Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Νοσοκομείο, καταπατήσεις, αδέσποτα

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Νοσοκομείο, καταπατήσεις, αδέσποτα

Στο τέλος του Οκτωβρίου θα γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας ειδική συνεδρίαση για το νοσοκομείο, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη. Όπως είπε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η διοίκηση του δήμου θα ζητήσει την παρουσία εκπροσώπων της 3ης ΥΠΕ στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την πάγια τακτική της. Το θέμα σχολίασαν στη συνεδρίαση και οι κ.κ. Καραμπατζός («δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το νοσοκομείο»), Ρίζος και Καρτσιούνης.

 

Καταπατήσεις εκτάσεων

Για το ζήτημα των καταπατήσεων σε αρκετές περιοχές των πρώην δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης ενημέρωσε η αντιδήμαρχος Νάντια Τάκη-Τζέπου, μιλώντας για εκτάσεις με λάθος εμβαδόν, μη μεταγραφές, πλασματικές δηλώσεις κ.λπ., και προαναγγέλλοντας ορθή διαχείριση μέσω του περιουσιολόγιου του δήμου, που μέχρι τώρα είναι αστελέχωτο.

Για 800 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν παρανόμως έκανε λόγο ο πρόεδρος των Μονοσπίτων κ. Μίλης, ζητώντας να τιμωρηθούν οι καταπατητές γιατί βρίσκουν μιμητές.

Λίστα με ονόματα και ιδιοκτησίες που καταπατούνται για να επιβληθούν κυρώσεις ζήτησε από τον πρόεδρο ο δήμαρχος, αφού λόγω έλλειψης προσωπικού και χαοτικής κατάστασης το παλιό αλλά σοβαρό αυτό θέμα καθυστερεί.

 

Τέσσερις δίμηνες προσλήψεις  για τα αδέσποτα στη Νάουσα

Στη δίμηνη πρόσληψη τεσσάρων ατόμων για τη συγκέντρωση των αδέσποτων προχώρησε ο δήμος Νάουσας, όπως ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι τα αδέσποτα συλλέγονται προσωρινά σε χώρο του δήμου και μετά οδηγούνται στο καταφύγιο του δήμου Βέροιας, όπου έχουν γίνει συνολικά 115 στειρώσεις.

Για μεταφερόμενα σκυλιά από άλλους δήμους και θανατώσεις με φόλες από ιδιώτες έκανε λόγο ο κ. Βασιλείου. «Το πρόβλημα έχει ενταθεί. Σε λίγο θα βγαίνουν και αλεπούδες...» σχολίασε, προτείνοντας συνολική λύση σε επίπεδο Περιφέρειας.

Στροφή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για να βρεθεί πιο μαζική λύση, πρότεινε ο κ. Ρίζος.

«Έχουν γίνει μεγάλα βήματα από τον δήμο, ωστόσο τα αδέσποτα συνεχώς πολλαπλασιάζονται» τόνισε η κ. Αραμπατζή, προτείνοντας πιο μαζικές στειρώσεις με τη βοήθεια φιλοζωικών.

 

Άλλα θέματα

-Υποβιβάζεται από 5θέσιο σε 3θέσιο το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, λόγω μικρού αριθμού παιδιών, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας.

-Σε διαβούλευση βγήκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας του δήμου, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Δώρης Καρανάτσιος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Κοσφίτσκας

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Κοσφίτσκας

Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο Κωνσταντίνος Κοσφίτσκας. Η...

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ...

 Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή  ...

Απεβίωσε ο Αντώνης Κιοσέογλου

Απεβίωσε ο Αντώνης Κιοσέογλου

Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών ο Αντώνης Κιοσέογλου. Η...

Απεβίωσε η Αγάπη Ταξίδου

Απεβίωσε η Αγάπη Ταξίδου

Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών η Αγάπη Ηλία Ταξίδου. Η...

Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»

Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου:...

Ενάμιση χρόνο στην μάχη με την Πανδημία έχουν...

Νάουσα: Τραγικός θάνατος για 83χρονο! Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε

Νάουσα: Τραγικός θάνατος για 83χρονο! Καταπλακώθηκε από...

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Τετάρτης (12/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Τετάρτης (12/5) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Απεβίωσε ο Βασίλειος Γκόγκος σε ηλικία 75 ετών

Απεβίωσε ο Βασίλειος Γκόγκος σε ηλικία 75 ετών

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Βασίλειος Γεωρ. Γκόγκος. Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου από Νάουσα προς 3-5 Πηγάδια, στη συμβολή με τον δρόμο για Άγιο Νικόλαο.@@ads-96@@Ο άτυχος άντρας για άγνωστους...

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά... το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.Τα επόμενα...

Σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων: 1.     Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.2.     Οι δικαιούχοι του...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...