος’ (+ Γρηγόρης Σαμαράς και Άρης Τόσιος) και η ΛΑΣ (+ ο Γιάννης Μυλωνάς), ενώ λευκό ψήφισαν Ίλια Ιωσηφίδου και Πασχαλίνα Δούμου της ‘Δύναμης Δημιουργίας’.

15 ψήφους έλαβε η πρόταση του δημάρχου, 11 του ‘Κοινού Τόπου’, 5 της ΛΑΣ και 2 λευκά.

Επιφύλαξη για το σύννομο της απόφασης εξέφρασε ο Νίκος Κουτσογιάννης (είχε προηγηθεί ψηφοφορία όπου το σώμα είχε ψηφίσει αρνητικά, με τη διαδικασία να επαναλαμβάνεται με ευθύνη του προέδρου, Γιάννη Γιαννούλη.).

Η εισήγηση του δημάρχου: Έμπρακτο πια το ενδιαφέρον

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας τόνισε ότι θα ήταν καταστροφικό να αφήναμε το χιονοδρομικό όπως είναι σήμερα. Μίλησε για το έμπρακτο πλέον ενδιαφέρον εταιρειών, που διαψεύδουν τις αιτιάσεις περί φωτογραφικού διαγωνισμού. Αναφέρθηκε στις επιστολές από τον σύλλογο εστίασης, την ένωση ξενοδόχων και τον ΕΟΣ, ενώ έψεξε τον Σταύρο Βαλσαμίδη για αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ζητούσε την παραίτηση του δημάρχου και «πού είναι τα λεφτά», για τα 10,7 εκατ. («Δεν δέχομαι μαθήματα πολιτικής κριτικής, δεν δικαιούστε. Έχω δικαίωμα στην άσκηση πολιτικής κριτικής…» απάντησε ο κ. Βαλσαμίδης. «Το ‘παραιτήσου’ δεν είναι κριτική και δεν μου αξίζει. Δεν το επιτρέπω» ανταπάντησε ο δήμαρχος.)

Απαντώντας στις πρόσφατες απαντήσεις των υπουργών στις αναφορές του βουλευτή Άγγελου Τόλκα για τη μη ύπαρξη των 10,7 εκατ., αναρωτήθηκε πόσο είχε βοηθήσει ο ίδιος όταν είχε τα ηνία στα χέρια του, αν είναι τυχαίος ο χρόνος της παρέμβασής του και απάντησε ότι τα χρήματα στους κωδικούς μπαίνουν μετά τις μελέτες, που θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Ο κ. Καρανικόλας έκλεισε μιλώντας για μια ιστορική ευκαιρία για τον δήμο και το χιονοδρομικό, λέγοντας «όχι στη μικροπολιτική και στην πολιτική αναβλητικότητας από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης».

Κουτσογιάννης: Πέντε χρόνια και μετά μακροχρόνιος

Πρόταση να προχωρήσει το συμβούλιο σε βραχυχρόνια μίσθωση έως 5 ετών προκειμένου να αρθεί η ανησυχία και ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας και μετά να γίνει ο μακροχρόνιος, έκανε από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης. Νωρίτερα είχε σχολιάσει τις πρακτικές της διοίκησης και του δημάρχου σχετικά με το θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλο και χαμηλότερα πέφτετε. Ψέματα ή ανεπάρκεια από τον δήμαρχο; Δικές του οι ευθύνες για τα αδιέξοδα. Ο ίδιος αποφάσισε το κλείσιμο του χιονοδρομικού. Εμείς δεν εστιάζουμε στο ποιος, αλλά στο πώς και στα ποιοτικά κριτήρια θα πάρει το χιονοδρομικό. Καμία αλλαγή στη σημερινή εισήγηση, πάλι κουρελόχαρτο. Τι μας καλέσατε; Να αξιολογήσουμε την πρόταση της εταιρείας; Διεκδικητικότητα χρειάζεται για τη λύση. Τα 10,7 εκατ. ευρώ χωλαίνουν στο ότι είναι απούσα η τοπική κοινωνία. Τις μελέτες τις κάνουν στο υπουργείο, όπως ο δήμαρχος. Ποιος είπε ότι θέλουμε αποσυμπλεκόμενη καρέκλα; Ποιος είπε ότι χρειάζονται κανόνια για 22 βαθμούς; Εμπαίζετε και απαξιώνετε το δημοτικό συμβούλιο. Διαφαινόμενο έγκλημα…» σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός του έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση πόρων.

Τσουκαλάς: Θέατρο του παραλόγου

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας…», ανέφερε ο Θωμάς Τσουκαλάς. «Πονάω για τα 200 παιδιά της Νάουσας που ανέβαιναν στο βουνό για σκι. Κωμωδία γινόμαστε με όσα συμβαίνουν, μέχρι και Άραβες εμφανίστηκαν! Να το κάνουμε όπως ο δήμος Καλαβρύτων, με επιδότηση 20 και πλέον εκατομμυρίων τα τελευταία χρόνια».

Στη δευτερολογία του ο κ. Τσουκαλάς μίλησε για μπούλινγκ σε βάρος συμβούλων, ζητώντας μυστική ψηφοφορία. Κάτι τέτοιο αντιβαίνει στη νομιμότητα του δημοτικού συμβουλίου, απάντησε ο κ. Βαλσαμίδης.

Ιωσηφίδου: Ούτε χρήματα ούτε σχεδιασμός

Ειλικρίνεια για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ζήτησε από τον δήμαρχο η Ίλια Ιωσηφίδου. «Ούτε χρήματα ούτε σχεδιασμός υπάρχει, όπως λένε τα χαρτιά των απαντήσεων στον κ. Τόλκα. Πρέπει να είναι ειλικρινής ο δήμαρχος, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εκτίθεστε σε όσα μας έχετε πει. Και είναι διαστρέβλωση των θέσεών μας ότι εξαιτίας μας είναι κλειστό το χιονοδρομικό. Εσείς κάθε φορά μάς φέρνετε την ίδια διακήρυξη, γνωρίζοντας τις επιφυλάξεις μας». Χαρακτήρισε τέλος μη αξιόπιστο, μη σοβαρό και μη ολοκληρωμένο το κείμενο της εισήγησης.

Τοποθετήσεις συμβούλων

Βαλσαμίδης: Λάθος μηνύματα βγήκαν από την παρουσία του δημάρχου. Είναι μάστερ πλαν τα σλάιντς; Έχετε δει ποτέ μάστερ και μπίζνες πλαν; Στην πρότασή του ο κ. Παπαϊωάννου έθεσε σφραγίδα και υπογραφή. Η Ιππίας το έπραξε; Προϋπήρχε η θέση του ‘Κοινού Τόπου’ για την παραχώρηση, από τότε που ήταν στη διοίκηση. Δεν είναι προϊόν στείρας αντιπαράθεσης. Ο κ. Τόλκας λέει ότι δεν υπάρχει καν αίτημα για το ποσό ‘σημαία’. Ποιος κάνει τη μελέτη κατ’ ανάθεση τίνος;

Χατζηιωαννίδης: Να συγκεντρωθούμε στην πραγματικότητα. Να αφήσουμε τις φαντασίες για αλλού.

Λακηνάνος: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οι προτάσεις παραχώρησης-μίσθωσης. Για το πώς θα κερδίσουν λεφτά του κοσμάκη. Παραδίδετε τη δημοτική περιουσία στους ιδιώτες. Εγκληματική για τα συμφέροντα του τόπου η αντιπαράθεση των παρατάξεων. Εμείς ως ΛΑΣ είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες.

Τσέλιος: Σλάιντς και όχι μάστερ πλαν η παρουσίαση της ‘Ιππίας’. Θα έλθουν καλύτερες προτάσεις αν ψηφιστεί σήμερα το θέμα. Ψηφίζω την εισήγηση. Να δούμε τους όρους.

Παρθενόπουλος: Ποια είναι τα κέρδη του δήμου ή των επαγγελματιών από τις ετήσιες μισθώσεις;

Βασιλείου: Ανεπαρκής ο δήμαρχος; Πέντε χρόνια ο κ. Κουτσογιάννης τι έκανε; Τον διεθνή διαγωνισμό τον ματαίωσε και δεν τον επανέλαβε. Πόσο καιρό θα ματώνει ο δήμος για το χιονοδρομικό; Η θέση του ‘Κοινού Τόπου’ αλλάζει όπως τα πουκάμισα.

Απαντήσεις δημάρχου: Η παράταξη Κουτσογιάννη συνεχίζει να εκτίθεται

Σκληρός ήταν στις απαντήσεις του προς τον κ. Κουτσογιάννη ο κ. Καρανικόλας. «Τα περί πολιτικής μου επιβίωσης τα επιστρέφω. Εγώ είμαι περήφανος που γεννήθηκα στο ‘Μαντρί’. Εσείς δολοφονείτε προσωπικότητες. («Θα ξέχασε την τοποθέτησή του περί πιθήκων, απογόνων του Δαρβίνου και εξέλιξης των ειδών…» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.) Εμμονικά επιμένετε να γίνει αυτό που θέλετε εσείς. Το αντιλήφθηκαν σύμβουλοί σας, σήμερα το αντιλαμβάνεται πλέον όλη η Νάουσα. Επιλέγετε την απραξία. Δεν θέλετε να γίνει τίποτα από εμάς. Εσείς 5 χρόνια τι διεκδικήσατε και τι καταφέρατε; Συνεχίστε να εκτίθεστε!» τόνισε, («Ό,τι κάνετε αυτή τη στιγμή είναι δικά μας έργα…» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης), υπογραμμίζοντας ότι οι μελέτες γίνονται από τον δήμο, μάλιστα τα τοπογραφικά από τον ίδιο, για λόγους οικονομίας. Τέλος μίλησε για τραβεστί πολιτικές αναφορικά με τη σύμπλευση με τον κ. Τόλκα.

«Σκοπός μας να μην εκθέσουμε τον δήμο σε κινδύνους. Για τον λόγο αυτό αφαιρούμε όλα όσα έχουν να κάνουν με τα 10,7 εκατ. στην εισήγηση. Τα διεκδικούμε όμως και θα τα πάρουμε…» είπε κλείνοντας.

«Το συνομολογείτε βγάζοντας τα 10,7; Άρα δεν υπάρχουν τα χρήματα…» απάντησε με έκπληξη η κ. Ιωσηφίδου, προτείνοντας την καλύτερη μελέτη και την καλύτερη διακήρυξη, κι όχι οικονομίες. «Να κάνουμε μια σωστή διακήρυξη όλοι» είπε κλείνοντας.

«Εσείς φάσκετε και αντιφάσκετε. Δεν δεσμεύθηκα μόνον εγώ, αλλά κι ο υπουργός κι ο πρωθυπουργός…» απάντησε ο δήμαρχος.

Κ.Π.


Δήλωση Νικόλα Καρανικόλα για το «πράσινο φως»

Για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, δήλωσε χθες τα εξής:

Την Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης του Δήμου, για την μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια».

Έπειτα από 4,5 ώρες συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων, όπου ακούστηκαν οι τοποθετήσεις και οι απόψεις όλων των συμβούλων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας της Νάουσας μέσα από επιστολές συλλόγων και φορέων, καταλήξαμε να δώσουμε «πράσινο φως» στον διαγωνισμό για την εύρεση ενός επενδυτικού σχήματος για το χιονοδρομικό μας. Πιστεύω ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία για το βουνό μας να αποτελέσει ξανά «πνεύμονα» ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ για τα αισιόδοξα μηνύματα που στέλνετε από χθες το βράδυ. Θέλω να γνωρίζετε, ότι θα προσέξουμε, εγώ προσωπικά και όλοι οι εμπλεκόμενοι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, την όλη διαδικασία, έτσι ώστε να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακούστηκε πολλές φορές η φράση «να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου». Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι όχι μόνο θα διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας, αλλά αναμφίβολα θα διαφυλάξουμε και το ευρύτερο περιβάλλον του Βερμίου. Θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει η περιοχή μας αναπτυξιακό πρόσημο, με στόχο να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον τόπο μας και να οδηγηθούμε με σταθερά βήματα στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που στήριξαν αυτήν την πρόταση. Ιδιαίτερα δε, αυτούς που κατάφεραν να δουν πέρα από το «πέπλο» των παραταξιακών προτάσεων, την απόλυτη ανάγκη εύρεσης μιας σοβαρής λύσης για τα «3-5 Πηγάδια» και για τον τόπο μας.

Σταύρο, Στάθη, Γιάννη και Σταύρο, σας ευχαριστώ προσωπικά.

Για όσους δεν πείστηκαν να στηρίξουν την πρόταση της διοίκησης μας, να γνωρίζουν ότι θα εργαστούμε σκληρά για να πειστούν στο τέλος και αυτοί. Έστω εκ του αποτελέσματος.

Για μένα προσωπικά και για την διοίκηση του Δήμου μας, η σκληρή δουλειά για το βουνό μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Από καρδιάς σας ευχαριστώ.»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (5/12/2022)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ...

Γράφει οΠαναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΣυνέχεια...

Το δικό μου παράθυρο - Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου - Μεταξά

Το δικό μου παράθυρο - Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου -...

Το γραφείο ευρύχωρο,φωτεινό,με ένα μεγάλο παράθυρο που...

«ΤΟΙΣ ΠΤΩΧΟΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ» ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ (1ος αι. π.Χ.)

«ΤΟΙΣ ΠΤΩΧΟΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ» ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ...

Γράφει οΘωμάς Γαβριηλίδης«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ...

Παρά τη βροχή στη Βέροια, διαμαρτυρήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ

Παρά τη βροχή στη Βέροια, διαμαρτυρήθηκαν κατά του...

Παρά τη συνεχή βροχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της...

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ...

* του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου Η βάση για ένα...

Οι νόμοι γιατί  περιφρονούνται;

Οι νόμοι γιατί περιφρονούνται;

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΗ πολιτισμική κρίση που...

1935: Όταν ο Δήμαρχος Βέροιας δώριζε στον βασιλιά ένα… ελάφι

1935: Όταν ο Δήμαρχος Βέροιας δώριζε στον βασιλιά ένα…...

του Χρήστου ΜπλατσιώτηΤην 1η Μαρτίου του 1935, η πλευρά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια...

-Δήμαρχος Βέροιας και Αντιπεριφερειάρχης θα ανάψουν το δέντρο της γιορτήςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν και προ(σ)καλούν όσο ποτέ τη θετική μας διάθεση απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Στο...

Στις 27 Νοεμβρίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ημαθίας καλείται να ψηφίσει αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη μελλοντική πορεία του και στον αγώνα για την βιωσιμότητα των φαρμακείων του.Οραματιζόμαστε ένα ευοίωνο...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΤον Νοέμβριο του 1974, η Βέροια, στον απόηχο του Αττίλα ΙΙ και εν όψει της 1ης επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, έκανε τα πρώτα βήματα που της αναλογούσαν στο πλαίσιο της νεότευκτης Γ’...