Δήλωση της παράταξης

Δήλωση της παράταξης "ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ" για τα 3-5 Πηγάδια

Η παράταξη μας με εντιμότητα και με απόλυτο γνώμονα το συμφέρον του Δήμου παραμένει σταθερή στο μοντέλο της παραχώρησης χρήσης για την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών.

Έτσι διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου και οδηγούμαστε στην εξεύρεση ενός αξιόπιστου επενδυτή που θα μπορέσει να διασφαλίσει τη μετατροπή τους από ένα χιονοδρομικό κέντρο δίμηνης λειτουργίας σε ορεινό θέρετρο ενναλακτικών μορφών τουρισμού που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η δημοτική αρχή με ακατανόητη εμμονή επέμενε να περάσει μια, βλαπτική για τα συμφέροντα του Δήμου, μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σε αυτή της την επιδίωξη δεν δίστασε να μετέλθει κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου για να επιτύχει τον στόχο της, επενδύοντας ακόμη και στον διχασμό της τοπικής κοινωνίας.

Στήριξε όλη την επιχειρηματολογία της στα περίφημα 10,7 εκατομμύρια. Τώρα, δυο χρόνια μετά, μάθαμε ότι δεν υπάρχουν ακόμα και πως τώρα γίνονται οι μελέτες για να εγκριθούν.

Αρχικά ο Δήμαρχος μας είπε ότι οι μελέτες γίνονται από το Υπουργείο, τώρα μας είπε πως γίνονται από τον ίδιο και κάποιους γνωστούς του. Στις ερωτήσεις μας τι περιλαμβάνουν αυτές και γιατί δεν συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εισπράξαμε την απάντηση «σιγά μην τις συζητήσουμε 33 δημοτικοί σύμβουλοι».

Μέσα από αυτές τις πρακτικές φτάσαμε στην συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου, μια συνεδρίαση των «θαυμάτων» και της θεσμικής εκτροπής.

Η «απόφαση» που ισχυρίζεται η Δημοτική αρχή πως λήφθηκε με «σχετική πλειοψηφία», καθώς και η όλη διαδικασία που προηγήθηκε πάσχουν από άποψη νομιμότητας. Τα ανωτέρω ζητήματα τα επισημάναμε εγκαίρως στον Πρόεδρο του ΔΣ και τη Δημοτική Αρχή.

Αφού όμως η Διοίκηση θεωρεί – με αποκλειστικά δική της ευθύνη – πως λήφθηκε απόφαση για τη μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών,  εμείς δηλώνουμε πως δεν θα προβούμε σε καμία προσφυγή κατά αυτής της απόφασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού στο σύνολο του κατά τη φετινή χρονιά, όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Επισημαίνουμε πως σε περίπτωση που τα ελεγκτικά όργανα των αποφάσεων που λαμβάνουν τα Δημοτικά Συμβούλια, εξετάζοντας αυτεπαγγέλτως την εν λόγω απόφαση, είτε τώρα είτε σε επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, αποφασίσουν πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, την ευθύνη για την όποια αρνητική εξέλιξη για τη φετινή λειτουργία του Χιονοδρομικού τη φέρει αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή του κ. Καρανικόλα και αυτοί που με «εξυπνακισμούς» και ειρωνίες προέβαλαν πάλι το εγώ τους εις βάρος του τόπου.

Αναμένουμε τις ενέργειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο σύνολο του κατά τη φετινή χρονιά που τόσο ανάγκη έχει η χειμαζόμενη τοπική οικονομία και συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και αγάπη για τον τόπο μας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου «Ενεργειακής Αναβάθμισης», ύψους 5 εκ. ευρώ

Διοικητής Νοσοκομείου Βέροιας: Δημοπρατείται η μελέτη...

Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής του έργου...

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση του ρεύματος στα σχολεία

«Καμπανάκι» του Θανάση Δέλλα για την τεράστια αύξηση...

Ο πρόεδρος της Α/βαθμια σχολικής επιτροπής Θανάσης...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος Κορωνάς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βέροια

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κώστας Ρίζος και Θεόφιλος...

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος απάντησε σε ερώτημα...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη Πυρινού για τουριστικές διαδρομές στο Δήμο και την παράσταση «5 Σιωπές»

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναφορά του Δημήτρη...

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός έκανε αναφορά...

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια:

Αλ. Τσαχουρίδης για σχολικά κτήρια: "Πρώτη...

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης,...

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε «δύσκολα» σημεία της πόλης - Τι απάντησε ο Δήμαρχος

Π. Παυλίδης: Ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε...

Ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ» Παύλος Παυλίδης...

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ¨ στην...

             Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ανέλαβε...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ξεκίνησε η διάθεση των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς -  Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ξεκίνησε η διάθεση των...

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...