Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Νοσοκομείο, καταπατήσεις, αδέσποτα

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Νοσοκομείο, καταπατήσεις, αδέσποτα

Στο τέλος του Οκτωβρίου θα γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας ειδική συνεδρίαση για το νοσοκομείο, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη. Όπως είπε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η διοίκηση του δήμου θα ζητήσει την παρουσία εκπροσώπων της 3ης ΥΠΕ στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την πάγια τακτική της. Το θέμα σχολίασαν στη συνεδρίαση και οι κ.κ. Καραμπατζός («δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το νοσοκομείο»), Ρίζος και Καρτσιούνης.

 

Καταπατήσεις εκτάσεων

Για το ζήτημα των καταπατήσεων σε αρκετές περιοχές των πρώην δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης ενημέρωσε η αντιδήμαρχος Νάντια Τάκη-Τζέπου, μιλώντας για εκτάσεις με λάθος εμβαδόν, μη μεταγραφές, πλασματικές δηλώσεις κ.λπ., και προαναγγέλλοντας ορθή διαχείριση μέσω του περιουσιολόγιου του δήμου, που μέχρι τώρα είναι αστελέχωτο.

Για 800 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν παρανόμως έκανε λόγο ο πρόεδρος των Μονοσπίτων κ. Μίλης, ζητώντας να τιμωρηθούν οι καταπατητές γιατί βρίσκουν μιμητές.

Λίστα με ονόματα και ιδιοκτησίες που καταπατούνται για να επιβληθούν κυρώσεις ζήτησε από τον πρόεδρο ο δήμαρχος, αφού λόγω έλλειψης προσωπικού και χαοτικής κατάστασης το παλιό αλλά σοβαρό αυτό θέμα καθυστερεί.

 

Τέσσερις δίμηνες προσλήψεις  για τα αδέσποτα στη Νάουσα

Στη δίμηνη πρόσληψη τεσσάρων ατόμων για τη συγκέντρωση των αδέσποτων προχώρησε ο δήμος Νάουσας, όπως ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι τα αδέσποτα συλλέγονται προσωρινά σε χώρο του δήμου και μετά οδηγούνται στο καταφύγιο του δήμου Βέροιας, όπου έχουν γίνει συνολικά 115 στειρώσεις.

Για μεταφερόμενα σκυλιά από άλλους δήμους και θανατώσεις με φόλες από ιδιώτες έκανε λόγο ο κ. Βασιλείου. «Το πρόβλημα έχει ενταθεί. Σε λίγο θα βγαίνουν και αλεπούδες...» σχολίασε, προτείνοντας συνολική λύση σε επίπεδο Περιφέρειας.

Στροφή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για να βρεθεί πιο μαζική λύση, πρότεινε ο κ. Ρίζος.

«Έχουν γίνει μεγάλα βήματα από τον δήμο, ωστόσο τα αδέσποτα συνεχώς πολλαπλασιάζονται» τόνισε η κ. Αραμπατζή, προτείνοντας πιο μαζικές στειρώσεις με τη βοήθεια φιλοζωικών.

 

Άλλα θέματα

-Υποβιβάζεται από 5θέσιο σε 3θέσιο το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, λόγω μικρού αριθμού παιδιών, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας.

-Σε διαβούλευση βγήκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας του δήμου, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Δώρης Καρανάτσιος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε. Δοβρά

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε....

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων του υπ....

Κωνσταντίνος  Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε...

 Αγωνιζόμαστε για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη  Η...

Ευχαριστήριο  της   Πρωτοβουλίας  για  το  Παιδί

Ευχαριστήριο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Ευχαριστήριο της  υποψήφιας δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά

Ευχαριστήριο της υποψήφιας δημάρχου Βέροιας Γεωργίας...

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας,...

Ενημερωτική επίσκεψη του Κώστα Καλαϊτζίδη στο Σφαγείο Βέροιας  και ικανοποίηση για την τροφοδοσία της αγοράς ενόψει Πάσχα

Ενημερωτική επίσκεψη του Κώστα Καλαϊτζίδη στο Σφαγείο...

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Σφαγείο Βέροιας ενόψει της...

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ  - Τα ποσά επιχορήγησης για τους Δήμους της Ημαθίας

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ - Τα...

Επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση...

Το πρόγραμμα της αποκομιδής απορριμάτων στο Δήμο Νάουσας

Το πρόγραμμα της αποκομιδής απορριμάτων στο Δήμο...

Ο Δήμος  ενημερώνει τους δημότες της  Νάουσας για το...

Διαβάστε σήμερα στη

Διαβάστε σήμερα στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 22/4

35 μέρες πριν...ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΞΙ (6)...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων του υπ. Δημάρχου σε τοπικές κοινότητες Σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Δοβρά και συγκεκριμένα στη Φυτειά, τον Τρίλοφο και την Πατρίδα, συνέχισε την περιοδεία του,...

 Αγωνιζόμαστε για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη  Η καθημερινότητα είναι το στοίχημα και ίσως το δυσκολότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε Δημοτική Αρχή. Η καθημερινότητα όμως δεν μπορεί να...